معلمان فراموش شده!
بیش از 60 درصد معلمان آزاد در مدارس غیردولتی کمتر از یک میلیون تومان حقوق می گیرند!
«اگر از مدرسه به هر دلیلی اخراجمان کنند، حتما حقشان بوده و حتما حقمان بوده است، اگر سال بعد برای تدریس دعوت نشویم، حتما حقشان بوده و حتما حقمان بوده است... به جایی نمی توانیم اعتراض کنیم، اگر اعتراض کنیم خیلی راحت کنارمان می گذارند، گاهی فکر می کنم چرا ما به عنوان یک «معلم غیرانتفاعی» که بر اساس اعتماد مدرسه، خانواده ها فرزندانشان را به ما سپرده اند، هیچ جا به رسمیت شناخته نمی شویم...»؛ این ها درددل های یک معلم مدرسه غیر انتفاعی است که از بد روزگار کرونا دامن آن ها را هم گرفته است.
کمی عجیب است اما بخشی از مدارس غیر انتفاعی حقوق ماه های شبه قرنطینه را به معلمانشان نداده اند؛ معلمانی که اغلب آن ها کمتر از «یک میلیون تومان» حقوق دریافت می کنند.
روز گذشته با همکاری ادمین یکی از گروه های فضای مجازی مربوط به معلمان مدارس غیرانتفاعی، از آن ها خواستیم بگویند آیا حقوقی برای ماه اسفند دریافت کرده اند که در بازه زمانی کمتر از یک ساعت دقیقا 65درصدشان اعلام کردند بابت اسفند و طبیعتا فروردین از مدرسه محل تدریسشان به حسابشان مبلغی واریز نشده است. این یعنی زندگی آن ها حالا در تنگنای بیشتری قرارگرفته است.
200هزار معلم غیرانتفاعی؟
طور طبیعی وقتی وزارتخانه، نهاد یا انجمنی نباشد که تو را به رسمیت بشناسد، حتما آمار و عددی رسمی هم درباره تو وجود ندارد اما پیش از این برخی رسانه ها از فعالیت 200هزار معلم آزاد در مدارس و مراکز غیردولتی خبرداده اند. معلمانی که با وجود تعداد قابل توجه آنان از حداقل حقوق قانونی برخوردارنیستند. چقدر دردناک است وقتی متوجه می شوی حقوق ماهانه یک معلم در مدرسه غیرانتفاعی بدون بیمه یا فقط بیمه چند روز در ماه تنها 600-700-800 یا 900هزار تومان است و البته بخشی هم بیش از یک میلیون دریافت می کنند که تعدادشان کم است.
چقدر حقوق می گیرید؟
باز به کمک همان ادمین در کانال و گروهی که اعضایش معلمان آزاد غیرانتفاعی هستند، این سوال را مطرح کردیم که میزان دریافتی حقوق شما در سال تحصیلی 98-99 چقدر بوده است؟
پاسخ ها کمی عجیب است، توجه کنید:
ماهانه کمتر از 500 هزار تومان 28درصد
500 تا 800هزارتومان 36 درصد
800 تا یک میلیون تومان 15 درصد
یک تا 5/1میلیون تومان 16درصد
بیشتر از 2 میلیون تومان 2درصد
نمی دانم در این عددها «خط فقر» کجا به حساب می آید، اگر یک معلم آزاد بدون بیمه فقط همین کار معلمی، محل درآمد و معیشتش باشد، جز اظهار تاسف برای آن وزارتخانه مربوط حرف دیگری نمی ماند.
آقای وزیر آموزش و پرورش! در مدارس شما که ما فرزندانمان را به آن جا سپرده ایم، وضعیت معیشتی معلمانش کیلومترها زیر خط فقر است، آیا خبر دارید؟
چرا معلمان آزاد را به حساب نمی آورند؟
در فاصله ای که متن گزارشم را می نگاشتم درددل های بسیاری در قالب صوت و تصویر و متن از سوی این معلمان به حساب شخصی ام در فضای مجازی ارسال شد، معلمی که با 15 سال سابقه تدریس در مدارس غیرانتفاعی در شرایط کرونا از سوی مدرسه نادیده گرفته شده است یا معلم دیگری که با 10سال سابقه و به علت کیفیت آموزش اش هرساله متقاضیان زیادی در میان خانواده ها دارد اما دریغ از بیمه و حداقل حقوق قانونی.
در این خصوص با یکی از معلمان مدارس غیر انتفاعی که البته به آن ها «معلمان آزاد» می گویند هم کلام می شوم. ریحانه سالک شش سال است در مقطع ابتدایی تدریس می کند و همین امسال هم در ناحیه محل کارش رتبه اول جشنواره خلاقیت را کسب کرده است. کلی درددل دارد و مدتی است در کنار کارش، حق و حقوق معلمان آزاد را هم از طریق رسانه ها پیگیری و تلاش می کند صدای آن ها را به گوش مسئولان برساند.
می گوید: بسیاری از همکارانم با حقوق های زیر یک میلیون تومان در مدارس غیر انتفاعی صادقانه و عاشقانه مشغول کار هستند و به دلیل ناتوانی مالی فقط تعدادی از روزهای ماه را بیمه می شوند و همین موضوع باعث شده است در شرایطی همچون کرونا، دستشان از بیمه بیکاری که بماند از زمین و آسمان هم کوتاه شود. چرا سازمان یا نهادی نیست که حرف ما رابشنود؟ چرا آموزش و پرورش در زمانی که می تواند از همین معلمان در استخدام های خود استفاده کند ما را نادیده می گیرد؟ برای نمونه همین امسال 20هزار معلم جدید به آموزش و پرورش اضافه می شود در شرایطی که مسئولان می توانستند از این ظرفیت نهفته در مدارس غیرانتفاعی که بار آموزشی این مراکز را به دوش کشیده اند، استفاده کنند ولی می بینیم این معلمان که بسیاری از آن ها صاحب انگیزه های ناب، خلاقیت و توانمندی های ویژه اند، به راحتی نادیده گرفته می شوند.
وعده هایی که فراموش می شود
گزارش ها را که مرور می کنم، با گزارشی از دوسال قبل مواجه می شوم که چند نماینده مجلس درباره این معلمان قول هایی برای پیگیری داده اند و از حقوق قانونی آن ها سخن به میان آورده اند اما انگار این معلمان قرار است فراموش شوند و آن نماینده ها هم موضوع را فراموش کرده اند. حالا اما «مهرداد ویس کرمی» منتخب مردم خرمآباد و چگنی در مجلس یازدهم قول داده است با ورودش به مجلس درددل این معلمان را فریاد کند. ما منتظریم آقای ویس کرمی.
منبع: خراسان