غذای تابستانی؛ مرغ با سس آلبالو
حال که تابستان است و فصل آلبالو، فرصت تهیه انواع غذا و دسر را با این تابستانه از دست ندهید.
خورش مرغ با سس آلبالو یکی از آسانترین و راحتترین خورش ها است که شما آن را به راحتی میتوانید در خانه خود تهیه کنید. این خورشت با کمترین مواد اولیه تهیه میشود. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این خورشت تنها مرغ و آلبالو است.
مواد لازم
آلبالو بدون هسته: ۲۰۰ گرم
سینه مرغ بدون استخوان: ۳۰۰ گرم
لواشک آلبالو: ۶۰ گرم
آب آلبالو: دو فنجان
شکر: ۴ قاشق سوپخوری( اختیاری)
پیاز: ۱ عدد
کره: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
چوب دارچین: یک عدد
نمک فلفل زردچوبه
مراحل پخت
اگر قصد دارید این خورش را شیرین درست کنید: هسته آلبالوها را گرفته، در یک ظرف لعابی با شکر مخلوط کرده و به مدت ۴-۳ ساعت در یخچال قرار دهید.اضافه کردن شکر یا عسل اختیاری است. و اگر غذای ترش دوست دارید، این غذا را بدون شیرین کننده امتحان کنید.
مرغ را بصورت سینه یا ران در کمی روغن به مدت ۱۰-۶ دقیقه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.یاز را هم در همان روغن تفت دهید و همراه نمک و فلفل و زردچوبه( یا زعفران آب شده) و یک لیوان آب اجازه دهید تا نیم پز شود.
وقتی مرغ نیم پز شد، یک فنجان آب آلبالو به آن اضافه کنید.
در صورت تمایل به شیرینی غذا، آلبالوهای شکر پاش شده را از یخچال بیرون آورده و کمی تفت دهید.
آلبالوهای تفت داده شده را به مرغ اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
اگر غذا را با ترشی طبیعی خود دوست دارید، نیازی به اضافه کردن شکر ندارید و آلبالوی هسته گرفته شده را به خورش اضافه کنید.
لواشک را در آب جوش حل کرده و از صافی رد کنید تا مطمئن شوید کاملا در آب جوش حل شده، سپس بقیه آب آلبالو را به آن اضافه کنید تا به صورت سس درآید.
سس را به خورش اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
نکات:
این غذا بهتر است با برنج سرو شود. از آنجاییکه طبع مرغ و آلبالو سرد است. در پخت برنج از زیره استفاده کنید.
برای تهیه این غذا از ران مرغ یا مرغ کامل و همچنین بوقلمون هم می توان استفاده کرد.
می توانید سس را زودتر به غذا اضافه کنید، یعنی وقتی مرغ نیم پر شد.
اضافه کردن شکر و همچنین مقدار آن به ذائقه شما بستگی دارد.