هفت غذای عجیب ایرانی از کشک لبو تا کاچی قورمه
در این گزارش به معرفی هفت غذای عجیب و کمتر شنیده شده ایرانی می رویم.
شاید باورتان نشود؛ اما یک سری غذای عجیب در ایران وجود داره که ممکن هست اسم آنها را هم نشنیده باشید. اما بد نیست برخی از این دستورات غذایی را امتحان کنید و گاهی از غذاهای تکراری سفره ایرانی یا حتی فست فودهای موجود در رستوران ها خلاص شوید.
پاچه پلو
در شهر شیراز و استان سیستان و بلوچستان، کلهپاچه را به همراه برنج میل میکنند. به این نوع غذا پاچه پلو میگویند که بسیاری از افراد طرفدارش هستند.
مواد لازم برای تهیه پاچه پلو
كله پاچه یك عدد
برنج شش تا هشت پیمانه من چهار پیمانه ریختم
پیاز پنج عدد بزرگ
سیر سه تا چهار حبه
نخود دوپیمانه
زردچوبه یك ق چ
فلفل و نمك به میزان دلخواه
دارچین نصف ق چ
زیره یك ق غ
زعفران دم كرده یك فنجان
ابتدا كله پاچه ی تمیز شسته شده رو با پنج عدد پیاز درشت نصف شده،چهار حبه سیر و كمی زردچوبه،نمك،فلفل و نصف ق غ دارچین و كمی پودر سیر و دو پیمانه نخود و دو لیتر اب بذارید خوب بپزه،زمانی كه كله پاچه پخت اب كله پاچه رو صاف كنید و پیاز رو دور بریزید و چهار پیمانه برنج رو داخل اب كله پاچه بریزید و با حرارت كم بذارید اب برنج كشیده بشه كله پاچه رو بین برنج بذارید و روشو با برنج پر كنید روی برنج زعفران دم شده با زیره و كمی روغن بریزید و دمكش رو روی قابلمه بذارید و اجازه بدید چهل و پنج دقیقه با حرارت كم دم بكشه
کشک لبو
این غذا در خوانسار درست میشه. برای درست کردن این غذا از کشک، چغندر و ادویههای لازم استفاده میکنند.
شک و لبو یک غذای قدیمیه که تو روزای زمستون خیلی می چسبه و می تونید به عنوان پیش غذا هم ازش استفاده کنید،خیلی خیلی هم خوشمزست حتما امتحان کنید.
مواد لازم :
لبو پخته شده و رنده شده یک کاسه
کدو حلوایی پخته و پوره شده یک کاسه
کشک گوسفندی ۱ لیوان
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۳ حبه
نعنا ۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمک
کره یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
پیاز و سیر را خرد کرده در روغن تفت می دهیم زردچوبه و نعنا را اضافه کرده و سپس پوره کدو حلوایی و لبو پخته و رنده شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم یک قاشق غذاخوری کره و مقداری نمک هم به مخلوط کشک می زنیم و در نهایت با شعله کم به مدت ۳۰ دقیقه بروی حرارت می گذاریم.
شلهمشهدی
شله مشهدی یکی از غذاهای محلی مشهد است که در این شهر فقط با اسم شله شناخته میشود. این غذا از خانواده آشها است. برای تهیه بهترین شله مشهدی طبق دستور زیر پیش روید.
مواد لازم
دنده
بلغور گندم 1لیوان پر
برنج نیم دانه نصف پیمانه
لوبیا سفید، چیتی، قرمز، کشاورزی
هرکدام نصف پیمانه
نخود، عدس، ماش هر کدام نصف پیمانه
پیاز دو عدد، روغن نصف پیمانه
ادویه ها شامل؛ نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز
دارچین، جوز هندی، زنجبیل( یک ق چ) ، هل نصف ق چ
طرز تهیه
لوبیاها و نخود رو از قبل خیس میکنیم و چند بار آبشو عوض میکنیم، بلغور رو هم در ظرف دیگری خیس میکنیم، عدس و ماش رو باهم درون یک ظرف خیس میکنیم، یکی از پیازها را همراه با گوشت و زردچوبه وفلفل و یک تکه چوب دارچین میپزیم بعد ریش ریش کرده کنار میگذاریم، حبوبات(لوبیاها نخود) را درون قابلمه ای میپزیم، بلغور گندم و برنج و عدس و ماش و کمی روغن را درون قابلمه بزرگی که نیمه از آب جوش کرده ایم ریخته و مدام هم میزنیم تا ته نگیرد، حبوبات پخته و گوشت ریش ریش شده را هم اضافه میکنیم، آب گوشت را هم به شله اضافه میکنیم اگر آب نیاز داشت آب جوش اضافه میکنیم، بعد از یک ساعت، ادویه ها را اضافه میکنیم و در قابلمه را به مدت یک ساعت با دم کنی میبندیم با شعله ملایم و گاهی هم میزنیم که ته نگیرد،
برای قیمه روی شله، پیاز را خلالی کرده و سرخ میکنیم لپه را هم درونش تفت میدهیم رب و ادویه میزنیم یکو نیم لیوان آب اضافه میکنیم تا بپزد، از گوشت پخته شده داخل قیمه هم میریزیم، (میتونید گوشت چرخ کرده اضافه کنید)
این غذا باید کمی تند و خوش نمک باشد، در مراحل پخت در قابلمه رو نمیبندیم بجز زمان دم گذاشتن،
باید مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
بزقرمه
برای درست کردن این غذا از کشک، گوشت به همراه ادویههای لازم استفاده میکنند.
