تأثیر شگفتانگیز کرونا بر لرزههای زمین
قرنطینه کرونا به زمین شناسان فرصتی برای نظارت بر وقایع طبیعی، که ممکن است کشف نشده باقی مانده باشند داد به ویژه در روز که سر و صدای انسان بیشتر از شبها است. این آرامش نسبی به دانشمندان این امکان را میدهد تا به نشانههای زمین لرزههای پنهانی گوش دهند و میتوانند به وضوح بیشتری از گذشته بین بین نویز لرزه انسانی و طبیعی تمایز قائل شوند.
یک مطالعه جدید نشان داد که لرزهای زمین ناشی از ترافیک و کارهای صنعتی در خلال تعطیلی و قرنطینههای جهانی ناشی از همهگیری کووید_۱۹ در جهان به نصف کاهش یافته است.
واگرایی و رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی و کاهش تعداد اتومبیلها در جادهها و محدود شدن گردشگری و مسافرت، منجر به یک دوره طولانی از آرامش شده و به وضوح به کاهش نویز لرزههای ثبت شده منجر شده که در نوع خود بیسابقه است.
نویز لرزهای به ارتعاشات موجود در زمین اشاره دارد که بر اثر ترافیک یا ماشین آلات سنگین و پدیده های طبیعی مانند زلزله و آب و هوای بد ایجاد میشود.
سر و صدای لرزهای جهان بر اثر فعالیتهای انسانی از مارس تا ماه می ۵۰ درصد کاهش یافته است، زیرا بسیاری از شهرهای جهان برای جلوگیری از گسترش SARS-CoV-2 بسته و تعطیل شدند.
بیشترین کاهش نویز لرزهای در پرجمعیتترین مناطق جهان مانند سنگاپور و شهر نیویورک ثبت شده است. با این حال، کاهش نویز لرزهای در مناطق دور افتاده مانند جنگل سیاه آلمان و روندو در کشور آفریقایی نامیبیا ثبت شد.
قرنطینه کرونا به زمین شناسان فرصتی برای نظارت بر وقایع طبیعی، که ممکن است کشف نشده باقی مانده باشند داد به ویژه در روز که سر و صدای انسان بیشتر از شبها است. این آرامش نسبی به دانشمندان این امکان را میدهد تا به نشانههایِ زمین لرزههایِ پنهانی گوش دهند و میتوانند به وضوح بیشتری از گذشته بین نویز لرزه انسانی و طبیعی تمایز قائل شوند.
این مطالعه، که شامل کمکهای کارشناسان امپریال کالج لندن است اولین شواهدی را ارائه میدهد که سیگنال های لرزهای که قبلاً پنهان بودند در لرزه نگارهای شهری در حین قرنطینه شهرها مشهودتر شدند. این می تواند به متخصصان محیط زیست کمک کند تا راه هایی برای پیش بینی حوادث طبیعی آینده پیدا کنند.
دکتر توماس لاکوک، نویسنده اصلی از رصدخانه رویال بلژیک گفت: با افزایش شهرنشینی و افزایش جمعیت جهان تعداد بیشتری از مردم در مناطق خطرناک جغرافیایی زندگی میکنند. بنابراین تمایز میان نویز طبیعی و سر و صدایی که انسان ایجاد میکند، بیش از پیش اهمیت پیدا میکند. به گونهای که بتوانیم به زمین گوش دهیم و حرکات زمینی را که زیر پاهایمان قرار دارد را بهتر بررسی کنیم. این مطالعه می تواند به شروع این زمینه جدید کمک کند.
این تیم تحقیقاتی از دستگاه هایی به نام لرزهنگار برای اندازه گیری نویز لرزه استفاده کردهاند که مانند امواج منتقل میشود و علاوه بر فعالیتهای روزمره انسانی مانند مسافرت و صنعت میتواند در اثر زمین لرزه، آتشفشان و بمب نیز ایجاد شود. محققان به زلزله نگاری حرفهای و لرزه نگار شهروندی تکیه کردند - دستگاه های کوچکتر که میتوانند بصورت آنلاین سفارش داده شده و در خانه مونتاژ شوند.
تابناک