طرز تهیه گلت شلیل؛ خوشمزه تابستانی اصیل فرانسوی
در این گزاش قصد داریم طرز تهیه یک گلت با میوه تابستانی خوشمزه یعنی شلیل را به شما آموزش دهیم:
شیرینی گلت فرانسوی یک شیرینی خیلی خیلی خوشمزه هست که از خانواده پای و تارت است.
شیرینی گلت فرانسوی انواع مختلفی دارد. شیرینی گلت را به روشهای مختلف میتوان تهیه کرد، اما آنچه که باعث خوشمزگی این شیرینی فرانسوی است، طعم کره و تردی بینظیر آن است.
در اغلب مواقع این شیرنی به صورت گرد پهن میشود و مواد مختلف روی آن ریخته شده و سپس خمیر به دور مواد برگردان هد میشود.
بیشترین چیزی که برای داخل گلت استفاده میشه معمولا میوه های فصلی مثل هلو، شلیل، زردآلو، آلو سیاه، سیب، گلابی، توت فرنگی هست. دقت کنید که میوه نرم و له شده مناسب این شیرینی نیست.
مواد لازم
3 الی 4 عدد شلیل متوسط
10 ق غ شکر
1 ق غ نشاسته ذرت
1 و 1/4 لیوان آرد
1/2 ق چ نمک
1/4 ق چ وانیل
100 گرم کره سرد
1 عدد تخم مرغ کوچک
3 ق غ خامه
مراحل
در ظرف مورد نظرمون کره را با قاشف به قطعات کوچکتر تقسیم می کنیم.آرد و وانیل و نمک و دو قاشق از شکر را با کره و باقاشق مخلوط می کنیم تا حالت خورده نان بگیرد.تخم مرغ را داخل ظرفی شکسته و با چنگال هم می زنیم سپس خانه رو بهش اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.نیمی از مخلوط تخم مرغ و خامه رک به موادمون اضافه می کنیم حالا با دست کمی خمیر را ورز می دهیم تا منسجم شود.
ورز دادن نباید زیاد باشه چون کیفیت خمیر پایین اومده و کره آب میشه خمیر بدست اومده رو داخل نایلون فریزر گذاشته و به مدت نیم ساعت در یخچال می گذاریم. بعد از استراحت خمیر را از یخچال خارج کرده و روی کاغذ روغنی به صورت گرد و به ضخامت کمتر از نیم سانت باز کرده و صاف می کنیم.و داخل سینی فر گذاشته و ۱۵ دقیقه دیگه داخل یخچال می گذاریم.
فر را روشن کرده و روی ۱۸۰ درجه تنظیم می کنیم.شلیل ۶ارو به صورت اسلایس یا هر جور که دوست داشتید برش می زنیم.نشاسته و شش قاشق از شکر رو مخلوط کرده و روی شلیل ها ریخته و یه دور زیر و رو کرده و کنار می ذاریم.نشاسته برای این هست که میوه ها موقع پخت آب نندازه بعد از ۱۵ دقیقه خمیر رو از یخچال خارج کرده و شلیل ها رو وسط می ریزیم طوریکه از لبه ها حدود دو تا سه سانت فاصله داشته باشه.
بعد لبه خمیر رو به آرومی روی میوه ها بر می گردونیم حواستون باشه که موقع برگردوندن لبه های لبه های خمیر نشکنه باقی مانده تخم مرغ و خامه رو روی لبه های خمیر می مالیم.دو قاشق باقی مانده شکر رو روی لبه خمیر پاشیده و داخل فر گرم شده به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه در طبقه وسط قرار می دیم تا پخته بشه.
نکته:
زمانیکه دیدین میوه آب انداخت و دیدین داره حباب می زنه گلت آماده هست اگه دیدین روی گلت طلایی نشده چند دقیقه گریل رو روشن کنین تا لبه ها برشته و طلایی بشه.