میرزا قاسمی اصیل گیلانی با ترفندهای ساده
یکی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای شهرهای شمالی ایران، میرزاقاسمی است، که اکنون در تمام نقاط ایران پخته میشود. در ایم گزارش با ما همراه باشید تا یک میرزا قاسمی اصیل را بیاموزید.
میرزا قاسمی یکی از غذاهای لذیذ و پرطرفدار کشورمان است که اصالت آن متعلق به استان های شمالی کشور میباشد. این غذای خوشمزه با بادمجان کباب شده و سیر تهیه می شود و به همین دلیل طعمی دودی دارد. میرزا قاسمی یک خورشت اصیل و قدیمی است، اما پخت آن ترفندها و فوت و فنهایی دارد، ما در این گزارش بهترین روش ممکن برای پخت میرزا قاسمی را تهیه کردهایم.
به این نکته مهم توجه کنید که میرزا قاسمی پیاز ندارد، بادمجان آن حتما باید کبابی باشد. در اصل با برنج سرو می شود، هر چند می تواند با نون هم سرو شود.
مواد لازم برای۴ نفر:
گوجه فرنگی بدون پوست و خرد شده ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
تخم مرغ ۳ عدد
سیر تازه ۱ بوته
بادمجان قلمی ۸ عدد
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱- ابتدا بادمجان ها را شسته و روی پوست آن ها به صورت خطی با چاقو وارد می کنیم تا در حین کباب شدن مغز پخت شوند و آنها را کباب میکنیم.
۲. بعد از کبابی و نرم شدن بادمجان ها باید پوست آن ها را بکنید نکته قابل ملاحظه در این مورد زمان پوست کندن هست که اگر بادمجان سرد شود پوست آن به سختی و با گوشت کنده خواهد شد پس باید عجله کنید و تا بادمجان ها داغ هستند پوستشان را بکنید. میتوانید بادمجانها را داخل کیسه فریزر قرار دهید تا عرق کرده و پوست آن به آسانی کنده شود.
۳. حال باید بادمجان ها را کاملا له کنید. در ظرفی دیگر نیز سیر ها را کوبیده و یا رنده کنید. روغن را داخل تابه داغ کرده و سیر های کوبیده شده را اضافه کنید و نمک و فلفل و زردچوبه را هم همینطور.
4- بعد از اینکه سیر ها طلایی شد بادمجان های کوبیده شده را نیز اضافه کنید و شروع به تفت دادن مواد با حرارت کم کنید.
5. قابلمهای را تا نیمه آب کرده و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا جوش آید، سپس گوجهفرنگیها را به صورت درسته و با پوست داخل آب جوش بیندازید و پس از 3 دقیقه آبکشی کنید. به این ترتیب پوست گوجهفرنگی به آسانی کنده میشود. حالا گوشت گوجهفرنگیها را ریز خرد کنید.
6. در همین حین گوجه های نگین شده را به ماهیتابه افزوده و به مدت 15 دقیقه با شعله کم بگذارید تا آب غذا گرفته شود. بعد از زمان ذکر شده زمانی که غذا به روغن افتاد آن را هم زده رب را اضافه کنید.
7. تخم مرغها را ظرف دیگری نیمرو میکنیم( هم نزده) و روی میرزا قاسمی قرار میدهیم، می توان از ابتدا روی میرزا قاسمی شکست، در صورت جداگانه پختن، شکل بهتری خواهد داشت.