طرز تهیه 4 نوع غذای ابتکاری
هرچند غذاهای سنتی ما و غذاهایی که فرمول مشخص و پیوسته ای دارن، امتحان خودرا نسل به نسل پس داده اند و از سلامت آنها اطمینان داریم، اما گاهی فرصت و حوصلهی پختن غذا نداریم. همه ما گاهاً دست به ابتکار در آشپزی زده ایم، این خلاقیت ها گاهاً با موفقیت دلچسبی مواجه می شوند. غذاهای ابتکاری یا آنچه در عرف «من دراوردی» به آن می گوییم به دلیل سهولت و نو آوری اش حس خوبی را به ما میدهد.
1. تخم مرغ روی چیپس
مواد لازم برای تخم مرغ روی چیپس
تخم مرغ 3 عدد
چیپس سیب زمینی 3-4 مشت
پیاز 1 عدد کوچک
فلفل سبز 1-2 عدد
زنبیل رنده(در صورت علاقه)
جعفری خرد شده برای تزیین
1- روغن یا کره را داخل تابه ای با سایز متوسط بریزید و روی شعله متوسط داغ کنید. وقتی روشغن داغ شد پیاز خرد شه را اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که پیاز نرم شود.
2- وقتی پیاز شروع به طلایی شدن کرد، فلفل حلقه و زنجبیل رنده شده را (در صورت تمایل) اضافه کنید.
3- همرمان چیپس ها را هم به تابه اضافه کنید. زیر و رو نمایید تا مواد به صورت نسبتاً یکنواختی با هم مخلوط شوند.
4- وسط چیپس ها با کفگیر یا قاشق سه حفره ایجاد کنید. در هر حفره یک عدد تخم مرغ بشکنید.
5- شعله را کم کنید. یک قاشق غذاخوری آب از کنار داخل تابه بریزید تا کمی بخار ایجاد شود. درب تابه را ببندید و 6-8 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها پخته شوند. تخم مرغ روی چیپس را با سبزی خوردن و نان نوش جان کنید.
قبل از خاموش کردن شعله با یک قاشق پخته بودن تخم مرغ را چک کنید. در صورت تمایل کمی جعفری خرد شده روی غذا بریزید و آن را سرو کنید.
تخم مرغ روی چیپس چنان غذای ساده و بی تکلفی است که حتی لازم نیست به خاطرش بشقاب کثیف کنید. دو عدد چنگال یا قاشق بذارید داخل تابه و میل کنید.
البته اگه تابه روکش نچسب دارد این کار را نکنید.
نکته های کلیدی تخم مرغ و چیپس
– پیاز، فلفل و مخصوصاً زنجبیل مواد اختیاری هستند میتوانید به دلخواه انها را حذف کنید.
– علاوه بر پیاز میتوانید یک حبه سیر رنده شده هم در صورت تمایل اضافه کنید.
– به جای استفاده از فلفل میتوانید غذا را با چیپس فلفلی بپزید.
– در مرحله آخر میتوانید در سه دقیقه آخر کمی پنیر پیتزا هم روی تخم مرغ و چیپس بریزید و درب تابه را ببندید تا پنیر شما ذوب شود.
بیشتر بخوانید: اشکنه، سنتی و آسان و سریع
بیشتر بخوانید: خوشمزهترین سالادهایی که غذایی کامل هستند
2.نودل قالبی
اگر دنبال غذای جدید و سالمی هستید تا کمی به برنامه غذایی خانواده تون تنوع بدهید نودل قالبی انتخاب خوبیست. بی شک همه شما با نودل آشنا هستید. بله همان نودل های فوری که در عرض چند دقیقه آماده میشوند. نودل غذای ساده ایست. البته شاید به تنهایی جذابیت زیادی نداشته باشه. اما شما میتونید به راحتی سبزیجات مورد علاقه تان را همراهش سرو کنید تا هم ظاهر جذابتری پیدا کند و هم مقوی تر باشد.
