ارسال ۲۳ موشک به فضا برای نجات زمین!
محققان چینی میخواهند بیش از ۲۰ موشک برای جلوگیری از برخورد یک سیارک به زمین به فضا بفرستند.
دانشمندان مرکز ملی فضایی چین در شبیهسازیهای انجام شده دریافتند که ۲۳ موشک لانگمارچ۵ با وزن ۹۰۰ تن میتوانند از برخورد یک سیارک بالقوه به زمین جلوگیری کنند و آن را از مسیر خود منحرف کنند.
موشک لانگمارچ۵بی مشابه موشکی است که در ماه مه سال جاری در فضا رها شد و در نهایت به محلی در اقیانوس هند برخورد کرد.
احتمال برخورد سیارکها به زمین کم است اما یک سیارک "بنو"(Bennu) با وزن ۷۸ میلیارد کیلوگرم تحت بررسی قرار است.
سیارک بنو در گروه B سیارکها دستهبندی میشود که به این معناست که دارای مقادیر زیادی کربن به همراه سایر مواد آلی است و بیش از ۴.۵ میلیارد سال قبل شکل گرفته است.
این سیارک میتواند حاوی مولکولهایی باشد که در آغاز تشکیل زمین وجود داشتند و میتواند پایانی بر حیات در زمین نیز باشد.
طی سالهای ۲۱۷۵ تا ۲۱۹۹ این سیارک به فاصلهی ۷.۵ میلیون کیلومتری از مدار زمین میرسد و در دستهی سیارکهای خطرناک جای خواهد گرفت. اگرچه احتمال برخورد آن به زمین ۱ در ۲۷۰۰ است اما همچنان باعث نگرانی دانشمندان شده است.
برای منحرف کردن این سیارک به میزان زیادی انرژی جنبشی نیاز است. انرژی هستهای این خطر را دارد که سیارک را به قطعات کوچک تبدیل کند که همچنان احتمال برخورد آنها به زمین وجود دارد بنابراین ارسال چندین موشک سه سال قبل از این رویداد گزینهی کارآمدتری است.
محققان میگویند، موشکهای کنونی برای انجام چنین ماموریتی باید کمی بهبود یابند.
ایالات متحده آمریکا نیز در حال برنامهریزی ماموریت مشابهی به نام "HAMMER" است که طی آن ۴۰۰ تن موشک به سمت این سیارک پرتاب خواهد شد. رسیدن آنها به بنو مدت زمان کمتری نیاز دارد. چیزی در حدود دو سال.
اگرچه برنامه آنها هزینهبر تر است و زمان بیشتری برای آماده سازی میخواهد. ایالات متحده برای انجام ماموریت خود باید ۲۵ سال زودتر از خبر برخورد احتمالی مطلع شود این در حالی است که چین تنها به یک دهه زمان نیاز دارد.
ناسا نیز فضاپیمایی به سمت بنو فرستاده است تا اطلاعات و نمونههایی از آن جمعآوری کند. انتظار میرود فضاپیمای اسیریس-رکس (Osiris-Rex) در سال ۲۰۲۳ به همراه نمونههای جمعآوری شده به زمین بازگردد.