طرز تهیه آلبالو پلو؛ غذای مجلسی با نوبرانه تابستان
آلبالو پلو از غذاهای بسیار خوشمزهای است که کمتر سراغ آن میرویم، هر چند آلبالو میوه تابستانی است اما میتوانید با فریز کردن آن یا استفاده از مربای آلبالو در تمام فصول این غذای خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید.
مواد لازم
برنج: 4 پیمانه
آلبالو : نیم کیلو
مرغ 4 تکه ران یا سینه به دلخواه
شکر: 250 گرم
نمک فلفل و ادویه به میزان لازم
پیاز: دو عدد
طرز تهیه آلبالو پلو
1- در تهیه آلبالو پلو می توان از گوشت قل قلی، فیله مرغ، ران مرغ یا مرغ کامل استفاده کرد.
2- آلبالوها را شسته و هسته آن را جدا کنید.شکر رو روی آلبالو بریزید و به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم اجازه دهید تا آلبابو بپزد بعد از پخت آلبالو رو توی آبکش بریزید تا شربتش خارج بشه و بزارید کنار.
3-مرغ رو به تکه های کوچک تقسیم کنید،توی یک ماهیتابه ۱ پیاز رو نگینی خورد کنید و با یه قاشق روغن تفت بدین تا پیاز سبک بشه بعد ۲ حبه سیر رنده شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدین و مرغ و نمک و ادویه رو اضافه کنیدو با نصف استکان آب بزارید مرغ بپزه وقتی آب مرغ تموم شد ۲ قاشق کره و ۲ قاشق زعفران به مرغ اضافه کنید و یکم در حد طلایی شدن تفت بدین.
4- بزنج رو بجوشونید و آبکش کنید ولی یکم برنج رو زنده تر بردارید،توی یه قابلمه کمی روغن بریزید و کف قابلمه رو سیب زمینی بزارید و یه لایه برنج بریزید و نصف آلبالو و نصف مرغ پخته شده و ۲ قاشق زعفران اضافه کنید و مابقی مواد رو هم به همین صورت توی قابلمه بریزید ودر آخر تصف فنجان از شربت آلبالو با ۳ قاشق روغن مخلوط و روی برنج بریزید و بزارید ۱ ساعت برنج دم بکشه و بعد نوش جان کنید.
5- یکی دیگر از پیازها را خلالی سرخ کنید و با مقداری از آلبالوها و خلال پسته و بادام برای تزیین استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه آلبالو پلو :
در تهیه آلبالو پلو مجلسی میتوانید از خلال پسته و بادام هم در غذایتان استفاده کنید. برای این کار خلال ها را از قبل در آب خیس کنید و در هنگام ریختن برنج در قابلمه، خلال ها را همراه با گوشت های قلقلی یا مرغ و آلبالو در لا به لای برنج بریزید.
اگر طعم شیرینی برنج را دوست ندارید میتوانید مقدار شکر اضافه شده به آلبالو را کم کنید و آلبالو پلویی با طعم ملس داشته باشید.
در پخت آلبالو پلو حرارت حتما باید خیلی کم باشد چون شیره آلبالو به ته قابلمه میرسد و در صورت زیاد بودن شعله، بوی سوختگی شربت آلبالو به برنج میرسد و عطر ناخوشایندی ایجاد میکند. اگر از شعله پخش کن استفاده کنید بهتر است.
اگر آلبالوها و شکر را در ظرف مسی حرارت دهید، رنگ آلبالو ها حفظ میشود و غذا ظاهر زیباتری خواهد داشت.
می توانید آلبالو را در فصل تابستان فریز کنید و در مواقع دیگر از سال این غذای خوشمزه را تهیه کنید.
طرز تهیه گفته شده در بالا برای تعداد 4 نفر است. در صورت اضافه یا کم شدن افراد مقادیر مواد را کم یا زیاد کنید.