تفاوت موز با پلانتین چیست؟/آیا موزهای کوچک و بزرگ یکی هستند؟
پلانتینها به راحتی با موز اشتباه گرفته میشوند.در این مقاله به بررسی شباهت ها و تفاوتهای بین موز و پلانتین ها، میپردازیم.
بخارمگ- موز و پلانتین بسیار شبیه به هم هستند و اشتباه گرفتن این دو بسیار رایج است.
گاهی شاید بعد از خوردن موز حس کنید که گوارش شما با مشکل مواجه شده است و تجربه مصرف آن مثل همیشه نباشد و آنجاست که متوجه میشود به جای موز از میوه فروشی ، پلانتین خریده اید!
موز چیست؟
"موز" اصطلاحی است که برای میوههای خوراکی تولید شده توسط گیاهان بزرگ و علفی. موز بزرگترین گیاه گلدار علفی است. همه بخشهای موز که روی زمین هستند از ساقه پیاز مانندی که «کورم» نامیده میشود به وجود میآیند.از آنجائی که تنه گیاه موز نسبتاً بلند و مستقیم و محکم است اشتباهاً به آن «درخت» میگویند. در حالیکه آنها تنها شاخههایی هستند که پس از دادن میوه، خشک شده و از بین میروند.
موزها گونهای از توتها هستند.
موز معمولاً در غذاهای آمریکای شمالی و اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد ، گرچه اصالتاً اهل آسیای جنوب شرقی هستند. موزها به طور معمول شکل بلند و باریک دارند و توسط پوست ضخیم پوشانده می شوند.
انواع مختلف موز وجود دارد. با این حال ، در فرهنگ های غربی ، اصطلاح "موز" معمولاً به انواع شیرین و زرد رنگ اشاره دارد.
در حالت نرسیده پوست بیرونی سبز ، سفت و سخت و با رسیدن ، پوست به زرد روشن تغییر می یابد و به دنبال آن رنگ قهوه ای تیره ایجاد می شود.
موز را می توان به صورت خام یا پخته در انواع دسر و غذا استفاده کرد.
پلانتین چیست؟
اصطلاح "گیاه چنار" به نوعی موز با مشخصات و کاربردهای آشپزی بسیار متفاوت نسبت به موزهای شیرین و زرد رنگ که بیشتر مردم با آن آشنا هستند ، اشاره دارد.
پلانتین ها هم مانند موز در اصل متعلق به جنوب شرقی آسیا هستند. با این حال ، آنها اکنون در سراسر جهان ، از جمله در هند ، مصر ، اندونزی و مناطق گرمسیری قاره آمریکا رشد کرده اند.
پلانتین ها معمولاً بزرگتر و سفت تر از موز هستند و پوست بسیار ضخیمی دارند. آنها ممکن است به رنگ سبز ، زرد یا قهوه ای بسیار تیره باشند.
گیاهان نشاسته ای ، سفت و سخت هستند و خیلی شیرین نیستند. آنها به پخت و پز نیاز دارند ، زیرا خوردن خام پلانتین چندان لذت بخش نیست.
آنها نقاط مشترک زیادی دارند
گذشته از طبقه بندی های گیاه شناسی ، یکی از بارزترین شباهت های بین پلانتینها و موز ، ظاهر آنهاست.
اما مشترکات آنها به همین جا ختم نمی شود. در واقع ، آنها برخی از ویژگیهای یکسان تغذیه ای و سلامتی نیز دارند.
هر دو بسیار مغذی هستند
هر دو پلانتین و موز منبع خوبی از چندین ماده مغذی حیاتی از جمله پتاسیم ، منیزیم ، ویتامین C ، فیبر و ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.
در زیر اطلاعات مربوط به تغذیه 100 گرم (تقریبا یک لیوان) موز و پانتین را بخوانید:
کالری : موز89 پلانتین: 116
کربوهیدرات: موز 23 گرم پلانتین 31 گرم
فیبر: موز 3 گرم پلانتین 2 گرم
پتاسیم: موز 358 میلی گرم پلانتین 465 میلی گرم
منیزیم: موز 27 میلی گرم پلانتین 32 میلی گرم
ویتامین سی موز 9 میلی گرم پلانتین 11 میلی گرم
آنها هر دو منبع سالم کربوهیدراتهای پیچیده را تأمین می کنند. پلانتین حاوی تقریباً 31 گرم کربوهیدرات در هر وعده 100 گرم ، در حالی که موز حاوی حدود 23 گرم است. با این حال ، این مقدار بسته به رسیدن میوه می تواند متفاوت باشد .