در تهیه نودل قالبی علاوه بر سبزیجات مفیدی مثل کدو سبز و هویج از تخم مرغ و پنیر هم استفاده میشود. پس این غذا حاوی پروتئین و کلسیم هم می باشد. یک مزیت دیگر این اسلایس های نودل هم این است که هم میتوانید به صورت داغ آن ها را میل کنید و هم به صورت سرد. اسلایس نودل سرد شده همچنان خوشمزه است. مخصوصا اگه کمی سس کچاپ خانگی هم روی آن بریزید. اگه نمیدانید برای شام چه درست کنید یا میخواهید یک غذای جذاب برای بچه مدرسه ای ها درست کنید تا با خودشان به مدرسه ببرند نودل قالبی عالی است. آماده کردنش فقط 15 دقیقه وقت میگیرد و بعد از نیم ساعت در فر هم کاملاً آماده میشود.
شاید بشود به این غذا کوکوی نودل هم گفت، با توجه به این که از تخم مرغ داخلش استفاده میشود. در ضمن میتوانید به جای پختن در فر کوکوی نودل را سرخ کنید. البته با پخت در فر نیاز به روغن کمتری است.
مواد لازم برای نودل قالبی
نودل 2 بسته
کدو سبز 2 عدد
هویج 1 عدد
تخم مرغ 4 عدد
پنیر موزارلا رنده شده 1 پیمانه
1- فر را روشن و روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. قالب 28 در 18 سانتی را چرب کنید و کاغذ روغنی بکشید.
2- نودل را 3 دقیقه در آب در حال جوش بپزید. در این مرحله ادویه مخصوص را اضافه نکنید.
3- کدو و هویج را درشت رنده کنید. تخم مرغ ها و 3/4 پیمانه پنیر اضافه کنید.
4- مخلوط را داخل قالب بریزید. پنیر باقیمانده را روی آن بپاشید و 30 دقیقه داخل فر قرار دهید تا طلایی رنگ شود.
نکته های تهیه نودل قالبی
– از هر طعم نودلی که دوست داشتید میتوانید استفاده کنید. اینجا از نودل مرغ استفاده شده.
– این مقدار مواد برای 8 اسلایس کوکوی نودل کافی است.
– به دلخواه میتوانید از سبزیجات دیگری مثل نخود فرنگی و ذرت هم استفاده کنید.
– از پنیر چدار هم میتوانید برای تهیه نودل قالبی استفاده کنید.
3.سیب زمینی پفکی مارپیچی
مواد لازم :
سیب زمینی 2 عدد متوسط
تخم مرغ 1 عدد
نشاسته سیبزمینی یا نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
پنیر پارمزان 2 قاشق غذاخوری
شیر 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سیب زمینی پفکی در واقع خیلی شبیه به کوکوی سیب زمینی است. سیب زمینی پوره شده همراه با تخم مرغ و شیر و پنیر مایهای را تشکیل میدهد که با سرخ شدن به شکل مارپیچهای زیبا و جذاب در میآید. البته نکته مهم دیگر در این دستور وجود نشاسته سیبزمینی است که میتوان به جای آن از نشاسته ذرت هم استفاده کرد. وجود نشاسته باعث ترد شدن سیب زمینیها میشود پس حتماً از آن در تهیه این غذا استفاده کنید و آن را از قلم نیندازید. سیب زمینی پفکی را میتوانید به عنوان عصرانهای هیجان انگیز یا به عنوان دورچین غذاهای مختلف استفاده کنید.
طرز تهیه:
برای پختن سیبزمینیها دو راه دارید. روش اول سریعتر است اما نیاز به مایکروفر دارد. برای این کار سیبزمینیها را پوست بکنید و به صورت مکعبهای کوچک برش بزنید. آنها را در کاسه شیشهای بریزید. آنقدر آنها را در مایکروفر قرار دهید تا نرم شوند. در صورتی که مایکروفر ندارید میتوانید سیبزمینیها را آبپز کنید. صبر کنید کمی خنک شوند سپس پوست بکنید و خرد کنید. حال با استفاده از گوشتکوب یا پوره ساز سیبزمینیها را کاملاً له کنید و به صورت پوره در آورید.
تخممرغ را در کاسه کوچکی بشکنید و هم بزنید. حال تخممرغ همزده، شیر، پنیر پارمزان، نشاسته ذرت، نمک و فلفل را به پوره سیبزمینی اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا مایه به صورت خمیر نسبتا یکدستی درآید.
