معرفی و آموزش سه نوع شیرینی عید که به راحتی میتوان در منزل پخت
در این مطلب3 نوع از بهترین شیرین های عید که میتوان به سادگی و فقط با کمی هنر در خانه تهیه کرد را معرفی و آموزش میدهیم:
پخت شیرینی، کیک و نان در خانه حس و حال خاص خودش را دارد؛ اگر به این کارها علاقه داشته باشید، قطعا احساس خیلی خوبی پیدا میکنید و با آماده شدن نتیجه کار این احساس خیلی بهتر هم خواهد شد. اگر جزو افراد مبتدی هستید و ترجیح میهید برای رعایت بهداشت و ترس از کرونا، خودتان شیرینی عید بپزید، این سه شیرینی را برای روزهای عید خود و خانوادهتان در منزل تهیه کنید:،
1- کیک شربتی (کیک باقلوا)
این کیک یکی از خوشمزه ترین و البته متفاوت ترین کیک ها است که نیاز به تبحر خاصی ندارد و بسیار مناسب عید است.
مواد لازم برای تهیه کیک شربتی
آرد: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۴ عدد
روغن مایع: ۱ پیمانه
بکینگ پودر: ۲ قاشق چای خوری
شکر: ۱ پیمانه
ماست: ۱ پیمانه
پودر هل: یک چهارم قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه شربت کیک شربتی
آب: ۱ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
زعفران: ۱ قاشق چای خوری
پودر هل: یک چهارم قاشق چای خوری
گلاب: یک چهارم پیمانه
طرز تهیه کیک شربتی
فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید.روغن ( جامد یا مایع ) و شکر را خوب بزنید تا کاملا مخلوط شود طوری که کرمی شود و شکر در روغن حل شود .سپس تخم مرغها را دانه دانه اضافه کرده و با همزن خوب هم بزنید ( مقدار هم زدن در کیفیت کیک خیلی تاثیر داره هر تخم مرغ را که اضافه میکنید حدودا ۳دقیقه هم بزنید، بعد ماست و هل را اضافه کرده و هم بزنید(ماست ترش نباشد).
آرد را سه بار الک می کنیم و همراه بیکینگ پودر طی 4 مرحله به مواد اضافه می کنیم و آرام از پایین به بالا هم میزنیم. و داخل قالب یا سینی فر که چرب و آرد پاشی کرده اید یا کاغذ روغنی انداخته اید، بریزید. و در فری که از قبل داغ شده قرار دهید.
فوت و فن تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا
- مخلوط این کیک کمی سفت است و باید با قاشق در قالب پخشش کنید
-مهمه که فر با دمای ۱۸۰ درجه حتما ۱۵ دقیقه زودتر داغ بشه بیشتر از ۱۵ دقیقه کیفیت کیک خراب میشه چون فر داغ هست و رویه کیک سریع میبنده و داخلش خمیری میشه.
-زودتر از ۲۰ دقیقه در فر رو باز نکنید چون پف کیک میخوابه ولی متناسب با نوع فر ممکنه تا ۵۰ دقیقه هم پخت کیک طول بکشد. یک چاقو را در کیک فرو ببرید، اگر مواد به آن نچسبید یعنی پخته شده.
-از خلال دندون برای تست پخت کیک استفاده کرده اگر به خلال دندون نچسبید کیک پخته هست برای اینکه رویه کیک طلایی در بیاد میتوانید حدود ۳ دقیقه گریل را روشن کنید تا طلایی بشه کنید.
-برای آماده کردن شربت، لازم نیست که غلیظ باشه. آب و شکر و زعفران رو ۱۰ دقیقه بذارید بجوشه و بعد هل رو اضافه کنید و در آخر هم گلاب.
-در این مرحله اول باید حتما صبر کنید تا کیک و شربت هردو کاملا سرد بشن ( خیلی مهمه). بعد از اینکه کیک کاملا سرد شد؛ با کاردی تیز کیک رو برش بزنید و شربت را روی کیک بریزید به طوری که کل کیک سیراب بشه.در مرحله آخر تزیین کنید و در ظرف سرو بچینید.
بدون نیاز به فر، قطاب خانگی بپزید
2- شیرینی خشک سوئدی یا شیرینی بهشتی
نام این سیرینی به سوئدی strasskakor هست، معنی به فارسی آن"جواهر بدلی"است. دستور تخیخ این شیرینی بسیار ساده است. با اشکال ظاهری متفاوتی می توان تهیه کرد.
