متفاوت ترین روش های برای درست کردن سبزه عید 1400
سبزه عید، اولین سین سفره است که برای تهیه آن به فکر می افتیم! رنگ سبز آن به سفره هفت سین شما آرامش بخشیده و بقیه اجزا را بهتر نشان می دهد.
اگر تا به الان با بذرهای گندم و ماش سبزه خود را درست کرده اید، در اینجا مدل های متفاوت دیگری را به شما آموزش می دهیم.
خوش عطر ترین سبزه :
ما ایرانیان باور داریم که برای عید نوروز و سفره هفت سین، اول از همه باید سبزه را آماده کنیم. معمولا با گندم سبزه را پرورش می دهیم اما این کار برای محیط زیست می تواند آسیب های جدی را ایجاد کند. بنابراین ما می توانیم از دانه مرکبات مثل نارنج، لیمو شیرین و پرتقال استفاده کنیم.
اما چگونه این سبزه خوشبو را داشته باشیم ؟
هسته این میوه ها را یک الی دو روز در آب بگذارید.
پوستش را بکنید و در خاک برگ (خاک باغچه) قرار دهید.
روی خاک را پلاستیک کشیده و در جای گرم نگه دارید تا زمانی که سبز شوند.
بعد از اینکه سبز شدند، بهتر است آن ها را در جای پرنور قرار بدهید تا رشد کنند. با اسپری هم هر دو سه روز یکبار، سطح خاک را آبیاری کنید.
سبزه دقیقه نودی :
گاهی وقت ها اینقدر درگیر خانه تکانی می شویم که یادمان میره سبزه را درست کنیم! سبزه تربچه در عین زیبایی، سریع هم رشد می کند و بعد از عید هم قابل استفاده است.
بریم که این سبزه فوری را درست کنیم !
بذر تربچه را از شب قبل خیس کنید.
دو الی سه سانت خاک باغچه را داخل تُنگ بریزید.
بذر خیس شده را روی خاک قرار می دهیم و سطح خاک را با اسپری مرطوب می کنیم.
دوباره حدود یک سانت خاک را بر روی بذر میریزیم و باز آب را اسپری می کنیم.
بعد از این مرحله پارچه نمدار را روی تنگ قرار می دهیم.
مناسب ترین جا برای قرار دادن تنگ، کنار پنجره و نور آفتاب است.
بعد از یکی دو روز که سبزه شما جوانه زد، دستمال را بردارین.
مرتب خاک سبزه را مرطوب نگه دارید.
سبزه شیک و لاکچری :
امسال از دید و بازدید عید خبری نیست، اما عکس سفره هفت سین را می توانیم در فضاهای مجازی قرار بدهیم. بنابراین اگر می خواهید که سبزه عید شما با بقیه متفاوت باشد، بهتر است در فکر یک بذر جدید باشید.
شما با استفاده از تخم خربزه، تخم کدو و ... می توانید سبزه شیک و خاصی را داشته باشید.
آموزش درست کردن سبزه با تخم کدو
در ظرف متوسطی یک لیوان تخمه کدو را ۴۸ ساعت خیس کرده و در این مدت دو بار آب آن را عوض نمائید.
بعد از دو روز تخمه ها را داخل دستمال نخی بریزید و دستمال را در آبکش قرار دهید و روزی یک مرتبه تخمه ها را خیس کنید.
بعد از چند روز تخمه ها شروع به ریشه زدن میکنند. در این مرحله باید تخمه ها را در دو ردیف داخل ظرف اصلی بریزید (دقت کنید تخمه ها را روی هم تلنبار نکنید)
وقتی تخمه ها را در ظرف اصلی ریختید یک روکش نایلونی روی سطح کار قرار دهید و دو سوراخ روی آن ایجاد کنید، سپس روزی یک مرتبه سبزه را کاملا سیراب کنید و در جای پر نور وخنک قرار دهید.
این سبزه زیبا برای آماده شدن حدود 20 روز زمان نیاز دارد.