5 حقیقت جالب درباره تابلو مونالیزا که شاید ندانید
تابلو مونالیزا نقاشی معروفی است که لئوناردو داوینچی آن را در قرن شانزده میلادی کشیده است این تابلو مرموز یک شاهکار هنری به تمام معنا محسوب می شود.
بخارمگ- تابلو مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی احتمالا معروف ترین و شناخته شده ترین نقاشی جهان است.این اثر صد ها سال توجه مردم را به خود جلب کرده است و از زمانی که در موزه لوور پاریس قرار گرفته است توریستهای زیادی را از سراسر جهان را به پاریس کشانده تا از نزدیک آن را تماشا کنند.اما چرا این نقاشی بیش از نقاشیهای دیگر جلب توجه میکند علت این که لبخند مونالیزا هزاران نفر را به خود جلب می کند چیست؟؟
در اینجا پنج حقیقت جالب را در مورد مونالیزا به شما به شما می گوییم این حقایق باعث می شود که به مونالیزا علاقه مند شوید یا حتی خودتان دلتان بخواهد که آن را ببینید.
۱. نقاشی مونالیزا تنها ۳۰ اینچ طول دارد
اگر چه این نقاشی خیلی مشهور است ولی اندازه نسبتا کوچکی دارد.زمانی که توریست ها برای بازدید از این نقاشی به موزه لوور می روند انتظار دیدن نقاشی ای حماسی در سایز بزرگ را دارند اما تابلو مونالیزا نسبتا کوچک است.طول آن ۳۰ اینچ « معادل ۷۷ سانتی متر» و عرض آن ۲۰ اینچ معادل « ۵۳ سانتی متر» است.البته این تا حد زیادی مربوط به توانایی ما در مشاهده مجازی اشیا مختلف قبل از دیدن حضوری آن ها مربوط می شود این توانایی به این معنی است که وقتی که ما از طریق تلوزیون، اینترنت یا به طور کلی چیزی را به صورت مجازی می بینیم در ذهن خود آن را تصور می کنیم که منجر می شود اندازه ای را راجع به آن تصور کنیم که واقعی نیست.
۲. نام واقعی زنی که نقاشی اش کشیده شده مونالیزا نیست:
در واقع تصویری که درنقاشی وجود دارد "لیزا گراردینی" همسر مرد ثروتمندی به نام "فرانسیسکو دلگیوکندو" است. تاریخ نشان می دهد که فرانسیسکو این کار را در سال ۱۵۰۳ میلادی به داوینچی واگذار کرد.نام تابلو مونالیزا در زبان ایتالیایی به معنی« بانو من لیزا» است.اما داوینچی هرگز نتوانست این تابلو را کامل کند زیرا داوینچی در سال ۱۵۱۶ فوت کرد و ادامه کار به دستیار وی سپرده شد.
۳. این تابلو فقط یک بار دزدیده شده است:
تابلو مونالیزا طی سالیان متوالی از مالکی به مالک دیگر منتقل شده است اما در این بین یک بار دزدیده شده است. این اتفاق در ۲۱ آگوست سال ۱۹۱۱ رخ داد . در این زمان تابلو در موزه لوور پاریس بود البته این سرقت تا دو سال از اذهان عمومی مخفی ماند تا اینکه در سال ۱۹۱۳ این تابلو در فلورانس ایتالیا پیدا شد این تابلو توسط مردی به نام وینچنزو پروگوگی به یک کارشناس هنری به نام آلفردو گری داده شده بود گری پس از دریافت تابلو دوباره آن را به موزه لوور برگرداند.
۴.مونالیزا صندوق پستی مخصوص خود را دارد:
با گذشت سال ها که از کشیده شدن این نقاشی می گذرد بسیاری از مردم جهان هنوز شیفته این نقاشی هستند. موزه لوور برای وی یک صندوق پستی ساخته است زیرا بسیاری از مردم برای او گل، یادداشت های عاشقانه، شعر و... می فرستند.صندق پستی مونالیزادر موزه لوور در ماه چندین هدیه، گل، یادداشت عاشقانه و... دریافت می کند.
۵. مونالیزا با وجود اینکه زنده نیست قلب بسیاری از مردان را به سرقت برده است:
این نقاشی مرموز باعث شده بسیار از مردان مجذوب لیزا گراردینی زنی که در نقاشی است شوند. این با وجودی است که همه می دانند که او مرده است اما جالب است بدانید حتی بسیاری از این مردان از عشق او دست به خودکشی زده اند، و این نقاشی کوچک مردان زیادی را در تاریخ مجذوب خود کرده است.گفته می شود که ناپلئون چنان مجذوب این نقاشی شده بود که آن را چهار سال بر دیوار اتاق خود آویزان کرده بود. عشق ناپلئون به این تابلو باعث شد که او برای ازدواج به ایتالیا سفر کند تا زنی شبیه به لیزا را پیدا کند و در نهایت هم با دختری به نام ترزا گوادگونی که یکی از نوادگان لیزا گراردینی بود ازدواج کرد یعنی همسر ناپلئون یکی از ناودگان شخصی است که نقاشی اش در این تابلو معروف کشیده شده است. مردان زیادی تا به حال به خاطر عشق او به دنبال زنانی گشته اند که چهره شبیه به لیزا دارند اما چون نتوانسته اند که شخصی با این خصوصیات چهره ای را پیدا کنند. دست به خودکشی زده اند.
برای مثال در سال ۱۸۵۲ یک هنرمند فرانسوی چون به شدت از عشق او سردرگم شده بود خود را از طبقه چهارم یک هتل به پایین پرتاب کرد.در یادداشت خود کشی وی آمده است که: «سال هاست که پس از دیدن لبخند او عاشقش شده ام و چون نمی توانم مثلش را پیدا کنم نا امید شده ام. حالا ترجیح می دهم بمیرم»
یا برای مثالی دیگر در سال ۱۹۱۰ مردی که گرفتار این نقاشی شده بود در مقابل نقاشی به خود شلیک کرد تا بتواند در آخرین لحظات عمر خود یک بار دیگر تصویر مونالیزا را ببیند.
هنوز مشخص نشده چرا این نقاشی این همه آدم را گرفتار خود کرده اما می توان مطمئن بود که همچنان نسل های بعدی هم مسحور این نقاشی خواهند بود.
ترجمه شده از thefactsite