آموزش تهیه خورش ساق؛ طعمی متفاوت و لذیذ
در این گزارش رز تهیه خورش ساق را آموزش خواهیم داد.
خورش ساق مربوط به نواحی شمال کشور به ویژه در استان گلستان پخته میشود. این خورش که گاهی با غذایی به نام ساک اشتباه گرفته میشود، در واقع این دو تفاوتهایی با هم دارند، هرچند مواد لازم برای تهیه این غذا در همه خانهها موجود است اما کمتر مورد توجه قرار میگیرد و اغلب هنگام انتخاب و تهیه غذا سراغ مواردی چون خورش کرفس و قورمه سبزی میرویم.
این غذا را این روزها که فصل اسفناج است در خانه بپزید و از طعم آن لذت ببرید.
مواد لازم:
-گوشت چرخ کرده (مخلوط گوشت گاو و گوسفند): ۴۰۰ گرم
-لپه: ۱/۲ پیمانه (۷۵ گرم)
-پیاز رنده شده و آب گرفته: ۱ عدد متوسط
-نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
-ادویه برای کوفته قلقلی: به میزان لازم*
-اسفناج تازه، شسته و ریز خرد شده: ۷۰۰ گرم
-آب غوره: ۱ قاشق غذاخوری (بسته به زائقه شما می تواند تا نیم پیمانه افزایش پیدا کند)
-آرد برنج: به میزان لازم
-روغن مخصوص سرخ کردنی: به میزان لازم
زردچوبه، دارچین،نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
۱- لپه را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید. در این مدت آب آن را یکی دو بار عوض کنید. سپس آن را با دو سه پیمانه آب و کمی نمک نیم پز کنید.
۲- گوشت چرخکرده را با پیاز و ادویه ها مخلوط کرده کمی ورز بدهید و از آن کوفته ریزه های یک اندازه ای درست کنید و در آرد برنج بغلطانید.
۳- مقدار دلخواه روغن را روی حرارت ملایم داغ کنید و کوفته ها را به آرامی در روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند.
۴- در تابه ای اسفناج را هم در مقداری روغن تفت دهید ولی نه زیاد چون رنگ اسفناج تغییر می کند و تیره می شود.
۵- اسفناج را همراه مقداری آب به قابلمه حاوی لپه افزوده اجازه دهید نیم ساعت بپزند.
۶- کوفته ریزه ها را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید کاملا بپزند.
۷- وقتی خورشت جا افتاد یکی دو قاشق آرد برنج را همراه آبغوره و مقدار دلخواه نمک و فلفل به خورشت اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند.
۸- خورشت را همراه پلو سرو کنید.
منبع: صفحه اینستاگرام negarrs_kitchen