راه های تشخیص انار خوب
چگونه انار خوب را بشناسیم و سوا کنیم؟ این کار چندان مشکل نیست و یکسری فوت و فن دارد که در این مطلب درباره آن توضیح داده شده است.
انار را میتوان از نظر مزه به سه دسته انار شیرین، ملس (میخوش)، ترش، از نظر پوست به دو دسته پوست نازک و پوست کلفت، از نظر رنگ دانهها به سه دسته قرمز، سفید و گلی و در نهایت از نظر رنگ پوست به پنج دسته زرد، گلی، سبز، قرمز و سیاه تقسیم کرد. اما ترکیب هرکدام از این خصوصیات با خصوصیات دیگر، میشود نوع خاصی از این میوه. به همین خاطر هم 760 نوع انار با خصوصیات ظاهری و طعمهای مختلف در ایران وجود دارد. جالب است بدانید از این 740 نوع حدود 110 گونه مختلف این میوه در شهر ساوه کشت میشود.
انار خوب را بشناسیم
1-انارهای نارس مانند سیب گرد هستند. با این حال ، با رسیدن میوه کمی تغییر می کند و دانه های آب پر شده به سمت بیرون گسترش می یابند و بر روی لبه های انار فشار می یابند. یک انار رسیده بیشتر از شکل مربع خواهد بود زیرا طرفین مسطح خواهند بود (به جای گرد)
2- انار سنگین را انتخاب کنید.
وزن انار نشان دهنده چربی آب آن است. انارهای سبک کم آب تر هستند.
3- توجه به سلامت پوست
پوست این میوه مهمترین چیزی است که باید به آن توجه کنید. پوست انار باید صاف باشد؛ یعنی هیچگونه لک یا سوراخ یا نرمی روی پوست وجود نداشته باشند. وجود لک و شلی خبر از گندیدگی دانهها دارد. سوراخ روی پوست هم یا نشانه کرم خوردگی یا گواه تلاش نافرجام پرندگان برای رسیدن دانههای شیرین داخل انار است.
4- توجه به رنگ پوست انار
انارهایی را انتخاب کنید که پوست آنها از چند طیف رنگی سایه روشن برخوردار باشد، از قهوه ای سیر تا صورتی کم رنگ.
5- کلاهک را بهخوبی بررسی کنید.
کلاهکی که رشتههای داخل آن ریخته باشد نشاندهنده این است که زمان زیادی از چیدن انار گذشته و میوهای که شما در دست دارید تازه نیست. همین موضوع باعث میشود احتمال گندیدگی داخل میوه بالا برود. کلاهکها خیلی ساده کرم خوردگی داخل انار را نشان میدهند. فقط کافی است به رنگ داخل آن توجه کنید، اگر سیاه بود شک نکنید انار مورد نظر دچار آفت کرم گلوگاه شده و قابلخوردن نیست.
6- انارهایی را با سطوح صاف و بدون شکاف انتخاب کنید.
پوست باید نرم باشد تا خراشیده شود. در اینصورا انار رسیده است. انارهای نارس دارای پوسته های بسیار سختی هستند که قابل خراش نیستند. با این حال ، در انارهای بسیار رسیده ، پوست پوست شکسته خواهد شد زیرا دانه ها با آب پر شده و در حال رشد هستند ، که این فشار را به قسمت بیرونی انار وارد می کند و باعث شکسته شدن پوست می شود.
بیشتر بخوانید: برای جلوگیری از سرماخوردگی انار بخورید
ارتباط رنگ با مزه انار
انار آقا مندلی، آلک شیرین و دانه سیاه ساوه معروفترین انارهای این منطقه است و پوست شفاف و روشنی دارد و دانهها تماما آبدار و شیرین است. اما اینکه چطور میشود انار شیرین را از انار ترش تشخیص داد خیلی راحت میتوانید از روی رنگ رخساره به سر درون این میوه در بسته پی برد؛ اینکه هر چقدر پوست انار روشنتر باشد انار شیرینتر است.
انارهایی که پوست آنها قرمز روشن یا سفید با رگههای قرمز هستند جزو انارهای ملس قرار میگیرند در حالی که هرچقدر این رنگ دانههای روی پوست بیشتر باشد طعم ملس آن به طعم ترش نزدیکتر میشود.
انارهایی که رنگ سرخ هم دارند تکلیفشان مشخص است، حتما هنگام خوردن این نوع انار یک نمکدان کنار دستتان بگذارید. البته به یک نکته هم توجه کنید، گونهای از این میوه رنگ بسیار تیرهای دارد که به انار سیاه معروف است. انار سیاه برخلاف پوست تیرهاش دانههای شیرینی دارد و بیشتر از نظر خواص درمانی که دارد مورد توجه قرار میگیرد.
چه موقع بخریم؟
بسیاری از انارها به انارهای تابستانی معروفند. پوست کلفت و دانههای شیرین دارند. آلک هم نوعی انار است که زودتر از انارهای دیگر میرسد، رنگ پوستش روشن و دانههای ملس ـ ترش دارد. از نظر شکل ظاهری هم گلویی کشیده و پوست کلفتی دارد. این انارها معمولا با رسیدن فصل پاییز چیده میشود. اما اناری که شما از 25 مهر تا اوایل آبان در بازار میبینید جزو خوبهای خانواده انارها هستند.
بیشتر بخوانید: 9 خاصیت مهم هندوانه
اناری که از 15 مهر ماه کار چیدنش آغاز میشود و ده روزی درون انبارها میماند تا به فروش برسد بیشترین میزان مرغوبیت از نظر طعم را داراست، چرا که در این مدت ده روز خوب رسیده و دانهها همه یکرنگ هستند.
کدام انار را آبلمبو کنیم؟
اگر دانههای انار معدهتان را دچار چالش میکند مجبورید از خیر تماشای زیبایی دانهها و لذت دانه کردن انار بگذرید و آن را آبلمبو کنید. انار پوست نازکی که برجستگی دانههای آن از روی پوست قابل مشاهده باشد مخصوص آبلمبو کردن است. البته پوست آن نباید دچار خشکی بیش از حد شده باشد، منفذی نداشته و چروک نباشد.
انار پوست کلفت هم اصلا برای این کار مناسب نیست. فکر کنید دارید انار را آبلمبو میکنید و پوستش بترکد. اینطوری هم میوه را هدر دادهاید هم لکهای که روی لباستان ایجاد شده یا اصلا پاک نمیشود یا به سختی پاک خواهد شد.
منبع:wikihow و davatonline.ir