به این 9 دلیل هندوانه بخوریم
علیرغم این باور رایج که هندوانه فقط آب و شکر است ، هندوانه در واقع یک ماده غذایی مغذی است. مقادیر زیاد ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها را با فقط مقدارکمی کالری تأمین می کند.
هندوانه یک میوه خوشمزه و با طراوت است که برای شما نیز مفید است.
که فقط 46 کالری در هر فنجان و همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین C ، ویتامین A و بسیاری از ترکیبات گیاهی سالم است.
در اینجا 9 مزیت برتر خوردن هندوانه ذکر شده است
1- به آبرسانی بدن کمک زیادی می کند
نوشیدن آب یک روش مهم برای مرطوب نگه داشتن بدن است.
با این حال ، خوردن غذاهایی که میزان آب زیادی دارند نیز می تواند کمک کند. جالب اینجاست که هندوانه 92٪ آب دارد
علاوه بر این یکی ازدلایلی که باعث می شود افراد مستعد چاقی به آن علاقمند باشند ایسنت که با خوردن حجم زیاد و کالری کم احساس پری و سیری بدهد
ترکیب آب و فیبر به این معنی است که شما حجم زیادی از مواد غذایی را بدون کالری زیادی مصرف می کنید.
2- دارای مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید است
هندوانه یکی از کم کالری ترین میوه هاست - فقط 46 کالری در هر فنجان (154 گرم که . این مقدار حتی از میوه های کم قند مانند انواع توت ها نیز پایین است.
یک فنجان (154 گرم) هندوانه نیز بسیاری از مواد مغذی دیگر از جمله این ویتامین ها و مواد معدنی را شامل می شود:
ویتامین C 21%
ویتامین A 18%
پتاسیم: 5٪
منیزیم: 4٪
ویتامین های B1 ، B5 وB6 3%
هندوانه همچنین از نظر کاروتنوئید از جمله بتاکاروتن و لیکوپن بسیار غنی است. به علاوه دارای سیترولین ، یک اسید آمینه مهم است.
3- دارای ترکیباتی است که می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند
محققان به دلیل اثرات ضد سرطانی لیکوپن و سایر ترکیبات جداگانه این مواد موجود در هندوانه را مطالعه کرده اند.
اگرچه مصرف لیکوپن با ریسک پایین برخی از انواع سرطان همراه است ، اما نتایج مطالعه مختلط است. به نظر می رسد قویترین پیوند بین لیکوپن و سرطان دستگاه گوارش باشد
به نظر میرسد هندوانه با پایین آوردن رشد شبه انسولین معروف به IGF به کمتر شدن ریسک سرطان کمک می کند شبه انسولین
علاوه بر این ، هندوانه دارای مقادیری کوکوربیتاسین است که توانایی آن در مهار رشد تومورها میشود
4- سلامت قلب را بهبود می بخشد
بیماری قلبی عامل شماره یک مرگ و میر در سراسر جهان است
عوامل سبک زندگی از جمله رژیم غذایی با کاهش فشار خون و کلسترول ممکن است خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهند.
چندین ماده مغذی موجود در هندوانه فواید خاصی برای سلامت قلب دارند.
مطالعات نشان می دهد که لیکوپن به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند.
براساس مطالعات انجام شده در زنان چاق ، یائسه و مردان فنلاندی ، لیکوپن می تواند سختی و ضخامت دیواره های شریان را نیز کاهش دهد
هندوانه همچنین حاوی سیترولین ، یک اسید آمینه است که سطح اکسید نیتریک در بدن را افزایش می دهد. اکسید نیتریک به رگهای خونی شما کمک می کند تا فشار خون را کاهش دهد.
سایر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در هندوانه هم که برای قلب شما مفید هستند. که شامل ویتامین های A ، B6 ، C ، منیزیم و پتاسیم هستند
5- التهاب را پایین و استرس اکسیداتیو را کاهش یابد
التهاب عامل اصلی بسیاری از بیماریهای مزمن است.
هندوانه به کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو کمک کند ، زیرا سرشار از آنتی اکسیدان های ضد التهاب شامل لیکوپن و ویتامین C است
به عنوان یک آنتی اکسیدان ، لیکوپن برای سلامت مغز نیز مفید است. به عنوان مثال ، به تأخیر در شروع و پیشرفت بیماری آلزایمر کمک می کند .
6- به جلوگیری از تخریب ماکولا کمک کند(ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است)
لیکوپن در چندین بخش از چشم پیدا شده است که از جشم در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت و به کاهش التهاب کمک می کند
همچنین ممکن است از تخریب ماکولا وابسته به سن (AMD) جلوگیری کند. این یک مشکل چشم شایع است که می تواند باعث کوری در بزرگسالان مسن شود (1 منبع معتبر).
نقش لیکوپن به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان و ضد التهاب ممکن است به پیشگیری از AMD در حال توسعه و در حال بدتر شدن کمک کند.
7- به تسکین درد عضلات کمک کند
سیترولین ، اسید آمینهای است که برای اولین بار آن را در هندوانه پیدا کردند این اسید آمینه باعث کاهش درد عضلات میشود. به عنوان یک مکمل در بازار نیز موجود است.
جالب است که آب هندوانه باعث افزایش جذب سیترولین می شود.
یک مطالعه کوچک به ورزشکاران آب هندوانه ساده ، آب هندوانه مخلوط با سیترولین یا یک نوشیدنی سیترولین داد. هر دو نوشیدنی هندوانه در مقایسه با سیترولین به تنهایی باعث کاهش درد عضلات و بهبود سریعتر ضربان قلب شد
محققان همچنین تحقیق آزمایشگاهی انجام دادند و میزان جذب سیترولین را بررسی کردند. یافته های آنها حاکی از آن است که جذب سیترولین در مواقعی که به عنوان یک جزء آب هندوانه مصرف می شود ، مؤثرتر است.
تحقیقات دیگر همچنین به پتانسیل سیترولین برای بهبود استقامت و عملکرد ورزش پرداخته اند.
8-برای سلامت پوست و مو مناسب است
دو ویتامین موجود در هندوانه - A و C - برای سلامتی پوست و مو مهم هستند.
ویتامین C به بدن شما کمک می کند تا کلاژن بسازد ، پروتئینی که پوست و موهای شما را قوی نگه می دارد.
ویتامین A هم برای داشتن پوست سالم مهم است زیرا به ایجاد و ترمیم سلولهای پوستی کمک می کند. بدون ویتامین Aکافی ، پوست شما می تواند خشک و پوسته پوسته به نظر برسد.
لیکوپن و بتاکاروتن هم به محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی کمک کنند.
9- می تواند عمل هضم را بهبود بخشد
هندوانه حاوی مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است - هر دو برای هضم سالم مهم هستند.
فیبر بخش عمده ای از مدفوع شما را تأمین کند ، و آب به شما کمک می کند تا دستگاه گوارش شما به طور موثر حرکت کند.
خوردن میوه ها و سبزیجات غنی از آب و فیبر از جمله هندوانه برای تقویت حرکات طبیعی روده می تواند بسیار مفید باشد.
کلام آخر
هندوانه میوه ای شگفت آور سالم است. این ماده آب زیادی دارد و همچنین بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر از جمله لیکوپن و ویتامین C را به شما ارائه می دهد.
این مواد مغذی بدان معنی است که هندوانه تنها یک غذای کم کالری هنگام رژیم لاغری نیست بلکه برای سلامتی شما نیز بسیار مناسب است.
منبع: www.healthline.com