کتاببازی در روزهای کرونایی
در روزهای خانه نشینی برای در امان ماندن از ویروس نحس کرونا، خواندن کتاب بهترین سرگرمی می تواند باشد، 5 رمان وزین و خواندنی ایرانی را به شما معرفی می کنم،
معرفی 5 رمان ایرانی که این روزها می توانند حسابی اوقات شما را پر کنند
دو سه هفتهای است که مرتب میشنویم: «خانه از هر جایی امنتر است». امنیت و آرامش خانه در این روزهای قرنطینگی، غنیمت است اما غنیمت بزرگ تر این است که در این فرصتها میتوانیم به علایقمان مانند کتاب خواندن، برسیم. معمولاً هر اهل کتابی چند جلد کتاب نخوانده در خانه دارد که هنوز فرصت خواندنشان را پیدا نکرده است. پس چه بهتر که این روزها به سراغشان برویم و از سرِ فراغت بخوانیمشان. در این مطلب، چند رمان خواندنیِ و با ارزش ایرانی را به شما پیشنهاد کردهایم که گزینههای خوبی برای مطالعه در روزهای خانهنشینی هستند.
سمفونی مردگان اثر عباس معروفی
بیشتر مردم عباس معروفی را با «رمان سمفونی مردگان» می شناسند. این شاهکار عباس معروفی، در اواسط دهه شصت منتشر شد و سر و صدای زیادی پس از نشر آن در بین جمعیت اهل مطالعه اتفاق افتاد، اما دلیل این حجم از استقبال و محبوبیت چیست؟ با ما همراه باشید تا در ادامه این مقاله بیشتر در مورد سمفونی ای به نام مردگان صحبت کنیم.
سمفونی مردگان کتابی است بسیار تراژدیک اما بسیار زیبا و عالی که برای همیشه در ذهن خواننده باقی خواهد ماند این کتاب داستان خانوادهای است که در زمان جنگ جهانی دوم، در اردبیل زندگی می کنند. خانوادهای که نمادی از یک جامعه است که خفقان در آن موج میزند و به ندرت روشنفکری در آن پیدا میشود.
در هنگام خواندن متن کتاب سمفونی مردگان مدام شاهد تغییرات زمانی و مکانی هستیم و این بر جذابیت کتاب به قطع میافزاید. این رمان برندهٔ جایزه سال ۲۰۰۱ از بنیاد انتشارات ادبی فلسفی سورکامپ شده و به زبان های آلمانی، انگلیسی، ترکی استانبولی، ترکی آذری و کُردی ترجمه شده است.
کاکا کرمکی پسری که پدرش درآمد اثر سلمان امین
«کاکاکِرمَکی؛ پسری که پدرش درآمد» داستانِ پسری است جوان که در خانوادهای پُرجمعیت به دنیا آمده است. خانوادهای که به خاطرِ جنگ به تهران کوچ کردهاند. این نوجوان در سیطرهی پدری مقتدر و با روحیهای طناز و درعین حال ساختارشکن رشد میکند. او مدام در حالِ تفسیرِ وقایعِ جهانِ پیرامونِ خود است و تلاش میکند معناهایی را که به نظرش ارزشمند هستند، به این جهان القا کند. تا این که تصمیم میگیرد خود را گموگور کند و فرزندِ خانوادهای ارمنی میشود...
سلمان امین قصهگوی بسیار زبردستی است. درعین حال نقطهقوتِ دیگر او ساختنِ لحنی است چندسویه. مملو از طنزِ سیاه و البته آهنگین که زبانِ راوی را بسیار صمیمی جلوه میدهد. او قهرمانی ساخته که به دنیایِ خود معترض است، اعتراضی که باعث میشود تصمیم بگیرد خودش را جعل کند و هویتی تازه بسازد. این کتاب جذاب و گیرا و پرففهمون را نشر چشمه منتشر کرده است. در این روزهای قرنطینه با سلمان امین به دنیای کاکا کرمکی بروید.
