بهترین دستور تهیه ته چین مجلسی همراه با فوت کوزه گری
در گزارش زیر طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی را همراه با نکات طلایی و فوت و فن آن به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ خوشمزه (برای ۴ نفر)
-
گلاب: ۱/۳ پیمانه
-
زعفران دم کرده غلیظ: ۱/۳ پیمانه
-
ماست: ۱ پیمانه
-
تخم مرغ: ۲ عدد
-
برنج: ۳ پیمانه
-
سینه مرغ: ۱ عدد درشت
-
پیاز: ۱ عدد، خرد شده
-
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین: به میزان دلخواه
-
روغن مخصوص سرخ کردن: به مقدار دلخواه
-
کره (یا روغن کرمانشاهی): ۵۰ گرم
-
خلال پسته و بادام : مقداری برای تزیین
-
زرشک: ۱۰۰ گرم
روش تهیه ته چین مرغ
۱- سینه مرغ را همراه چند پیمانه آب، پیاز خرد شده و زردچوبه و ادویه مرغ و برگ بو و زعفران می پزیم. سپس کنار می گذاریم تا خنک شود و آن را ریش ریش می کنیم.
۲- برنج را کاملا شسته و در دیگ بزرگ آب جوش حاوی مقداری نمک و روغن می جوشانیم تا وقتی که اگر یک دانه برنج را فشار دهیم بیرونش نرم و داخلش هنوز کمی سفت باشد سپس برنج را آبکش می کنیم.
۳- در تابه ای مقدار کافی روغن داغ می کنیم و مرغ های ریش ریش شده را در تابه تفت می دهیم تا طلایی شوند و کنار می گذاریم.
۴- زرشک را نیز در مخلوط کره و روغن روی ملایم ترین حرارت به مدت خیلی کوتاه تفت داده و کنار می گذاریم. در همین تابه خلال پسته و بادام را هم چند ثانیه تفت می دهیم ولی نباید رنگ پسته تغییر کند. در صورت تمایل کمی گلاب هم اضافه کنید.
۵- در کاسه ای تخم مرغ ها را همراه گلاب، زعفران، کمی نمک و مقدار کمی کره آب شده یا روغن و ماست خوب هم بزنید تا تخم مرغ از لختگی در بیاید. سپس برنج آبکش شده را افزوده و کاملا مواد را مخلوط می کنیم.
۶- در یک قابلمه نچسب جادار، مقداری روغن داغ می کنیم. سپس نیمی از مخلوط برنج را در قابلمه ریخته و فشار می دهیم تا کاملا به تمام قسمتهای کف قابلمه فشرده شود. سپس مرغ سرخ شده و نیمی از زرشک را رویش ریخته و مجددا فشرده می کنیم.
۷- حالا نیمه دوم برنج را رویش ریخته کاملا فشرده کرده، در قابلمه را می کذاریم. وقتی بخار کرد تکه های کره یا روغن کرمانشاهی رویش چیده و دمکنی گذاشته و اجازه می دهیم با در بسته دو ساعتی بپزد تا کاملا مغزپخت و برشته شود.
۸- سپس در ظرف سرو برگردانده و با خلال پسته و زرشک تفت داده شده تزیین کنید.
فوت و فن تهیه ته چین مجلسی
-
اگر ته چین را در فِر درست میکنید، حتما از قابلمه یا تابهای که ارتفاع دیوار اش کم باشد استفاده کنید تا ته چین خوب برشته شود.
-
اگرظرف شما پیرکس است حتما باید از قبل کاملاً چرب شود تا ته چین به راحتی جدا شود.
-
برای تفت دادن زرشک از حرارت ملایم استفاده کنید تا زرشک نسوزد.در صورت تمایل میتوانید مقداری کمی شکر به آن اضافه کنید.
-
اگر قصد دارید ته چین را مجلسی درست کنید مقدار زعفران نباید کم باشد.
-
در صورتی که ته چین را در قابلمه نچسب روی گاز درست میکنید حتماً حرارت ملایم و پخت طولانی مدت باشد.
-
مرغ باید کاملاً پخته باشد و سعی کنید مرغ خوشمزه درست کنید چون در طعم نهایی تحت تأثیر زیادی دارد .برای این کار از ادویهها، برگ بو، سیر و آبلیمو می توانید استفاده کنید.
-
نوع ماستی که در این غذا استفاده می شود در عطر و طعم غذا بسیار موثر است پس حتما از ماست چکیده و خوش طعم که طعم آن ترش هم نباشد استفاده کنید.