طرز تهیه خورش حبشی؛ غذایی لذیذ منسوب به دوره صفویه
در این گزارش با روش تهیه خورش حبشی، زنگی یا قلیه آشنا خواهید شد، این غذا بسیار مناسب افراد با طبع سرد میباشد تا بتوانند طبع خود را معتدل کنند.
خورش قلیه حبشی منسوب به دوران صفوی هست و در آن زمان به خورش «قلیه» هم می گفتند که به معنای «سرخ شده و پخته» است. این خورشت را به دلیل تیره بودن «حبشی» نامیدند. در حال حاضر این غذا در بعضی نقاط در جنوب کشور رایج هست. طعم این خورشت ترش و شیرین است و میزان آن را می توانید با توجه به ذایٔقه تان تنظیم کنید.
مواد لازم:
لپه خیسانده: 1/2 پیمانه
گوشت خورشتی: 400 گرم
پیاز درشت: یک عدد خرد شده
بادام درختی پوشت گرفته و مولینکس شده: یک پیمانه
آلو زرد خشک: 6 عدد خیسانده
آلو سیاه خشک: 6 عدد خیسانده
رب انار ترش: 1/3 پیمانه
شیره انگور: 3 قاشق غذاخوری
کشمش سبز بدون هسته: 1/2 پیمانه
فلفل و نمک و زعفران به میزان لازم
نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ: از هر کدام یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه خورش حبشی
1- ابتدا لپه را نیم پز کنید، در حین پخت چند بار آب آن را عوض کنید.
2- پیاز را در قابلمه مخصوص خورش با مقداری کره و روغن تفت داده تا طلایی شود، سپس از روغن خارج کرده و کنار بگذارید.
3- گوشت را در همان روغن تفت دهید تا رنگش تغییر کند، سپس لپه را به گوشت اضافه کرده و دوباره مقداری تفت دهید.
4- سپس مقداری از پیاز را همراه رب انار و شیره انگور به گوشت افزوده و بعد از مخلوط کردن مواد چند لیوان آب در قابلمه بریزید تا روی مواد را بگیرد و حرارت را زیاد کنید. وقتی به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
5- بعد از یک ساعت بادام، آلوها، نمک و فلفل، کشکش و زعفران را افزوده و بگذارید خورش جا بیافتد.
6- در هنگام سرو، برنج را با بقیه پیاز داغ و نعناع داغ وسیرداغ تزیین و همراه پلو سرو کنید.
منبع: Negarrs_kitchen`