کرمانیها این غذا را به همراه برنج میل میکنند و آن را نوعی خورشت یا آبگوشت کشک مینامند.
مواد لازم برای تهیه بز قرمه
پیاز ۱ کیلو
گوشت گوسفندی بدون استخوان نیم کیلو
نخود ۱ پیمانه
سیر یک بته
کشک ۲۵۰ گرم
نعنا داغ و گردو برای تزیین
نمک و فلفل و زرچوبه و کمی زیره
ابتدا پیازهای خلالی را سرخ میکنیم و نصف انرا برای روی غذا کنار میذاریم بعد سیر خرد شده را به بقیه پیاز داغ اضافه میکنیم و گوشت رو با پیاز و سیر تفت میدیم و بعد نخود از قبل خیس داده شده رو با ادویه جات و اب میریزیم داخل قابلمه و تا ۲ ساعت اجازه پخت میدیم بعد درش رو برمیداریم و با گوشت کوب کمی میکوبیم.
بعد کشک رو بهش اضافه کرده و ۲۰ دقیقه هم با کشک میپزه تا جا بیافته و غلیظ بشه مثل حلیم بادمجون بعد داخل ظرف سرو میریزیم و روش رو با بقیه پیاز داغ ها و نعنا و گردو تزیین میکنیم.
دلمه سیرابی
در خرمآباد، برنج را به همراه ادویههای مخصوص میپزند و این مواد را داخل سیرابی میریزند و به عنوان دلمه سیرابی نوش جان میکنند.
مواد لازم (برای ۲نفر):
سیرابی: 1عدد
برنج : ۲تا قاشق
لپه:یه قاشق
پیاز:یه عدد
گوشت چرخ کرده:۲۵۰گرم(کمتر یا بیشتر میتونید بریزید)
سبزی دلمه
ادویه:نمک و فلفل و چوب دارچین و زردجوبه
چاشنی:شکر و سرکه یا ابلیمو (به مقدار دلخواه)
سوزن و نخ برای دوختن
نکات مهم:
مواد باید خام باشند تا با سیرابی بپزند
زمان پخت دلمه سیرابی طولانی و حدود 12 ساعت است.
قروت
این غذا بیشتر در بیرجند استان خراسان جنوبی درست میشود. این غذا به خاطر داشتن کشک محلی بسیار مقوی است. این غذای عجیب و کمتر خورده شده ایرانی از لذیذترین غذاهای دنیاست و سرشار از کلسیم .اصولاً خراسانی ها به کشک میگن قروت و چون از محصولات منتج شده از ماست و شیر میباشد به این نام معروف است. قوروت بیرجندی به تنها غذای بنفش ایران نیز شهرت دارد. که رنگش حاصل واکنش شیمیایی چدن و فسفر گردوهاست.
کاچی قورمه
کاچی قورمه غذای محلی اردستانیهاست که با بلغور گندم، گوشت، پیازداغ و کشک تهیه می شه.
بلغور گندم : 2 پیمانه
آب : به مقدار لازم
نمک و روغن : به مقدار لازم
مواد قورمه
گوشت گوسفندی : 300 گرم
پیاز داغ : 200 گرم
نعنا خشک : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
کشک : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده بر روی حرارت قرار میدهیم، وقتی به جوش آمد نمک و روغن را به آن اضافه میکنیم.
2. بلغور گندم را آهسته اضافه کرده و هم میزنیم تا گلوله گلوله نشود. هنگامی که شروع به جوشیدن کرد، شعله را کم کرده و بعد از چند دقیقه در آن را دم کنی قرار میدهیم، پس از حدود یک ساعت دم خواهد کشید.
قرمه:
1. گوشت را به صورت تکههای کوچک خرد کرده و میگذاریم تا پخته شود، پیاز خلالی و سرخ شده را به همراه نعنا و زردچوبه به آن اضافه کرده پس از تفت خوردن با بلغور گندم دم کشیده، سرو می کنیم.