طرز تهیه خورش قلیه لُری؛ طعمی تُرش و متفاوت از لرستان
در این مطلب دستورالعمل تهیه خورش قلیه ترش لرستان آموزش داده شده است.
قلیه یکی از غذاهاییه که نامش با جنوب ایران گره خورده و اغلب با ماهی و میگو تهیه میشود.اما این به اون معنا نیست که در نقاط دیگه ایران قلیه محلی وجود ندارد.
خورش قلیه ترش یکی از محبوب ترین غذاهای محلی استان لرستان است ، گوشت گوسفند، سیب زمینی، رب انار و پیاز اجزای تشکیل دهنده آن است.
جالب است بدانید از زمان صفویه تا دوره قاجار به تمام خورش ها قلیه می گفتند.قلیه به معنی سرخ کرده و در عربی یعنی تکه های گوشت است.
در ترکیب اصلی این خورشت از موادی مانند گوشت، سیبزمینی، شیرهی تمر هندی، پیاز، زعفران، نمک، فلفل و روغن استفاده میشود که در صورت دلخواه میتوانید مرغ را جایگزین گوشت کنید.
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی نیم کیلو
- پیاز ۱ عدد
- آب انار ۱ فنجان
- آب زغال اخته یا آب تمبرهندی
- رب انار ۲ قاشق سوپخوری
- سیب زمینی ۴ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: کوفته مرغ با سس مارینا؛ طعم و ظاهر هر دو عالی
طرز تهیه:
-سیب زمینی ها را شسته، با مقداری آب و نمک بگذارید تا آب پز شود. گوشت ها را مکعبی خرد کنید و همراه یکی از پیازها که قبلا خرد کرده اید و کمی
-زردچوبه بگذارید با چند لیوان آب پخته شود. سیب زمینی ها را پوست بکنید و رنده کنید. سپس آن ها را به گوشت در حال پخت اضافه کنید. (برخی آشپزها به جای رنده سیب زمینی را به شکل مکعبی خرد میکنند)
وقتی از پختن گوشت مطمئن شدید، آب انار یا آب زغال اخته را اضافه کنید. اگر به آبمیوه های تازه دسترسی ندارد، می توانید از آّبمیوه های آماده استفاده کنید. می توانید به جای آبمیوه، دو قاشق سوپ خوری رب انار را هم در آب حل و اضافه کنید.
بعضی آشپزها هم طعم تمبرهندی را ترجیح می دهند. دو قاشق تمبر هندی را در یک لیوان آب حل کنید و بعد از صاف کردن، آن را به گوشت اضافه کنید. فقط حواس تان باشد، ترشی این مواد مانع پختن گوشت می شود و اگر این مواد ترش و البته نمک را قبل از پخت به آن اضافه کنید، گوشت تان به خوبی نخواهدپخت. فلفل سیاه و نمک را هم همراه این مواد اضافه کرده، پیاز دوم را که قبلا نگینی خرد و سرخ کرده اید به بقیه مواد اضافه کنید.
بگذارید خورش با حرارت ملایم بیشتر بپزد و در اصطلاح جا بیفتد. آب این خورش بستگی به خودتان دارد، اما توصیه اما این است که بگذارید تا حد ممکن خورش تان کم آب باشد. رنگ قلیه ترش هم مثل خورش فسنجان کمی سیاه است. این خورش تزیین خاصی ندارد و فقط در ظرف مناسب بریزید و سر سفره بیاورید. می توانید برنج آن را با زعفران رنگین کنید