بهترین شیوه مصرف چای که نمیدانستید
چای بعد از قهوه محبوبترین نوشیدنی است که بعضی از ما شیوه صحیح تهیه و میزان مصرف آن را نمیدانیم.
به گزارش بخارمگ به نقل از همشهری آنلاین، چای نوشیدنی محبوب و به ویژه دلچسب روزهای سرد پاییز، طرفداران خودش را دارد و به گفته رئیس سازمان چای کشور، سرانه مصرف چای در کشور ۱.۵ کیلوگرم است. جالب است بدانید تعارف یک استکان چای خوشرنگ و طعم به نمادی از مهماننوازی ما تبدیل شده است.
امروزه چای را با انواع اسانس فراوری میکنند و به شکل فله، بستهبندی و کیسهای به فروش میرسانند. این نوشیدنی علاوه بر اینکه فوایدی دارد و مثل همه خوراکیها مضراتی هم دارد، بنابراین لازم است درباره شیوه صحیح و میزان استفاده از آن بیشتر بدانیم:
کشورهای چایخور کداماند؟
به غیر از کشور ما، چای نوشیدنی محبوب بسیاری از کشورهای دنیاست. در ترکیه مصرف سرانه چای ۶.۸۷ کیلوگرم برای هر شخص برآورد شده است. چای در ترکیه و کشورهای مجاور از محبوبیت بالایی برخوردار است.
در انگلیس سرانه مصرف چای ۲.۷۴ کیلوگرم برای هر شخص است و چای انگلیسی یکی از معروفترین و محبوبترین چایها در سرتاسر دنیاست. مردم انگلستان در بسیاری از ساعات روز نوشیدنی چای را در برنامه خود دارند اما مصرف چای در صبحانه بسیار بیشتر از مواقع دیگر است.
در ایرلند هم سرانه ۳.۲۲ کیلوگرم برای هر شخص اعلام شده است. بیشترین نوع چای مصرف شده در این کشور چای سیاه و چای آسام (دارای کافئین بالا) است. چای در ایرلند به صورت داغ و گاهی به همراه شیر و شکر سرو میشود. هر فرد روزانه چهار فنجان چای مصرف میکند. امارات، کویت و مراکش هم جزو کشورهایی هستند که سرانه مصرف بالا دارند.
فواید چای
چای فواید زیادی دارد که ما به شش فایده مهم آن اشاره میکنیم:
۱- تسکین استرس و افزایش انرژی به دلیل داشتن کافئین
۲ - جنگ با سرطان به دلیل داشتن پل فنول های ضد سرطان
۳- عملکرد ضد باکتریایی به دلیل وجود تانن و آنتیاکسیدان
۴- تمرکز به دلیل داشتن آمینو اسید تیانین
۵- تنظیم قند خون و تاثیر بر میزان مصرف قند
۶- بهبود عملکرد قلب به دلیل وجود فلاون های مفید
عوارض مصرف زیاد چای
- افسردگی و اضطراب
- مشکل جذب آهن
- سردرد
- ناراحتی معده
- یبوست
چرا نباید چای داغ نوشید؟
خوردن مایعات خیلی داغ ممکن است به مخاط گلو و نای آسیب برساند و به بروز سرطان منجر شود. بررسیها نشان داده است افرادی که چای را خیلی داغ مینوشند بیش از دیگران مستعد ابتلا به سرطان مری و نای هستند.
روش دم کردن صحیح چای
به ازای هر فنجان چای، یک قاشق چایخوری چای خشک را در قوری میریزیم و کمی آب جوش ۸۰ درجه سانتیگراد (آبی که جوشیده و اجازه دادهایم دمایش کم شود) روی آن اضافه میکنیم. قوری را مدت ۲ دقیقه کنار میگذاریم و پس از این مدت آب آن را خالی میکنیم. سپس قوری را از آب جوش پر میکنیم، ۳ تا ۵ دقیقه روی سماور میگذاریم تا دم بکشد، با این روش چای عناصر مضر خود را از دست میدهد.
زمان دم کشیدن چای نباید کمتر از ۳۰ ثانیه و طولانیتر از ۵ دقیقه شود زیرا پس از آن تانین چای بهتدریج آزاد میشود و اثر محرک کافئین را خنثی و طعم چای را تلخ میکند.
روزانه چقدر چای بنوشیم؟
نوشیدن چای تقریبا به اندازه سه فنجان طی شبانهروز ضرری برای بدن ندارد و بدون نگرانی میتوانید این مقدار را میل کنید. چون چای حاوی کافئین است، زیادهروی در مصرف آن ممکن است باعث استرس یا تپش قلب شود.
در نوشیدن چای بیشتر بر مصرف چای کمرنگ تاکید شده چرا که ضرر آن برای بدن کمتر است، بنابراین سعی کنید از چای کمرنگ استفاده کنید.