خوشمزه و خاص؛ طرز تهیه حلوا «کدو حلوایی» مرحله به مرحله
حلوای کدو حلوایی یکی از انواع حلواهای بسیار خوشرنگ و خوشمزه ایرانی است که معمولا در فصل پاییز تهیه می شود.
حلوا کدو حلوایی یکی از انواع حلواها می باشد ولی این بار با طعم و مزه کدو حلوایی که بسیار خوش رنگ و خوش طعم است مخصوصا برای افرادی که طعم و مزه کدو حلوایی را دوست دارند. برای تهیه این حلوا باید یک کدو حلوایی رسیده را انتخاب کنید بخارپز کنید و پوره کنید. حلوا کدو حلوایی را می توانید برای مراسمات مذهبی یا ماه مبارک رمضان نیز تهیه کنید و از خواص خوب کدو حلوایی بهرمند شوید. خاصیت آنتی اکسیدان از مهم ترین خواص کدو حلوایی می باشد که از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می کند همچنین با خوردن کدو حلوایی خطرات قلبی را کاهش دهید.
مواد لازم حلوای کدو حلوایی |
پوره کدو حلوایی |
۱٫۵ لیوان |
شکر |
۱٫۵ لیوان |
آب |
نصف لیوان |
گلاب |
نصف لیوان |
آرد گندم |
۱ لیوان |
روغن مایع |
نصف لیوان |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه حلوا کدو حلوایی
مرحله اول
برای تهیه حلوای کدو حلوایی مجلسی ابتدا پوره کدو حلوایی را باید آماده کنیم، برای این منظور یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب درون قابلمه سریعتر شروع به جوشیدن کند.
مرح له دوم
حالا کدو حلوایی را خرد می کنیم و درون یک آبکش فلزی قرار می دهیم. در ادامه آبکش فلزی را روی درب قابلمه قرار می دهیم تا کدو ها به صورت بخار پز پخته شوند. در صورتی که بخارپز داشته باشیم، می توانیم از آن نیز استفاده کنیم.
مرحل ه سوم
پس از اینکه کدوها به طور کامل پختند، پوست شان را جدا می کنیم، سپس داخل یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه با پشت چنگال کدوها را به طور کامل له می کنیم تا مانند پوره کاملا نرم و یکدست شوند.
مرح له چهارم
در این مرحله یک و نیم لیوان از پوره کدو حلوایی را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس روی حرارت ملایم قرارمی دهیم و هر چند لحظه یک بار پوره کدو حلوایی را هم می زنیم تا آب آن به طور کامل کشیبده شود.
مرح له پنجم
پس از اینکه آب کدو به طور کامل کشیده شد، شکر را به همراه زعفران دم کرده، گلاب و آب به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم شکر به طور کامل درون آب حل شود، سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرح له ششم
در این مرحله آرد را درون یک تابه مناسب الک می کنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و به آرامی آرد را به مدت حدودا ۳۰ دقیقه تفت می دهیم تا خامی آن گرفته شود. پس از اینکه رنگ آرد تغییر کرد، روغن را اضافه می کنیم.
مرح له هفتم
حالا آرد و روغن را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس مخلوط پوره کدو حلوایی را به تابه اضافه می کنیم و با صبر و حوصله حلوا را هم می زنیم تا از دیواره های تابه جدا شده و در وسط تابه جمع شود.
مرح له هشتم
پس از اینکه توانستیم حلوا را به صورت گهواره ای درون تابه حرکت دهیم، حلوای ما آماده است. در نهایت حلوا را در ظرف مورد نظرمان می ریزیم و به سلیقه خود تزیین می کنیم. برای تزیین مجلسی تر می توانیم حلوا درون قیف بریزیم.