آنها هر دو منبع سالم کربوهیدرات هستند اما پلانتین ها حاوی تقریبا 31 گرم کربوهیدرات در هر وعده 100 گرمی هستند در حالی که موز حاوی حدود 23 گرم است. این مقدار بسته به رسیده بودن میوه می تواند متفاوت باشد. تفاوت اصلی این است که بیشتر کربوهیدراتهای موجود در موز از قندها حاصل می شوند ، در حالی که بیشتر کربوهیدراتهای موجود در پلانتین از نشاسته است.
آنها حاوی مقدار مشابهی کالری هستند - حدود 89-120 کالری در هر وعده 100 گرم. هیچکدام از آنها منبع قابل توجهی از چربی و پروتئین نیستند.
مزایای این دو میوه برای سلامتی
از آنجا که موز و پلانتین یک ترکیب غذایی مشابه دارند، ممکن است برخی از همان مزایای سلامتی را به شما ارائه دهند. برخی تحقیقات نشان می دهد که ترکیبات فعال زیستی در پلانتین و موز ممکن است اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی داشته باشند. هر دو میوه حاوی مقادیر زیادی پتاسیم هستند، بسیاری از مواد معدنی ای که مردم به اندازه کافی از آن استفاده نمی کنند را نیز شامل می شود. مصرف پتاسیم احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را تا درصد زیادی کاهش می دهد.
هر دوی این میوه ها هم به خاطر داشتن فیبر فراوان، دستگاه گوارش را ایمن می کند.
کدام یک سالم تر است؟
موز و پلانتین هر دو ماده غذایی سالم هستند. د زیرا هر دو غذای بسیار سالم و غنی از مواد مغذی هستند.
با این حال ، روش های پخت و پز می تواند بر محتوای غذایی این میوه ها تأثیر بگذارد و آنها را کم و بیش سالم کند. این ارتباط کمتری با خود میوه و ارتباط بیشتری با آنچه که به آن اضافه می کنید ندارد.
اگر نگران بالا رفتن قند خون هستید ، باید بدانید هر دو اینها بدلیل بالا بودن میزان کربروهیدارت قند خون شما را بالا می برند.
البته به خاطر داشته باشید که پلانتین و موز ، غذاهای کامل و حاوی فیبر هستند. که ممکن است به کاهش قند خون در برخی افراد کمک کند ، به ویژه در مقایسه با غذاهای فرآوری شده .
کاربردهای متنوع پلانتین
پلانتین به صورت معمول سرخ شده و در کنار ظرف غذا در رستورانها یا بر روی بستنی قرار میگیرد. در شرایطی که از عظر و طعم خوبی برخوردار هستند، ولی پلانتین سرخ شده گزینه سالم غذایی نیست و اگر در روغن ناسالم آماده شود که اصلا سالم نیست و برای کاهش وزن هم مناسب نیست.
پلانتین را باید به عنوان یک سبزی نشاستهای یا جایگزینی برای سیب زمینی مد نظر قرار دهید. بافت و عطر و طعم ملایم پلانتین در حالت پخته و یا گریل شده بیشتر خودش را نشان میدهد. شما میتوانید پلانتین را به یک خورش حاوی گوشت و یا سبزیجات اضافه کنید یا آن را به همراه ماهی گریل کنید.
پلانتین گزینههای عالی برای دستورالعمل بدون گلوتن یا دوستدار رژیم غذایی پالئو، مانند پن کیکهای پالئو، است.
از کجا پلانتین تهیه کنیم؟
پلانتین در کشورهای گرمسیری سراسر جهان از آمریکای جنوبی و مرکزی تا کارائیب، آفریقا و جنوب شرق آسیا پرورش داده می شود. به عنوان یک محصول غیر فصلی، پلانتین در تمام طول سال در دسترس است. در بسیاری از مناطق جهان، پلانتین به عنوان یک ماده غذایی ثابت در رژیم غذایی استفاده می شود و منبع خوبی برای تامین کالری مورد نیاز افراد ساکن در مناطق گرمسیری است. همچنین، پلانتین در سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی در سراسر جهان به فروش می رسد.