جای خالی سلوچ اثر محمود دولتآبادی
روایت ایستادگیِ زنی به نام مرگان در نبود همسرش را در «جای خالی سلوچ» میخوانید؛ روایتی دردمندانه که با قدرت قلم و بیان شیوا و تصویریِ دولتآبادی، حسابی به جانِ خواننده مینشیند. نویسنده توانسته است به زیبایی هر چه تمامتر، گرفتاریها و مصیبتهایی را که بر سر خانواده سلوچ و در غیاب او آمده است، توصیف و روایت کند. نسخهای که هم اکنون از «جای خالی سلوچ» از نشر چشمه موجود است، حسابی خوشدست و سبک است و خواننده میتواند این رمانِ 400 صفحهای را در یکی دو روز، به راحتی بخواند.
همسایهها اثر احمد محمود
این کتاب به نوعی یک اتوبیو گرافی از زندگی احمد محمود است مرحوم احمد محمود بخاطر این کتاب شهرت فراوانی کسب کرد از دیگر داستانهای او میتوان به -مدارصفردرجه-داستان یک شهر که ادامه داستان همسایه است-درخت انمجیرمعابداشاره کرد.
توضیحات: داستان یک پسر در زمان مبارزات برای ملی شدن صنعت نفت / که در آخر داستان به زندان میافتد. داستانیه که در جنوب میگذره. پسری خاطراتش را می گوید. فقیر است و کم کم به سمت فعالین کارگری آن زمان که همگی عضو حزب توده بودن گرایش پیدا میکنه. دستگیر میشه و …
این رمان و همچنین دیگر رمانهای احمد محمود خواندنی هستند ، از ایشان درباره شروع جنگ و تأثیرات آن بر مردم عادی نیز کتاب بسیار خوبی به نام زمین سوخته سالها پیش منتشر شده است.
همنوایی شبانه ارکستر چوبها اثر رضا قاسمی
راوی داستان مهاجری ایرانیست که در طبقه ششم ساختمان یک مرد فرانسوی زندگی می کند . در طبقه ششم تعداد دیگری از ایرانیان با خلق و خوی متفاوت نیز ساکن می باشند . راوی ما در 14 سالگی در پی حادثه ای از سایه اش جدا شده است و دیگر قادر نیست صورت خود را در اینه ببیند او تنها قیافه کودکی خود را به یاد دارد . داستان یک فضای مالیخولیایی دارد . بعضی قسمت ها زندگی پس از مرگ راوی و بعضی ماجراهای زمان زندگی اوست و ارتباطش با سایر ساکنان ان طبقه که هر کدام رفتار غریبی دارند.
راوی داستان یک نویسنده است که قبلا رمانی نوشته و اکنون می بیند رمان در حال تحقق یافتن است او تصمیم می گیرد با پاکنویس کردن رمان حادثه ها را عوض نماید اما بین فدا کردن زندگی خود و اثر ادبیش تردید دارد.....
آداب دنیا اثر یعقوب یادعلی
«آدابِ دنیا» تجربه ی یک رمانِ نفس گیر است از «یعقوبِ یادعلی». نویسنده ای که نامش یادآورِ برخی از بهترین داستان های دهه ی گذشته ی ادبیات ایران است. یادعلی در این رمان در عینِ پای بندی به واقع گرایی، روحی متافیزیکی را احضار می کند که درش چهره های عجیبی از شخصیت هایش پنهان شده اند؛ چهره هایی که با جلو رفتن داستان از سایه بیرون می آیند… یک پلیسِ خسته و توبیخ شده درگیرِ ماجرای ناپدید شدنِ مردی می شود که پایش را به ویلایی بزرگ باز می کند؛ ویلایی که براساس نگاهی آرمانی ساخته شده و ساکنانش را گردِ هم آورده است. همزمان عشقی قدیمی در این میانه ظهور می کند که عاملِ اصلی رفتارهای قهرمانِ یادعلی است. رمان با اتفاق های ریز و درشت غیرقابل پیش بینی جلو می رود و اتاقی که کسی نباید وارد آن شود… اتاقِ دربسته…
یعقوب یادعلی متولد سال 1349 است و چند سالی ا ست که در امریکا زندگی می کند. او در آدابِ دنیا نشان می دهد که بعدِ ده سال سکوت چه بازگشتِ باشکوهی دارد.