آش گوجه مخصوص تبریز؛ مناسب سفره افطار
آش گوجه فرنگی یا آبغورا آشی (بامادورآشی) یکی از آشهای سنتی خوشمزه و پرطرفدار تبریزی است. آش گوجه انواع مختلفی دارد و در هر شهری به یک نام خوانده میشود. مواد مهم آن برنج، گوجه فرنگی و آبغوره است. اما در شهرهای دیگر از انواع حبوبات در تهیه این آش استفاده میکنند.
مواد لازم برای تهیه آش گوجه فرنگی
گوجه فرنگی: 1 کیلوگرم
تره: 200 گرم
جعفری: 200 گرم
بلغور: 1 پیمانه( یا برنح آش)
آبغوره: 3 قاشق غذا خوری
پیاز: 2 عدد
لوبیا چشم بلبلی: 1 پیمانه
آب گوشت: 3 پیمانه
نعناع خشک: 2 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفلبه مقدار لازم
دستور تهیه آش گوجه فرنگی
بهتر است که لوبیاها را از شب قبل در یک کاسه آب بریزید و چند بار آب آن را عوض کنید تا خیس بخورد. این کار باعث می شود که نفخ آن ها گرفته شود و هم سریعتر پخته شوند.
سپس در مرحله اول پیازها را پوست بگیرید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه به صورت خلالی خرد کنید. یک قابلمه مناسب را تهیه کنید و در آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
بلغور ها را که از قبل شسته بودید را به پیازهای طلایی شده اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا به آرامی پخته شوند.
در مرحله بعدی گوجه فرنگی ها را بشویید و سپس با استفاده از رنده، آن ها را درشت رنده کنید. و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند.
لوبیا ها را آبکشی کنید و در یک قابلمه دیگر به همراه مقداری آب بریزید و بر روی اجاق گاز قرار دهید تا پخته شوند.
بعد از اینکه لوبیا ها پخته شدند، آن ها را به قابلمه بلغور اضافه کنید.
در ادامه سبزیجات را پاک کنید و بشویید و سپس بر روی تخته آشپزخانه خرد کنید. و هنگامی که آش کاملا پخته شده و جا افتاده آن را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مقداری با آش پخته شود. سعی کنید که سبزی ها خیلی پخته نشوند تا رنگ آن ها کدر نشود.
در انتها قابلمه را از روی اجاق گاز پایین بیاورید و به آن آبغوره اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا طعم آبغوره به خورد آن ها برود.
در نهایت آش گوجه فرنگی را در یک کاسه زیبا بکشید و به همراه پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
اگر آش گوجه فرنگی شما با اضافه کردن گوجه فرنگی بازم بی رنگ بود، می توانید از 1 قاشق غذا خوری رب در آش استفاده کنید.