بیوگرافی مه کیا صادقی منفرد اولین زن دریانورد ایرانی+ تصاویر شخصی
در ادامه با مه کیا صادقی اولین زن دریانورد ایرانی آشنا شوید و از انگیزه های او برای انتخاب این شغل آشنا شوید.
بیوگرافی مه کیا صادقی
مهکیا صادقی منفرد متولد ۱۳۷۸ در زنجان است. مهکیا (کوثر) صادقیمنفرد متولد ۱۳۷۸ ساکن زنجان میباشم،
مه کیا صادقی منفرد در یک خانواده 4 نفره بزرک شده است و یک خواهر دارد که ۲۰ ماه از او بزرگتر است و دانشجوی رشته دندانپزشکی و در مسکو مشغول تحصیل است.
شغل مه کیا صادقی منفرد
مه کیا از اردیبهشت امسال رسما به عنوان کارآموز افسری کارش را روی کشتی آغاز کرده است. او نخستین زن ایرانی دریانورد کشتی باری در دریای خزر است و پس از گذراندن دورههای آموزشی با کشتی تجاری، سفر کاری ۳۵ روزه بینالمللی را تجربه کرده و دو ماموریت به بندر آکتاو در قزاقستان رفته است.
چرا رشته دریانوردی را انتخاب کردید؟
مه کیا صادقی به خاطر علاقهای که به این رشته داشت آن را انتخاب کرد و سپس رویای خود را پی گرفت. مه کیا قصد داشت تابوشکنی کند و راه را برای خانم2های علاقمند به دریانوردی هموارتر کند.
علاقه به دریانوردی آن هم در یک دختر جوان که شهرش هیچ ارتباطی با دریا ندارد چطور میتواند شکل بگیرد و اینقدر هم جدی باشد؟
مه کیا صادقی منفرد به ایرنا گفت: از پیشنهاد یک راهنما. سالی که کنکور داشتم یکی از استادها در کلاس توصیه کرد که کمی هم به رشتههای غیرتکراری و متفاوت فکر کنیم. برای مثال هم به رشتههای مرتبط با صنعت دریانوردی اشاره کرد. حضور در این صنعت را تصور کردم، اما با توجه به مردانه دانستن این شغل، فکر میکردم حضور در این عرصه برایم تقریبا دستنیافتنی است. با این حال موضوع را با خانوادهام مطرح کردم.
در حال حاضر مسئولیت شما در کشتی چیست؟
با توجه به این که تازهکار هستم با نظر مدیران شرکت به عنوان « کدت Cadet » یا کارآموز افسری در کشتی حضور دارم و بخشی از کارهای روتین روزمره مانند سندینگ، لنگراندازی، نگهداری و بررسیهای روزانه را انجام میدهم. البته الان در دوره استراحت هستم و کشتی هم در حوضچه خشک قرار دارد تا یک سری کارهای تعمیر و نگهداری آن انجام شود.
چالشهای مهکیا صادقی به عنوان یک زن در شغلاش
خانم صادقی منفرد در مورد چالشهای این حرفه در ایران به خبرگزاری فارس گفته است: "در کلاسهای ملوانی فقط من دختر بودم و فضا خیلی مردانه بود. عمدتا طوری نگاه میکردند که حس اضافه بودن به من دست میداد اما تمام تلاشم این بود که بگویم تفاوتی با آقایان ندارم و خانمها هم میتوانند دریانورد باشند."
طبق اعلام اداره دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی ۳۴۷ زن دریانورد در بخشهایی مانند ملوان صیاد، ملوان عمومی و ملوان عرشه در بخش شناورهای مسافری فعالیت میکنند و تعداد انگشتشماری از این افراد نیز در رده افسری مشغول فعالیت هستند. اما حضور #زنان در رده افسری در کشتیهای تجاری باری یک سنتشکنی است و برای همین، کار صادقی برجسته شده است.