برای رسیدن به اهداف خود، از این 12 مورد اجتناب کنید
در رسیدن به اهداف، موانعی وجود دارند که میتوان آنها را به دو دسته درونی(افکار ما) و بیرونی یاد کرد. اگر نتوانیم بر موانع بیرونی غلبه کنیم، حداقل از میان بردن موانعی که در حد توان خودمان است، ضروری است.
بخارمگ- در زیر نکات برجسته برخی از نگرش ها و رفتارهای نامطلوب ذکر شده است که برای رسیدن به اهداف خود باید از بعضی موارد جلوگیری کنید. همچنین شامل پیشنهاداتی در مورد آنچه شما باید برای رسیدن به اهداف باید انجام دهید می باشد.
1- به تعویق انداختن(طفره رفتن)
عامل مهمی که باعث کشتنِ حرکت و پیشرفت در شما می شود، این است که عادت کنید کاری را که می توان در زمانِ دیگری انجام داد را، به تعویق انداخته و برای انجام آن زمان دیگری را مشخص کنید. البته تضمینی وجود ندارد که در زمان مشخص شده دیگر هم این کار را دوباره به تعویق نیاندازید.
این اتفاق می تواند برای همهی ما رخ دهد. اگر نتوانیم این جدول زمانبندی را در خود اجرا کنیم، باید از اهداف خود دست بکشیم.
اولین چیزی که برای رسیدن به اهداف خود باید از آن جلوگیری کنید ، تعلل است زیرا قاتل رویاها است.
پیشنهاد: حواس پرتی هایی مانند رسانه های اجتماعی و تلویزیون را کنار بگذارید. همچنین، ابتدا کارهای سخت و مهم را تمرین کنید. برایان تریسی پیشنهاد می کند که "اگر دو کار مهم دارید، با بزرگترین و سخت ترین کار شروع کنید" برای تحقق اهداف خود باید قدرت نظم و انضباط را فعال کنید تا بتوانید بهرهوری خود را افزایش دهید.
2- بدبینی
بدبین ها افرادی هستند که به جای امکان، به غیرممکن بودن فکر می کنند. یا بیشتر از آنکه به فرصت ها فکر کنند، نگران تهدیدها هستند. یک بدبین معتقد است که مهم نیست که چه کاری انجام می دهید، چون بدترین اتفاق در نهایت رخ خواهد داد. شما برای رسیدن به اهداف خود، به درجهی بالایی از خوشبینی نیاز دارید.
با خوش بین بودن، انرژی لازم را برای رسیدن به اهداف خود پیدا خواهید کرد. زیرا انتظار دارید بهترین اتفاق ها برای شما بیافتد.
پیشنهاد: در برابر افکار منفی مقاومت کنید. اگر فهمیدید که برخی کارها نمی توانند انجام شوند یا انجام آنها دشوار است، وقت بیشتری را برای یافتن نحوه انجام آنها صرف کنید. آنجا که اراده وجود دارد، همیشه راهی نیز وجود خواهد داشت.
3- رضایت
بودن در شرایطی که شما نیازی به انجام کاری مهم در مورد وضعیت فعلی خود نمی بینید، در واقع نوعی از خودکشی است.
در حال رضایت، زندگی شما به طور روزمره می چرخد و شما در حال یادگیری یا ابداع نیستید که خودتان را به چالش بکشید یا چیز جدیدی را امتحان کنید. یکی از دلایلی که مردم از آن شکایت میکنند ترس از عدم موفقیت یا ترس از آنچه دیگران ممکن است درباره آنها فکر کنند است.
شاید شما را به این متهم کنند که درمورد انتخاب اهداف خود بیش از حد جاه طلب هستید، و این باعث می شود که بخواهید به آرامی صعود کنید. این می تواند موجب رضایت در شما بشود.
پیشنهاد: هرگز به آنچه مردم درباره شما می گویند توجه نکنید با سرعت خودتان کار کنید. به طور معمول گیر نمی کنید. به طور مداوم چیزهای جدید را امتحان کنید که می تواند به شما در دستیابی به اهداف خود کمک کند.
4- تقلید از دیگران
نکته دیگر اجتناب از تقلید کردن از دیگران است. بعضی از افراد میخواهند مانند کسی دیگر شوند در حالی که تمرین ها و تجاربِ آن فردِ مورد نظر را ندارند و از مسیری را که آنها طی کرده اند کاملاً دور هستند. شما باید آنچه را که او آموخته است را بیاموزید، نه اینکه رفتار خود را از روی او کپی کنید.
پیشنهاد: اگر کاری را که شخص دیگری انجام می دهد تحسین می کنید، سعی کنید از منبع انگیزهی آنها مطلع شوید. سپس، اگر می خواهید هم جهت با آنها حرکت کنید، با روشهای منحصر به فرد خودتان بروید به روشی فکر کنید که به بهترین شکل ممکن برای شما جوابگو باشد.
