آیا خرما باعث کاهش وزن می شود؟
خرما قویت کننده سیستم ایمنی بدن دارای مقدار زیادی پتاسیم ، قند و طیف وسیعی از مواد مغذی دیگر را نیز دارد، منبع خوبی از فیبر ، پروتئین ، مواد معدنی از جمله منیزیم ، منگنز ، سلنیوم و روی هست. در حالی که از آن به عنوان یک غذای سالم تجلیل می شود ، آیا به کاهش وزن کمک می کند؟ ممکن است بیشتر متخصصان با این نظر موافق نباشند زیرا خرما دارای قند زیادی است که فقط باعث افزایش وزن می شود. اینطور است؟
کاهش وزن با خرما ؛ خرما یک ماده ی غذایی ایده آل است، چرا که سرشار از مواد مغذیست و فواید سلامتی بیشماری دارد. از آنجا که خرما حاوی فیبر غذایی و اسیدهای چرب است، با خروج سموم از بدن می تواند به کاهش وزن، تنظیم قند خون و کاهش التهاب کمک کند. این میوه ی شیرین بدون داشتن کالری زیاد، ولع شما را به شیرینی جات کاهش می دهد. اما باید میزان مصرف آن را کنترل کنید، چرا که زیاده روی در مصرف آن موجب افزایش وزن می شود. با مطالعه ی این مقاله می توانید کاهش وزن با خرما را تجربه کنید. با برنافیت همراه باشید.
ارزش غذایی خرما
پیش از آنکه کاهش وزن با خرما را تجربه کنید، بهتر است از ارزش غذایی آن باخبر شوید.
کربوهیدرات: 44 تا 88%
پروتئین: 2.3 تا 5.6 درصد
چربی: 0.2 تا 0.5 درصد
مواد معدنی (آهن، منیزیم، مس، کلسیم، سدیم و …)
نمک
انواع ویتامین (ویتامین A، B1، B2، C، نیاسین)
انواع روغن ها
با این تفاسیر مشخص شد که خرما نه تنها خوشمزه، بلکه بسیار مغذی نیز هست.
چگونه خرما به کاهش وزن کمک می کند؟
[خرما و کاهش وزن- برنافیت]
به دلایل زیر می توان گفت که خرما می تواند به کاهش وزن کمک کند.
کاهش وزن با خرما: فیبر فراوان
خرما سرشار از فیبرهای غذاییست. فیبر یا کربوهیدرات های مفید نمی توانند توسط انسان هضم شوند. فیبر به سه شکل به کاهش وزن می انجامد.
اول اینکه جذب غذا را در روده ی بزرگ کند می کند و در نتیجه شما را به مدت زیادی سیر نگه می دارد. علاوه بر آن از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می کند.
دوم آنکه به جای جذب چربی ها آنها را حبس می کند.
و سوم آنکه به تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه که غذای باکتری های مفید در روده هستند، کمک می کند. این باکتری های مفید موجب هضم غذا و در نهایت افزایش متابولیسم می شوند.
کاهش وزن با خرما: وجود اسیدهای چرب غیر اشباع
همه ی چربی ها بد نیستند. اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در خرما به کاهش التهاب کمک می کند. التهاب به دلایل مختلفی همچون آسیب، بلع غذا، بیماری، مصرف غذاهای ناسالم و بی تحرکی روی می دهد. خبر بد اینکه التهاب با عواملی چون چاقی، مقاومت انسولین، دیابت و بیماری های کبد در ارتباط است.
خرما حاوی پروتئین نیز هست. پروتئین ها به سختی هضم می شوند و حرکت آنها در روده ی بزرگ به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. علاوه بر آن به ماهیچه سازی نیز کمک می کند.
کاهش وزن با خرما: خواص آنتی اکسیدانی
میوه های خشک سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنها آثار مضر رادیکال های آزاد، استرس و التهاب را کاهش می دهند. خرمای تازه حاوی آنتی اکسیدان هایی چون آنتوسیانین، فنولیکس و کارتنوئیدها می باشند. آنها سموم را از بدن خارج می کنند، هضم و متابولیسم را بهبود می بخشند و در نهایت به کاهش وزن می انجامد.
کاهش وزن با خرما: ضد دیابت
این شیرینی طبیعی سطح قند خون شما را کنترل می کند. طبق تحقیقات فلاونوئیدها، ساپونین ها و فنولیک های موجود در خرما موجب تحریک تولید انسولین می شوند. البته اگر به دیابت مبتلا هستید، پیش از مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید.
برای کاهش وزن روزانه چند عدد خرما باید مصرف کرد؟
هرچند مصرف خرما به کاهش وزن کمک می کند، اما اگر بیش از حد مصرف شود ممکن است منجر به چاقی شود. برای کاهش ولع نسبت به شیرینی جات، روزانه 4 تا 6 عدد خرما مصرف کنید.
چگونه خرما را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
خرما را به اشکال مختلفی می توان مصرف کرد. یکی از معروفترین آنها اضافه کردن خرما به یک لیوان شیر است. در واقع رژیم شیر و خرما در بسیاری از افراد موجب کاهش وزن می شود.
رژیم شیر و خرما
هفته اول
صبحانه: 2 عدد خرما و یک لیوان شیر
نهار: 85 گرم ماهی گریل شده + سبزیجات + 1 تکه نان قهوه ای + 1 فنجان ماست + 2 عدد خرما
میان وعده ی عصر: 1 فنجان چای سبز + 1 عدد بیسکویت چند غلاته
شام: 2 عدد خرما و یک لیوان شیر + سبزیجات کبابی یا بخار پز + لوبیا پخته
هفته دوم
صبحانه: 2 عدد خرما و یک لیوان شیر
نهار: 85 گرم ماهی گریل شده + سوپ مرغ و سبزیجات + 1 تکه نان قهوه ای + 1 فنجان شیر کره + 2 عدد خرما
میان وعده ی عصر: 1 فنجان چای سبز + 1 عدد بیسکویت چند غلاته
شام: 2 عدد خرما و یک لیوان شیر + سبزیجات سرخ شده با قارچ/ مرغ / ماهی
توجه: پیش از گرفتن این رژیم با پزشک یا متخصص تغذیه ی خود صحبت کنید.
نکاتی که در هنگام خرید خرما باید به آن توجه کنید
خرماهایی را خریداری کنید که سالم و دارای خطوط ریز باشند.
بوی آنها نباید نامطلوب باشد.
تاریخ انقضای خرما را از روی بسته های آن چک کنید.
پیش از مصرف برای از بین بردن آلودگی یا باکتری، به خوبی آنها را بشویید.
آنها را در یک ظرف دربسته در یخچال نگه دارید.
منبع: برنافیت