بامیه؛ سبزیِ ضد گرمازدگی - طرز تهیه ترشی بامیه
بامیه برای درمان کلسترول، چاقی، کم خونی، دیابت و حتی گرمازدگی موثر است و اگر با این سبزی قهر هستید، حتماً در عقیده خود تجدیدنظر کنید
این روزها بامیه را به راحتی میتوان در میادین تره بار پیدا کرد. بامیه گیاهی از خانواده سبزیجات با خواص متنوع و معجزه آفرین است.
هرچند به خاصیت لزج بودن این سبزی، ممکن است طرفداران زیادی نداشته باشد اما خواص آن فراتر از داشتن حسی بد نسبت به آن است.
این خوراکی سبز رنگ، با قدرتی که دارد از روماتیسم و آرتروز جلوگیری میکند.
بامیه به خاطر فیبری که به همراه دارد مانع از ایجاد یبوست و حفظ قندخون میشود و با داشتن ویتامین از بروز سرطان پیشگیری میکند.
بامیه حتی در خونسازی هم موثر است پس آن را در برنامه هفتگیتان قرار دهید.
جالب آنکه این گیاه مفید، رفع گرمازدگی هم میکند.
این سبزی، جذب کمتر کلسترول را به دنبال دارد، بنابراین بنابراین افراد دارای بیماری قلبی و چاقها میتوانند از آن استفاده بیشتری داشته باشند.
ماده لزج بامیه هم خاصیت دارد و به دفع مواد زائد و سموم از سیستم گوارش کمک میکند.
ارزش غذایی بامیه
کالری=129
آب=90٫17 گرم
پروتئین=2٫00 گرم
چربی = 0٫10 گرم
کربوهیدرات=7٫03 گرم
فیبر=3٫2 گرم
قند=1٫20 گرم
چگونه بامیه بخریم و ذخیره کنیم؟
صرفا بامیه هایی با پوسته سبز رنگ بخرید.
از خرید بامیه کهنه و آبکی خودداری کنید.
به دنبال بامیه ترد و کوچک باشید. پوسته تازه آن بوی خوب و طبیعی دارد.
از خرید بامیه های بیش از حد رسیده و لکه دار و بسیار نرم خودداری کنید.
زمانی که به خانه رسیدید، مستقیما آن را داخل یخچال بگذارید. این گیاه می تواند به مدت زمان طولانی نیز در فریزر ذخیره شود.
قبل از پختن، آن را با جریان آب بشویید و مطمئن شوید که گرد و غبار آن گرفته شده است. آن را قبل از اضافه کردن به غذا قطعه قطعه کنید.
اگر میخواهید آن را کباب کنید، به سادگی موسیلژ آن را با استفاده از آب لیمو جدا کنید.
بامیه میتواند در سوپ، به همراه گوشت، مرغ و ماهی پخته شود.
ترشی بامیه
ترشی بامیه یکی از انواع ترشی های خوشمزه و بسیار پر طرفدار ایرانی است که به دلیل اینکه بامیه فقط در فصل پاییز در بازار موجود است در فصل پاییز تهیه می شود. این ترشی علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد به دلیل وجود بامیه برای سلامتی نیز مفید است.
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید یک شیشه ترشی بامیه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری ترشی بامیه تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش طرز تهیه ترشی بامیه با ما همراه باشید.
مواد لازم ترشی بامیه
- سیر ۳ حبه
- بامیه ۵۰۰ گرم
- فلفل قرمز ۲ عدد
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- سرکه سفید یا قرمز ۱ فنجان
- شوید خشک شده ۱ قاشق غذاخوری
برای تهیه ترشی بامیه ابتدا بامیه ها را پاک می کنیم ( توجه داشته باشید در زمان جدا کردن سر بامیه ها به بافت بامیه ها آسیبی نرسد ) پس از اینکه بامیه ها را تمیز کردید آنها را می شوییم و روی آبکش قرار می دهیم تا کاملا خشک شوند.
در مرحله بعد یک ظرف شیشه ای مناسب را انتخاب می کنیم
تا نصف آن بامیه می ریزیم و نصف قاشق شوید خشک و ۲ عدد سیر و ۱ عدد از فلفل قرمز را روی بامیه ها می ریزیم و یک لایه دیگر بامیه ها را روی آن ها میچینیم.
و باقی شوید خشک،سیر،فلفل قرمز را لابه لای بامیه ها قرار می دهیم و در آخر باقی بامیه ها را می ریزیم.بعد یک قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و سرکه و نمک را داخل آن می ریزیم و ۱ فنجان آب نیز به آن اضافه می کنیم
(اضافه کردن ۱فنجان آب برای متعادل تر شدن طعم ترشی است،اگر تمایل دارید ترشی تندتری داشته باشید می توانید آن را حذف کنید و جایگزین آن سرکه کنید) و اجازه می دهیم تا سرکه به جوش بیاید و نمک کاملا در آن حل شود
و سرکه را همان طور داغ در شیشه بامیه ها می ریزیم و صبر می کنیم تا ترشی کاملا سرد شود و بعد درب آن را محکم می بندیم و در یخچال به مدت ۲ هفته ترشی بامیه را می گذاریم تا استراحت کند.این ترشی خوش طعم را با غذا نوش جان کنید.