طرز تهیه شیله آذری؛ محلی، سنتی و لذیذ
در این گزاش طرز تهیه شیله یا شله مخصوص شهرهای استان آدربایجان را آموزش می دهیم.
" شیله " اصطلاحا" به برنجی میگن که کاملا شکفته باشه و به قولی وابره ! اسم " شله زرد " هم از همین اصطلاح گرفته شده .
شیله ها غذاهائی هستند آبکی اما سفت تر از آش . از غذاهای قدیمی آذری هستند که معمولا تو فصل سرما خورده میشن . برنج ماده اصلیه همه اونها ست . این غذا بسیار مناسب رژیم غذایی سبک در شبهای زمستان یا وعده افطار در ماه رمضان است.
زمان تهیه شیله تبریزی حدود دو ساعت است.
مواد لازم برای تهیه شیله لپه و شوید:
پیاز متوسط نگینی شده:2 عدد
آب مرغ:1 لیوان یا 1 عدد قرص عصاره مرغ
آب:2 لیوان
لپه: نصف فنجان
برنج نیم دانه یا برنج ایرانی :نصف پیمانه
بلغور گندم (یارما):نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غ خ
شویدریز شده:2 پیمانه
مراحل تهیه شیله لپه :
- برنج و بلغور و لپه را یک ساعت در آب میخیسانیم.
-پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه رب گوجه تفت می دهیم.
- لپه را جداگانه آب پز می کنیم.
- برنج و بلغور را به پیاز داغ اضافه می کنیم سپس همراه آب و آب مرغ یا قلم اجازه میدهیم کاملا بپزد تا برنج لِه شود.
- لپه پخته شده و شوید خرد شده را به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.
ادویه و قرص عصاره مرغ و نمک و فلفل را اضافه کرده و بعد از چند جوش غذای شما آماده است.
روش تهیه شیله تبریزی یا شیله آذری در شهرها و حتی و خانواده ها متفاوت است، عده ای در تهیه شیله از عدس، رشته، سیب زمینی و یا پیازچه استفاده می کنند،