5- اعتقاداتِ محدود کننده
بسیاری اوقات، ما فکر می کنیم به اندازه کافی خوب نیستیم یا تجربه لازم را برای رسیدن به اهداف خاصی نداریم. در بسیاری موارد، این افکار درست نیستند. آنها نماینده کسی نیستند که ما هستیم. آنها فقط افکار مبتنی بر عزت نفس پایین ما هستند.
گاهی اوقات آن چیزی را که در طول سالها بدست آورده اید را گردآوری کنید. دستاورد های خود را ببینید، آن وقت است که می فهمید چقدر باهوش و توانا هستید.
6- نداشتن ثبات و استحکام
شما برای دستیابی به اهداف تان، به تعهدات روزانه، هفتگی، ماهانه یا دوره ای نیاز دارد. مثل چند دقیقه ورزش در روز، خواندن صفحات یک جزوه در هفته و صرفه جویی در هزینههایتان در طول ماه. همه این موارد به ثبات نیاز دارد و از دست رفتن برنامه های روزمره در نتیجه از دست رفتن اهداف شما را همراه خواهد داشت.
به برنامه های روزمرهی خود متعهد باشید.
7- اهداف ناشناخته
هنگامی که هدف مشخصی را برای خود تعریف نکرده اید، دست یابی به آنها بسیار دشوار خواهد بود. چرا که معیار مناسبی برای اندازه گیری عملکردتان در راستای دستیابی به هدف وجود ندارد.
در حالی که هدف شما نتیجه نهایی است که می خواهید به آن برسید، اهداف شما اقدامات خاص و قابل اندازه گیری است که شما برای دستیابی به اهداف خود باید انجام دهید.
پیشنهاد: اهداف واضح را برای اهداف خود تعیین کنید.
8- راحت تسلیم شدن
اهداف به معنای چَلنج هستند. اگر اهداف شما، شما را به چالش نمی کشد، به این معنی است که آنها ارزش آن را ندارند. اگر زود دست بردارید به راحتی کنار می روید، هرگز نمی توانید به اهداف خود برسید. این چالش ها هستند که شما را به فکر کردن و کار کردن سخت تر می کشانند.
9- میانبر زدن
میانبر زدن به شما کمک می کند تا راحت تر به اهداف خود برسید. به عنوان مثال، مفهوم کاهش وزن مربوط به «تعادل منفی انرژی» است. این بدان معناست که وقتی کالری مورد نیاز شما کمتر از کالری باشد که مصرف می کنید یا حفظ می کنید به احتمال کاهش وزن می انجامد. به همین دلیل کاهش وزن از طریق ورزش و رژیم غذایی مناسب حاصل می شود.
حال ما می توانیم برای دستیابی به وزن متعادل، بجای رژیم گرفتن و کمتر غذا خوردن، از «چای لاغری» استفاده کنید.
پیشنهاد: اگر مراحل مقدماتی را در مورد اهداف خود دنبال کنید. نتایج دقیق تر، قابل اعتماد و ماندگار خواهد بود.
10- همکاری نکردن
همکاری نکردن هم می تواند ضربه بزرگی به اهداف ما بزند. برخی از اهداف ممکن است مستلزم همکاری شما با شخص دیگری باشد. این شخص ممکن است همسر، همکار در محل کار، یا شریک تجاری شما باشد. عدم انجام همکاری در بعضی مواقع ممکن است منجر به شکست شما بشود.
همیشه همکاران یا شرکای خود را از بین افرادی انتخاب کنید که امکان پیشرفت در کنار آنها را داشته باشید
11- ارتباطات ضعیف
ارتباطات برای رسیدن به اهداف برای شما ضروری است. ارتباطات ضعیف منجر به نتایج ضعیف می شود. یاد بگیرید ارتباط برقرار کنید و در مورد اهداف خود صادق باشید.
برای رسیدن به اهدافتان باید بیاموزید، یاد بگیرید. این یادگیری گاه مستلزم کمک گرفتن از افراد دیگر است. برای این منظور لزوم ارتباط با دیگران بسیار مهم است.
12- درک محدود از الزامات
اگر درک محدودی از آنچه در رسیدن به هدف شما دارد داشته باشد ، وقتی با واقعیت روبرو شوید دچار یاس و نا امیدی خواهید شد. این ممکن است در نهایت به کنار گذاشتن اهداف می انجامد. اینکه شرایط دستیابی به اهداف را بدانید. چیزهایی که برای این کار لازم است را ارزیابی کنید.
تمام تلاش خود را بکنید تا دشمنِ پیرفتِ خودتان نشوید. «خود منضبط باشید» به خودتان ایمان داشته و بهترین تلاش خود را برای رسیدن به اهداف خود انجام دهید.
مراقب موانع باشید و در صورت لزوم از کمک گرفتن دریغ نکنید.