مایه سیبزمینی تهیه شده را داخل قیفی با ماسوره ساده بریزید. یا اگر قیف در دسترس ندارید از یک کیسه پلاستیکی ضخیم استفاده کنید. مواد را در گوشهی کیسه جمع کنید و سپس نوک کیسه پلاستیکی را با قیچی برش بزنید.کف تابهای روغن بریزید و بگذارید روی شعله گاز داغ شود. حال مواد را با قیف به صورت مارپیچی داخل تابه بریزید.
صبر کنید تا یک طرف مارپیچها طلایی رنگ شود. سپس آنها را برگردانید و مجدداً صبر کنید تا طرف دیگر هم به همان شکل درآید. سپس سیبزمینیهای مارپیچی را از تابه خارج کنید و در ظرف مورد نظرتان بچینید و روی آن جعفری خرد شده یا سبزیجات دیگری که دوست دارید بریزید.
نکته: میتوانید این سیبزمینیها را به عنوان عصرانه همراه با سس کچاپ و خردل سرو کنید یا اگر به غذاهای تند علاقهمندید میتوانید از سس مکزیکی استفاده کنید.
4. پنکیک اسپاگتی
مواد لازم
ماکارونی نپخته 1/5 پیمانه
گوشت چرخکرده 225 گرم
پودر سیر 2 قاشق چایخوری
فلفل سبز خرد شده 1/2 پیمانه
پیاز خرد شده 1/2 پیمانه
ادویه ایتالیایی 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
روغن سرخکردنی به مقداری کافی
پنکیک اسپاگتی شبیه به همبرگری است که باگوشت و مقداری هم ماکارونی تهیه میشود. نکته جالب و کاربردی است که شما میتوانید این پنکیک را با استفاده از ماکارونی اضافی مانده در یخچال هم تهیه کنید. فقط کافی است رشتههای ماکارونی را خرد کنید و با گوشت و پیاز و ادویه مخلوط کنید. بعد از آن فقط سرخ کردن پنکیک اسپاگتی میماند که آن هم چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد.
تهیه پنکیک اسپاگتی احتیاج به هیچ وسیله خاصی ندارد. فقط وسایلی که در هر آشپزخانه پیدا میشوند لازم هستند (تخته گوشت و ماهیتابه). به جای فلفل سبز میتوانید از فلفل زرد یا قرمز هم استفاده کنید. به جای ماکارونی رشتهای از پاستاهای فرمی هم میتوانید استفاده کنید. به طور خلاصه با کمی خلاقیت میتوانید پنکیک اسپاگتی را با طعمها و شکلهای مختلفی تهیه کنید و با هر سس یا دیپی که دوست دارید سرو نمایید.
طرز تهیه:
یک قابلمه آب را با کمی نمک و چند قطره روغن بگذارید جوش بیاید و سپس ماکارونی را طبق دستور نوشته شده روی بسته بندی آن بپزید. وقتی ماکارونی پخته شد آن را آبکش کنید و رویش آب سرد بگیرید. ماکارونی پخته شده را روی تخته گوشت قرار دهید و با چاقو به صورت قطعات کوچک یکی دو سانتی خرد کنید.
حال ماکارونی خرد شده، گوشت، پیاز و فلفل خرد شده، پودر سیر و بقیه ادویهها را داخل کاسهای بریزید و با دست ورز بدهید تا خوب با هم مخلوط شوند.
تابه متوسطی را روی شعله بگذارید تا داغ شود سپس ۱ قاشق غذاخوری روغن داخل آن بریزید. یکی دو قاشق از خمیر پنکیک را بردارید و با دست به شکل گرد در بیاورید. هر طرف پنکیکها را ۲–۳ دقیقه در روغن سرخ کنید تا قهوهای رنگ شوند. کف بشقابی دستمال حولهای بندازید وپنکیکها را روی آن بچینید. پنکیک اسپاگتی را با سس کچاپ یا سالسا یا هر سس دیگری که دوست دارید سرو کنید.
انتهای پیام