مواد لازم
کره: ۲۴۰ گرم یا روغن جامد
پودر قند: ۹۰ گرم
وانیل: 1 قاشق چایخوری
آرد گندم: ۳۰۰ گرم
طرز تهیه شیرینی خشک سوئدی یا شیرینی بهشتی
فر را روی 170درجه سانتی گراد می گذاریم تا گرم شود، کره از قبل باید بیرون باشد تا نرم شود. بهتر است ازنصف کره و نصف مارگارین استفاده شود.کره به خاطره طعم و مارگارین به خاطر فرم دهی. کره و پودر قند و وانیل را با همزن می زنیم و آرد را کم کم اضافه می کنیم ، به هم زدن ادامه می دهیم تا مخلوط نرم بدست بیاد. داخل قیف ماسوره دار می ریزیم به شکل دلخواه در سینی فر میریزیم. شیرینی ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه با دمای 170 درجه سانتی گرد داخل فر می گذاریم و صبر می کنیم تا شیرینی ها بپزند. بعد از اتمام پخت سینی را بیرون بیاورید و تا زمان سرد شدن از سینی جدا نکنید.
فوت و فن تهیه شیرینی بهشتی:
-توجه کنید سری بعد که می خواهید قیف را با خمیر پر کنید حتما خمیر را به مدت دو دقیقه با همزن هم بزنید تا دوباره پوک شود.
-بعد از اینکه تمامی خیمر را قیف زدیم، روی شیرینی ها را با پودر نارگیل و یا تخم خرفه تزیین می کنیم و بعدش شیرینی ها را برای پخت داخل فر می گذاریم.
-شیرینی های قالب زده شده را بهتر است روی سینی فر نچینید و از سینی دیگری استفاده کنید. چون اگر از سینی فر استفاده کنید، زیر شیرینی ها می سوزد. همچنین سینی را کاغذ روغنی بیندازید و لازم نیست چرب کنید.
- می توانید مواد را قبل از قالب زدن به چند قسمت تقسیم کنید و زعفران یا پئر کاکائو به آن اضافه کنید.
- مدت ماندگاری این شیرنی به دلیل نداشتن شیر و تخم مرغ زیاد است و در ظرف در بسته و جای خنک مدت زیادی می ماند.
روشی ساده برای پختم شیرنی نخودچی
3- شیرینی کشمشی
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی
کشمش پلویی 150 گرم یا سه چهارم لیوان
آرد: 220 گرم - یک و نیم لیوان
تخم مرغ: 2 عدد
کره: 150 گرم
پودر قند: 160 گرم - یک لیوان
بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی کشمشی
1. ابتدا کره و پودر قند را در یک ظرف مناسب با دور تند همزن به مدت 6 دقیقه هم می زنیم تا کرمی رنگ شود. سپس یکی از تخم مرغ ها را به مواد داخل ظرف اضافه می کنیم و با دور تند همزن به مدت یک دقیقه هم می زنیم و تخم مرغ دوم را همراه وانیل اضافه می کنیم و مجددا به مدت یک دقیقه هم می زنیم تا همه مواد به خوبی باهم یکنواخت شوند.2. سپس آرد و بکینگ پودر را مخلوط می کنیم و بعد از سه بار الک کردن به ظرف حاوی مواد به تدریج اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم و بعدش کشمش را اضافه می کنیم.کف سینی فر را بعد از اینکه چرب کردیم کاغذ روغنی می اندازیم و مواد شیرینی را پس از ریختن داخل قیف با فاصله و در سایز های دلخواه همانند شیرینی کشمشی روی سینی می ریزیم. حتما فاصله را رعایت کنید چون شیرینی ها پس از پخت کمی پهن می شود. حالا قسمت زیرین یک قاشق را کمی چرب می کنیم و با قاشق رویه شیرینی ها که شبیه قله کوه درآمده اند صاف می کنیم.فر را با دمای 170 درجه روشن می کنیم و به مدت 15 دقیقه صبر می کنیم تا گرم شود. بعد از گرم شدن فر ، سینی حاوی شیرینی را به مدت 12 تا 15 دقیقه داخل فر می گذاریم تا کمی دور شیرینی ها بپزد و طلایی شود.
فوت و فن شیرینی کشکشی:
-حرارت فر فقط از شعله پایین باشد.
-کشکشها را از نیم ساعت قبل خیس کنید و سپس روی یک دستمال بریزید خشک شود.
-اگر همه مواد در یک سینی جا نشد نگران نباشید می توانید روی باقی مانده مواد شیرینی سلفون بکشید و در جای خنک به غیر از یخچال بزارید و بعد از پخت سینی اول ، آن ها را هم بپزید. بعد از آماده سازی شیرینی ها باید فر را آماده کنیم.
بخارمگ