طرز تهیه خوراک جگر مرغ
جگر مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی است که سرشار از پروتئین و آهن بوده و درمانی بسیاری از بیماریهاست. علاوه بر این که دارای حجم بالایی از پروتئین است و در روند خونسازی نقش مهمی ایفا میکند. از طرفی جگر مرغ دارای آنزیمهایی است که سنگهای کلیوی را میشکند.
در این مطلب قصد داریم شما را با یک غذای کاملاً ایرانی، تهیه شده از جگر مرغ را آموزش دهیم
جگر مرغ منبع غنی از آهن، روی، نیاسین و ویتامین ب12 است و مصرف آن برای پیشگیری و درمان کم خونی مفید است. ترمیم بافتها و سلولهای بدن، کمک به رشد و تقویت حافظه از فواید جگر مرغ است. توصیه ما به شما این است که در صورتی از جگر مرغ مصرف نمائید که از بسته بندی و مجوزهای بهداشتی این محصول اطمینان داشته باشید.
خوراک جگر مرغ یک غذای ساده و فوری است. مواد اولیه این غذا را بر حسب سلیقه خود و اعضای خانواده تان می توانید تغییر دهید. خوراک جگر مرغ را می توانید به عنوان ناهار یا شام همراه با برنج یا نان سرو کنید. جگر مرغ سرشار از پروتئین است و برای بدن بسیار مفید می باشد. هر ۱۰۰ گرم جگر مرغ ۱۷ گرم پروتئین دارد که اسید آمینه های ضروری بدن را تامین می کند. اما در خرید آن بسیار دقت کنید. چون در بسیاری از مراکز پرورش مرغ مقدار زیادی هورمون به مرغ ها تزریق می شود که این مواد در جگر ذخیره می شود و برای انسان ضرر دارد.
جگر ویتامین A دارد که قدرت بینایی را افزایش می دهد. ویتامین A همچنین از پوست، دستگاه گوارش و سیستم عصبی نیز محافظت میکند. ویتامین B12 برای جلوگیری از کمخونی مفید است. جگر مرغ آهن دارد و ۵۰٪ از نیاز روزانه افراد را به آهن تامین می کند. خوراک جگر مرغ را می توانید به صورت خالی نیز سرو کنید. خوراک را در یک دیس بکشید و روی آن را با چند پر ریحان و مقداری فلفل تزئین کنید.
واویشکا یکی از غذاهایی است که با جگر مرغ تهیه می شود. برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا جگر مرغ را پاک کرده و خرد کنید. سپس آن را با پیاز داغ خوب تفت دهید. مقداری از ادویه های مورد علاقه تان را روی آن ریخته و با چند لیوان آب اجازه بدهید تا خوب پخته شود.
خوراک جگر مرغ باید تند باشد پس در ریختن فلفل در این غذا رحم نکنید. افزودن رب گوجه و زعفران به این غذا اختیاری است اما آن را خوش عطر و خوشمزه تر می کند. اگر دوست دارید یک قاشق آبغوره نیز به این غذا اضافه کنید.
- جگر مرغ: 200 گرم
- هویج: 2 عدد
- پیاز :2 عدد
- سیر :2 حبه
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
ابتدا پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید.
سپس هویج های رنده شده را اضافه کرده و مواد را سرخ کنید.
نمک و فلفل بیفزایید.
جگر مرغ شسته شده را به قطعات دلخواه دربیاورید.
آن ها را با پیاز و هویج مخلوط کرده و در تابه را بگذارید.
در آخر مقداری رب گوجه به آن اضافه کنید و هم بزنید.
در نهایت کمی آب روی مواد ریخته و سپس درب ماهیتابه را بگذارید تا خوراک بپزد.
اجازه بدهید خوراک جگر به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم بپزد.