طرز تهیه شاکشوکا یک صبحانه لذیذ تونسی
در این مطلب قصد داریم غذای ساده ای به نام شاکشوکا که منتسب به اسراییل یا تونس است را آموزش دهیم. شاکشوکا اغلب در وعده صبحانه سرو میشود.
شکشوکا یک غذای اصلی در صبحانه اسرائیلی چه در رستوران و چه در خانه است.
نام shakshuka ، در واقع به معنی "همه مخلوط" است - و این همان چیزی است که در واقع است. این غذا که گمان می رود از یمن یا تونس مرسوم است چیزی شبیع اُملت است که از تخم مرغ های پخته شده در سس گوجه فرنگی و فلفل ، گاهی با پیاز ، سایر گیاهان یا پنیر تهیه می شود و معمولاً در تابه آهنی که در آن پخته شده بود ، همراه با مقداری نان ، که برای فرو بردن در سس و تخم مرغ پخته شده نرم است.
به گفته برخی مورخان غذا ، شاكشوكا از یمن سرچشمه گرفته است ، در حالی كه برخی دیگر ادعا می كنند كه از امپراتوری عثمانی گرفته شده است.
هنگامی که مهاجرت به اسرائیل از کشورهای شمال آفریقا آغاز شد ، مهاجران دچار مشکلات مالی شدند و این غذای دلچسب و مقرون به صرفه که شامل تخم مرغ ، سبزیجات و نان بود ، مورد علاقه خانواده ها قرار گرفت. علاوه بر اینکه شکاشوکا بسیار قابل دسترس است ، بسیار ساده نیز است و فقط به یک تابه نیاز دارد - این باعث می شود که در پیک نیک یا شام های سبک محبوبیت بیشتری پیدا کنید.
مواد لازم برای شاکشوکا:
تخم مرغ : ۴ عدد
گوجه فرنگی : ۸۰۰ گرم ( ۵ عدد درشت ) پوست کنده و پوره شده
فلفل سیاه و پودر زیره و پودر تخم گشنیز: از هرکدام ۱ قاشق چایخوری
پیاز کوچک: ۱ عدد نگینی شده
سیر تازه: ۳ عدد، کوبیده
گشیز و جعفری تازه: یک دسته کوچک، ساطوری شده
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای سبز یا نارنجی: ۱/۲ عدد، نگینی خرد شده
فلفل چیلی : ۱ عدد، خرد شده و بدون دانه
پنیر فتا: ۱۵۰ گرم
آب: ۱/۲ پیمانه .
بیشتر بخوانید: بهترین و سریع ترین روش پخت تخم مرغ
طرز تهیه:
مرحله اول- ابتدا در تابه ای روغن زیتون مخصوص سرخ کردن بریزید، وقتی داغ شد پیاز و فلفل ها را در آن کمی تفت دهید.
مرحله دوم- سیر و ادویه ها را همراه گشنیز و جعفری اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. سپس رب را اضافه کنید، وقتی عطرش بلند شد و خوشرنگ شد آب را همراه پوره گوجه در تابه ریخته و بگذارید بجوشد تا آبش کاملا جمع شود.
مرحله سوم- الان باید در میان گوجه ها چند سوراخ ایجاد کنید و در هر یک تخم مرغی بشکنید و در تابه را بگذارید تا سفیده تخم مرغ ها کاملا بپزد. بعد تکه های پنیر را در میان گوجه ها ریخته کمی هم بزنید تا مخلوط شوند.
مرحله چهارم- در آخر هم قبل از سرو شاکشوکا رویش را با کمی گشنیز تازه و برش های پنیر و فلفل سیاه و قرمز تزیین و نوش جان کنید.
* به دلیل وجود پنیر در دسستور غذایی شاکشوکا در اندازه نمک دقت کنید.
منبع: negarrs_kitchen و https://theculturetrip.com