کوفته قلقلی با سس آلبالو؛ طعمی بی نظیر با نوبرانه تابستان
در این گزارش دستور تهیه کوفته ریزه با سس آلبالو را آماده کرده ایم:
آلبالو نوبرانه تابستان است که علاوه بر خوشمزه بودن به عنوان میوه، در ترکیبات مختلف غذا، سالاد، دسر، مربا و نوشیدنیهای متنوع بسیار پرکاربرد است. ترکیب آلبالو با شکر طعم بی نظیری دارد و به همین علت است که مربای آلبالو از محبوبترین مرباها است. اگر شما هم طرفدار این ترکیب بینظیر هستید، تجربه پخت این کوفته آلبالوی خاص را از دست ندهید.
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 500 گرم
آلبالو هسته جدا شده: یک پیمانه
پیاز: 1 عدد متوسط
نمک و فلفل: به مقدار لازم
آرد نخودچی: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم سس کوفته
شکر: یک سوم پیمانه
آب آلبالو تازه: 2 پیمانه
لیمو ترش: 1 عدد ( اختیاری)
آب : 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا گوشت را با پیاز رنده شده و آب گرفته خوب ورز دهید. نمک، فلفل و آردنخودچی را افزوده و دوباره ورز دهید. هستههای آلبالو را جدا کرده و آنها را خرد کنبد و به مواد کوفته اضافه کنید.( نصف آلبالوها را در این مرحله اضافه کنید) مجدد ورز دهید. به اندازه یک نارنگی یا کوچکتر از مواد برداشته با کف دست آن را گرد کنید و در روغن کمی سرخ کنید.
برای تهیه سس آب و شکر را روی حرارت قرار دهید تا کاراملی شود، سپس آب آلبالو، آب لیمو ترش، نمک و فلفل را اضافه کنید. وقتی سس جوشید کوفتهها و مابقی آلبالوها را اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت 7 الی 10 دقیقه (بیشتر از 10 دقیقه نشود چون کوفتهها بخاطر شکر داخل سس ترک میخورند) طبخ کنید.
نکات:
آلبالوها را میتوانید خرد یا در میکسر بریزید.
آلبالوها را چند ساعت قبل در آفتاب قرار دارید تا کمی از حجمش کاسته شود.
مطابق ذائقه خود مقدار شکر و آبلیمو را کم و زیاد کنید.
بجای گوشت قرمز می توان از گوشت مرغ یا بوقلمون هم استفاده کرد.