فوت و فن تهیه اکبرجوجه اصیل در خانه
طعم واقعی اکبر جوجه اصل، شاید تکرار نشدنی باشد، اما در این مطلب سعی کرده ایم تمام فوت و فنهای آن را با شما به اشتراک بگذاریم.
فوت و فنهای تهیه اکبر جوجه اصل:
- برای مزه دار کردن جوجه یا مرغ اکبر جوجه نیازی به پیاز، سیر، ادویه و فلفل دلمه و ... نیست؛ در صورتی که دوست داشته باشید میتوانید اینها را اضافه کنید اما در دستور اصلی آن نیازی نیست.
- برای تهیه اکبر جوجه، بهتر است از جوجهیا مرغ خیلی کوچک( حدود 750 تا 1300 گرم) استفاده شود. اگر امکانش نبود می توان از ران مرغ استفاده کرد.
- پوست جوجهها نباید کَنده شود.
- روغنی که جوجهها در آن سرخ میشوند، بهتر است ترکیب کره و روغن باشد، یا فقط روغن.
- رب انار بهتر است ملس باشد. رب انار اگر سفت بود آن را با کمی از روغن مرغ و یا آب جوشیده رقیق کنید.
- قبل از سرخ شدن، نیازی به آب پز کردن مرغ نمیباشد. اما د صورت تمایل میتوانید اینکار را انجام دهید.
مواد لازم:
جوجه مرغ: یک کیلوگرم
رب انارشیرین یا ملس: ۲ پیمانه
لیموترش: ۱ کیلوگرم (میتوانید از آبلیمو هم استفاده کنید)
روغن مایع: ۳ پیمانه
کره: یک پیمانه
نمک : به مقدار کافی
زعفران دم کرده: به میزان لازم( درصورت تمایل)
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. جوجه مرغ را تمیز کنید و از وسط به دو تکه تقسیم کنید.سپس در ترکیب آب لیمو و آب بخوابانید. میزان آبلیمو و آب میتواند برابر و یا آبلیمو کمی بیشتر باشد. و باید کاملا روی جوجهها را بپوشاند.
2- به مدت چند ساعت ( حداقل 4 ساعت تا 24 ساعت) داخل یخچال، در این محلول بماند. بعد از سپری شدن این زمان در یک قابلمه مقداری روغن بریزید تا گرم شود.
3. بعد جوجهها را از سمتی که پوست دارند در آن قرار دهید و در تابه را ببندید تا جوجهها با حرارت کم پخته شوند هر از گاهی جوجهها را پشت و رو کنید تا دو طرف جوجهها طلایی رنگ شوند.
4. سپس آنها را از روغن بیرون بیاورید و روی آنها رب انار بریزید تا خوش طعمتر شوند. اکبر جوجه خوشمره و لذیذ را با برنج کته زعفرانی میل کنید و با ریختن مقداری رب انارروی برنج از خوردن این غذای لذیذ، لذت ببرید.
داستان اکبر جوجه چه بود؟
یک جوان مازنی به اسم علی اکبر با جثه ای ریز با همسرش یک قهوه خانه رو در گلوگاه که در مسیر جاده مشهد بود راه انداختند و برای راننده کامیون ها صبحانه و ناهار مفصلی تدارک میدادند.
کیفیت عالی و قیمت منصفانه غذاهای علی اکبر باعث شد به تعداد مشتری های اونها روز به روز اضافه شود. معروف ترین غذایی که توی این قهوه خونه عرضه میشد چلوجوجه مخصوص راننده ها بود، چلو جوجه ای که جوجه آن یک روز کامل در آب لیمو مزه دار میشد و بعد با روغن سرخ میشدو همراه برنج زعفرانی و رب انار شیرین در اختیار مشتری ها قرار میگرفت.
مدتها بعد مشتریان و راننده ها لقب اکبرجوجه را به علی اکبر دادن علی اکبر و همسرش بعد مدت ها تصمیم به جا به جایی گرفتند و رستوران خودشون رو در مسیر ارتباطی گلستان به مازندران راه انداختند. تا اینکه فروش علی اکبر و همسرش از روزی 20 پرس به روزی 2000 پرس رسید و
قابلمه های کوچک جای خود را به دیگ های بزرگ دادند. و حالا شعبههای اکبر جوجه نه تنها در مازندران بلکه در سراسر ایران مشغول فعالیت هستند.