بهترین دستور تهیه خورش کدو حلوایی؛ آشپزی با نوبرانه پاییز
اگر شما هم از طرفداران کدو حلوایی هستید، علاوه بر تهیه دسرهایی برای شبهای بلند پاییز، از تهیه خورش کدو حلوایی با دستور غذایی زیر غافل نشوید.
اگر با شنیدن نام خورش کدو حلوایی یا کدو تنبل به یاد یک خورشت خیلی شیرین با کدوحلواییهای له شده میافتید باید بدانید که سخت در اشتباه هستید.
خورش کدو تنبل غذایی بس خوشمزه و کم نظیر است. شیرینی و ترشی خورشت کدو تنبل به ذایٔقه شما بستگی داره و کاملا قابل تنظیمه. و کدوها نباید زیاد در آب بجوشند تا فرم خودشان را از دست ندهند. اگر به تمام نکات و مراحل تهیه خورش کدو حلوایی دراین دستئر دقت داشته باشید، در عین حفظ ظاهر کدوها، خورشی بسیار لذیذ و با ارزش غذایی بالا خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه خورش کدو حلوایی
گوشت خورشی: 400 گرم
کدو حلوایی: 700 گرم پوست گرفته و مکعبی خرد شده
آب لیمو ترش تازه: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 3 عدد خلالی شده
روغن مخصوص سرخ کردن: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
سیر داغ: نصف قاشق غذاخوری( ریز خرد شده)
آلو بخارا: 6 عدد خیسانده
شکر( در صورت تمایل): 50 گرم
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری تفت داده شده
چوب دارچین: 1 یا 2 عدد
آب گوشت: یک پیمانه یا یک عدد قرص عصاره مرغ
در این زمینه بخوانید:
چند غذای تیلیتی خاص ایرانی، از ایلام تا سبزوار
طرز تهیه خورش قلیه لُری؛ طعمی تُرش و متفاوت از لرستان
روش تهیه خورش کدو حلوایی
1- پیاز خلال شده را در کمی روغن تفت داده تا طلایی شود، سپس از روغن خارج کرده و کنار بگذارید.
2- گوشت را در همان روغن تفت داده تا رنگش تغییر کند و آبش کشیده شود، سپس فلفل را اضافه کنید.
3- در گوشه همان قابلمه گوشت را کنار کشیده و زردچوبه را ریخته و تفت دهید تا عطرش بلند شود، سپس زردچوبه را هم با گوشت مخلوط کنید.
4- آب گوشت، زعفران دم کرده و مقداری آب اضافه کنید تا روی گوشت را بگیرد و در ظرف را ببندید. وقتی شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و حدود دو ساعت زمان بدهید تا گوشت بپزد. این زمان بستگی به اندازه برشهای گوشت و نوع آن دارد.
5- برای تهیه خورش کدو حلوایی به کمک این دستور، کدوهای خرد شده را در یک تابه تفت دهید، در این مرحله با توجه به اینکه خورش کدو حلوایی را شیرین دوست دارید یا ملس، مقدار کمی شکر به کدوهای در حال سرخ شدن اضافه کنید. کدوها را با حرارت ملایم حدود ده دقیقه تفت دهید تا نرم شود اما له نشود.
6- آلوها را همراه رب و پیاز داغ پودر شده( برای لعاب دادن) و سیر داغ به گوشتِ خورش کدو حلوایی در حال پخت اضافه کنید.
7- در سی دقیقه آخر پخت، آب لیموترش و چوب دارچین را اضافه کنید.( هنگام سرو خورش کدو تنبل، چوب دارچین را خارج کنید)
8- در ده دقیقه آخر پخت گوشت، کدو حلوایی را به آن اضافه کنید. سعی کنید به آرامی مخلوط کنید تا کدو حلواییها له نشوند.
9- خورش را بچشید، اگر چاشنیها به اندازه و طبق ذائقهتان بود، در ظرف مناسب کشیده و با پیازداغ تزیین کنید.
negarrs_kitchen