آخرین آمار فوت شدگان از آنفولانزا
آقای عرفانیان گفته است: "موج اپیدمی آنفلوانزا در حال فروکش است و از این پس تعداد موارد این بیماری کمتر میشود؛ گرچه تا آخر فصل سرما مواردی از این بیماری را در کشور خواهیم داشت اما اپیدمی و همهگیری که در سه ماه گذشته داشتیم مراحل پایانی را سپری میکند".
به نقل از ایلنا حسین عرفانیان، رئیس اداره مراقبت از بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ایران گفته است که با مرگ هفت نفر در هفته گذشته، "موارد مرگ ناشی از آنفلوانزا" در کل کشور "از اول مهر ماه تاکنون به ۱۰۶ نفر رسید".
آقای عرفانیان روز یکشنبه (اول دی) به خبرگزاری ایرنا گفت که: "هفته گذشته در مجموع تعداد سه هزار و ۳۵۴ نفر مبتلا به بیماریهای تنفسی در بیمارستان بستری شدند که از این تعداد ۸۲ نفر به آنفلوانزا مبتلا بودند و از این افراد هفت نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند."
به گفته وی "دو نفر از موارد فوتی در استان تهران و دو نفر در آذربایجان غربی" بودهاند و هر یک از "استانهای آذربایجان شرقی، لرستان و مازندران یک نفر مرگ ناشی از ابتلا به آنفلوانزا داشتند".
بیشتر بخوانید::تغذیه مناسب هوای آلوده
آقای عرفانیان گفته است: "موج اپیدمی آنفلوانزا در حال فروکش است و از این پس تعداد موارد این بیماری کمتر میشود؛ گرچه تا آخر فصل سرما مواردی از این بیماری را در کشور خواهیم داشت اما اپیدمی و همهگیری که در سه ماه گذشته داشتیم مراحل پایانی را سپری میکند".
به گفته این مقام دولتی "اگر اقدامات کنترلی وزارت بهداشت نبود، تعداد موارد ابتلا و مرگ ناشی از این بیماری میتوانست به مراتب بیشتر باشد و حداقل سه برابر آمار کنونی میشد."
روز جمعه ۲۲ آذر خبرگزاری دولتی ایرنا در گزارشی نوشت مسئولان وزارت بهداشت ایران در محاسبه خود در خصوص آنفولانزا "اگر نتوان گفت سبب ساز این بحران سوءمدیریت" بوده دستکم میتوان "این طور نتیجه گرفت که دست کم وزارت بهداشت غافلگیر شد".
این خبرگزاری نوشته بود: "شیوع آنفلوآنزا امسال کمی زودتر از هر سال آغاز کرد. نشانههای آن در بیمارستانها و مطبها قابل مشاهده بود. با وجود نگرانی از ورود آنفلوآنزا و یا شبه آنفلوآنزای خطرناک، عکسالعمل مدیران وزرات بهداشت تکذیب ماجرا بود" اما "به ناگاه انتشار اخبار مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا، سبب شد تا ترس از این بیماری به سرعت در کشور گسترش پیدا کند".
ایرنا در خصوص سوءمدیریت در وزارت بهداشت توضیح میدهد "که وزارت بهداشت با یک تولیدکننده داخلی، تفاهمنامهای مبنی بر تولید داروی درمان آنفلوانزا امضا میکند و این تولیدکننده در ازای جلوگیری وزارت بهداشت از واردات، وعده تولید داروی درمان آنفلوانزا با قیمت کمتر از نمونه خارجی را میدهد".
در ادامه این خبر آمده که این شرکت دارویی "در فصل پاییز به دلیل بدهی مالیاتی و عمل نکردن سازمان غذا و دارو به قوانین قیمتگذاری دارو، اعلام میکند که نمیتواند داروی درمان آنفلوانزا را تولید کند" و "در نتیجه دارو نایاب شد و وزارت بهداشت مجبور شد به صورت ویژه و فوری، این دارو را سه هفته پس از آغاز موج آنفلوآنزا در کشور به کمک شرکتهای فوریتی، وارد کند".
همچنین بخوانید: آنفولانزای n1h1 چیست؟