فوت و فنهای فرنی خوشمزه و مجلسی
فرنی یک دسر نرم و خوشمزه و مفید برای ماه رمضان است و سفره افطار است. ه دلیل بافت نرمی که دارد، از اولین غذاهایی است که نوزاد می تواند بخورد.
افطار کردن با فرنی و یا سله زرد گرم هم خشکی گلویتان را از بین میبرد هم معدهتان را بعد از چندین ساعت خالی بودن اذیت نمیکند. در صورتی هم که شما فرنی و شله زردخنک دوست داشته باشید، چند ساعت پیش از افطار آنها را درست کنید.
مواد لازم:
شیر: ۴ لیوان
آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری سرپ
آب: نصف استکان
گلاب: نصف استکان
هل سائیده شده و پودر شده: نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: ۱ قاشق مرباخوری برای تزیین(اختیاری)
شکر: ۴ قاشق غذاخوری( اختیاری)
پودر زنجبیل: یک قاشق مرباخوری
دارچین و خلال پسته: برای تزیین
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. ابتدا شیر سرد را با لیوانهای دستهدار که در تمامی خانهها یافت میشود در قابلمه مورد نظر بریزید.
۲. سپس آرد برنج را به همراه آب، شکر و هل اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا آرد و شکر در شیر سرد حل شوند. مواد مخلوط شده را روی حرارت ملایم گذاشته و مرتباً هم زنید اگر لحظاتی هم زدن را متوقف کنید، باعث میشود آرد برنج در شیر گلوله گلوله شود.
۳. پس مرتباً به هم زنید تا کمی غلیظ شود. بعد گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا قوام و غلظت لازم برای فرنی به دست آید. فرنی را بایستی سریع در کاسههای کوچکی که از قبل آماده کردهاید، بریزید. دقت داشته باشید که در هنگام سرد شدن کمی سفتتر میشود. پس وقتی از روی حرارت برمیدارید نه سفت و نه شل باشد.
فوت و فنها:
- در بسیاری از شهرها در حین پخت فرنی شکر یا هرگونه شیرین کننده اضافه نمی کنند و هنگام سرو هر کس طبق ذائقه خود از عسل، شکر، شیره انگور، شیره خرما یا مربا استفاده میکند.
- فرنی را بعد از آماده شدن حتما در محیط آشپز خانه خنک کنید و بعد داخل یخچال قرار دهید تا فرنی آب نیندازد.
- بجای شکر و پودر قند میتوانید از عسل یا نبات استفاده کنید.
- اگر دوست داشته باشید فرنی شما زعفرانی یا شکلاتی شود هنگام اضافه کردن آرد به آن کمی زعفران یا پود کاکائو اضافه کنید.
- آرد برنج را حتما با شیر سرد حل کنید تا گلوله گلوله نشود.
- استفاده از زنجبیل برای کسانی که مزاج سرد دارند توصیه می شود و سردی برنج و شیر را می گیرد.
- در طول درست شدن فرنی حرارت باید همواره کم باشد و فرنی مدام هم زده شود.
- برای سرو فرنی را وقتی داغ است در ظرف های مخصوص هر نفر بکشید.
- برای تزیین فرنی میتوانید از دارچین، گل سرخ ، خلال پسته، بادام، کنجد یا هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید.