طرز تهیه کیک اسفنجی پنبه ای ژاپنی؛ نرم ترین و لطیفترین کیک
در این مطلب دستور تهیه کیک اسفنجی پنبه ای ژاپنی را آموزش میدهیم. برای بهتر متوجه شدن نکات، ویدیو بالا را هم ببینید:
گروه ترجمه بخارمگ- کیک اسفنجی ژاپنی بافت بسسیار نرم و تردی دارد، دلایل این نرمی زیاد هم علت نسبت بیشتر تخم مرغ به آرد است و هم به دلیل وجود آب اطراف قالب. بنابراین در طرز تهیه آن کاملا دقت کنید تا در نهایت بتوانید کیک را به سلامت از قالب بیرون آورید. این کیک بسیار مناسب خامه کشی می باشد و شاید رمز و راز نهفته در کیک های برخی قنادی ها این دستور پخت ژاپنی باشد.
مواد لازم:
کره 80 گرم
شیرپرچرب 110 گرم (حدود 1/3 لیوان + 2 قاشق غذاخوری)
آرد کیک 110 گرم (حدود 1 فنجان + 5 قاشق غذاخوری)
تخم مرغ بزرگ 1 عدد
زرده تخم مرغ بزرگ 7 عدد
سفیده تخم مرغ 7 عدد
نمک 1/3 قاشق غذاخوری
آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
شکر 160 گرم (حدود 3/4 لیوان + 2/2/2 قاشق غذاخوری)
فویل آلومینیومی به اندازهای که قالب را از بیرون بپوشاند
کاغذ روغنی به اندازه قالب و دیواره هایش
مرحله اول- قالب و دیواره های قالب مورد نظر(بهتر است مستطیلی باشد) را چرب کنید، کف و دیواره آن را با کاغذ روغنی شیرینی پزی بپوشانید. در مرکز یک فویل آلومینومی چند لایه دستمال کاغذی ضخیم آشپزخانه قرار می دهیم وسپس قالب را روی آن گذاشته و فویل آلومینیومی را کاملا روی دیواره ها و کفه بیرونی قالب کشیده و ثابت می کنیم.
مرحله دوم- فر را با درجه 150 ساتیگراد یا 300 فارنهایت گرم کنید. شعله بالایی هم روشن باشد.
مرحله سوم- دریک ظرف کره و شیر را روی حرارت ملایم هم میزنیم تا کره آب شود. از روی حرارت برداشته و آرد را از الک رد کرده و اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکنواخت شود.
مرحله چهارم- در ظرفی دیگر، یک عدد تخم مرغ کامل و هفت زرده تخم مرغ را با چنگال هم میزنیم. و مرحله مرحله به مخلوط آرد و شیر و کره اضافه کرده و با دست به آرامی فقط مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم- در ظرفی دیگر سفیده ها را با دور کند همزن میزنیم تا کمی کف کند سپس نمک و آب لیموی تازه را میافزاییم. و دوباره به هم زدن ادامه میدهیم. وشکر را در چند مرحله اضافه می کنیم تا شکر تمام شود و باز به هم زدن ادامه میدهیم تا ماده به شکل فوم دربیاد و از طرف نریزد.
مرحله ششم- طی سه مرحله سفیده و شکر زده شده را به ماده قبلی اضافه کرده و به آرامی از پایین به بالا هم میزنیم.
مرحله هفتم- در نهایت ظرف را چند با روی میز بکوبید و بعد در قالب بریزید.قالب را داخل یک قالب بزرگتر گذاشته و فاصله بین دوقالب را آب بریزید.
مرحله هشتم- به مدت یک ساعت و 50 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 150 درجه سانتیگراد یا 300 درجه فارنهایت قرار دهید. دمای کیک باید دقیق باشد.
مرحله نهم- پس از بیرون آوردن از فر، قالب را از فاصله حدود بیست سانتی روی میز رها کنید. و بعد از طرفین کاغذ روغنی گرفته و به کمک آن کیک را از قالب بیرون بیاورید.
مرحله دهم- کیک را روی سطحی مشبک در ارتفاع قرار داده و اجازه دهید خنک شود.
اگر یک بار تهیه کیک ژاپنی را امتحان کنید، شیفته آن خواهید شد. نرمی و لطافت و طعم این کیک بی نظیر است.
منبع+