چند غذای تابستانی ایرانی؛ ساده ولی مقوی
در فصل تابستان گاهی به قدری هوا گرم است که علاوه بر اینکه پای گاز ایستادن کار سختی است، خودرن غذاهای گرم و چرب هم خیلی دلپذیر نیست،
1- آب دوغ خیار
ناگفته پیداست که سرور غذاهای تابستانی ایرانی یک آب دوغ خیار خنک همراه نان خشک محلی است.
مواد لازم:
شیر: ۱ پیمانه
خامه: نصف پیمانه( در صورت تمایل)
گردوی خرد شده نگینی: ۱۰ الی ۱۲ عدد کامل
سیزی (نعناع، جعفری، ترخون، مرزه و ریحون): خشک۲ الی ۳ قاشق غذا خوری، سبزی تازه یک لیوان
پیازچه: 2 عدد خرد شده
خیار خرد شده نگینی: ۴ الی ۵ عدد
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
کشمش پلویی: ۱ پیمانه
ماست: ۴ پیمانه
دوغ یا آب: ۱ لیتر
سیب: نگینی شده یک عدد (در صورت تمایل)
طرز تهیه:
۱. در ظرف مناسبی شروع به مخلوط کردن مواد میکنیم. ابتدا ماست را به همراه خیارخرد شده باهم مخلوط میکنیم و هم میزنیم و بعد به ترتیب بقیه مواد را با هم مخلوط میکنیم و به همراه ماست و خیار کاملا هم میزنیم. فقط بهتر است پیازچه خرد شده را موقع سرو غذا مخلوط کنید.
۲. مخلوط آب دو خیار را به مدت ۱ ساعت در بیرون یخچال نگه میداریم تا جا افتاده تر شود. اگر هنگام خوردن دوست داشتید خنکتر باشد میتوانید به مدت نیم ساعت در داخل یخچال نگه دارید و یا از چند قالب یخ کوچک استفاده کنید.
۳. حتما هم برای خوردن آب دوغ خیار از نان خشک استفاده کنید چون نان تازه داخل مواد خمیر میشود و طعم آن را خوشمزه نمیکند.
۴. هنگام اضافه کردن نان خشک میتوانید پیازچههای خرد شده را هم اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه نان خشک و پیاز چه در مواد بماند و بعد میل کنید.
5- خامه و سیب طعم فوق العاده ای به آب دوغ خیار شما میدهد. بهتر است با این ترکیب هم امتحان کنید.
دلمه برگ مو
مواد لازم برای دلمه:
۱٫۲ کیلو برگ مو
۱ پیمانه لپه
۲ پیمانه برنج
بلغور: نصف پیمانه( در صورت تمایل)
300 گرم گوشت چرخ کده
۲ عدد پیاز بزرگ
سبزی دلمه (گشنیز؛ جعفری، مرزه؛ ریحون؛ نعنا؛ پیازچه ؛ ترخان؛ تره)
نمک،فلفل،زردچوبه: از هرکدام به میزان لازم
مراحل پخت:
پیاز و گوشت چرخ کرده را با هم به خوبی تفت میدهیم.. (۱ قاشق چای خوری زردچوبه و نمک اضافه کرده)
لپه را از قبل نیم پز کرده برنج را به آن اضافه کرده تا به خوبی پخته شود..(۱ قاشق چای خوری نمک و زردچوبه اضافه کرده)
آب برنج و لپه که جمع شد آن را به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم؛ بعد سبزیجات را اضافه کرده به مدت ۱ دقیقه تفت میدهیم و از روی از شعله برمیداریم...
در صورت تمایل بلغور از قبل خیسانده را هم اضافه می کنیم.
برگها را شسته.. قابلمه را تا نصف آب میجوشانیم برگهای شسته شده را به مدت ۲ دقیقه درون آب جوش ؛ میجوشانیم..
برگها را آبکش میکنیم.. دمه برگهارا گرفته.. یک قاشق از مواد را لای برگها میگذاریم.. و به صورت شکلاتی یا بخچه ای مپیچانیم.
نصف لیوان سرکه و ۴ قاشق غذاخوری شکر (در صورت تمایل به شیرین بودن) را با یک لیوان آب مخلوط کرده و روی دلمه ها ریخته تا بپزد.
روی دلمه ها گوجه سبز میگذاریم تا بپزد.
2- رولت نان و پنیر و سبزی
مواد لازم:
نان فرانسه یا نان باگت: به میزان لازم
پنیر:به میزان لازم (حدود ۱ قوطی ۴۰۰ گرمی پنیر پاستوریزه به همراه یک قوطی ۱۰۰ گرمی پنیر خامه ای )
سبزی معطر:به میزان لازم (از تره، جعفری و ریحان استفاده کردم. کاملا سلیقه ای است).
طرز تهیه رولت نان و پنیر و سبزی
۱- ابتدا نان فرانسه تازه تهیه می کنیم. هر نان را از وسط برش می دهیم . (در این حالت از هر دو نان ۴ تکه نان به دست می آید). این کار صرفا به این علت است که به راحتی در کیسه فریزر جا شود. نانها را در کیسه فریزر قرار می دهیم تا کمی عرق کند و نرم شود که در حین رول کردن خرد نشود. نان بهتر است تازه باشد تا هم خوشمزه تر باشد و هم احیانا حین برش پاره نشود و با دندان بریدن آن آسان باشد.
۲- بعد مثل ساندویچ از سمت کناری آن تا انتها برش می دهیم. لبه انتهایی اش را می بریم و خمیرش را در می آوریم.
۳ بعد کاملا بازش می کنیم و چند بار رویش وردنه می کشیم تا صاف شود و حین رول کردن آسانتر رول شود.
۴- بعد پنیر را که با گوشت کوب له کرده ایم روی نان می کشیم. اگر پنیر کم نمک باشد، بعد از مالیدن پنیر به نان می توانیم با نمکدان کمی نمک به روی پنیر بپاشیم، خوشمزه تر می شود.
۵- بعد سبزی خرد شده را روی آن میریزیم و از کنار کاملا رول می کنیم.
۶- بعد کمی رول را فشار داده و درون یک کیسه فریزر قرار میدهیم و یکی دو ساعت در یخچال قرار می دهیم.
۷- سپس با یک چاقوی تیز به اندازه های دلخواه برش می زنیم. در ظرف سرو می چنیم و با سبزی و تربچه تزئین می کنیم. رنگ سفید نان و پنیر، رنگ سبز سبزی و رنگ قرمز تربچه های نقلی واقعاً چشم نواز است.
ساندویچ تن ماهی
مواد لازم:
کنسرو ماهی تن: 2 عدد
خیارشور خرد شده: یک لیوان
کرفس خرد شده: یک لیوان
پیازچه خرد شده: نصف لیوان
فلفل دلمهای رنگی خرد شده یک لیوان
سس ها: سس خردل ملایم، سس مایونز، آب لیمو، فلفل در صورت تمایل
طرز تهیه:
کنسروها را به مدت بیست دقیقه در آب بجوشانید، در ظرفی ریخته و با چنگال کمه خرد کنید تا تکههای آن همه ریز شود، سپس مواد خرد شده و سس ها را اضافه کنید.
نکات:
مواد خرد شده میتواند طبق ذائقه شما تغییر کند. به جای پیازچه می توانید از پیاز استفاده کنید. استفاده از زیتون خرد شده بدون هسته، یک یا دو عدد سیب زمینی آب پز خرد شده و... را میتوانید در صورت تمایل اضافه کنید.