طرز تهیه «خمیر پیتزا» خانگی حرفه ای و خوش طعم
«خمیر پیتزا» خانگی را به ساده ترین روش ممکن و در زمان کم می توان تهیه نمود و همچنین نیاز به مواد لازم زیادی نیز نمی باشد.
خمیر پیتزا یک نوع نان مخصوص است که از مواد اصلی تمام پیتزاها محسوب می شود. همانطور که مطمئنا می دانید پیتزا یک نوع غذای بین المللی است که اصالتی ایتالایی دارد و به همین دلیل بهترین نوع خمیر پیتزا هم نوع ایتالیایی آن است.
خمیر پیتزا به صورت متداول با آب معمولی تهیه می شود ولی اگر می خواهید خمیر پیتزای شما طعم بهتری داشته باشد می توانید از ماست پر چرب و شیر به جای آب استفاده کنید. این کار باعث می شود خمیر پیتزای شما به سادگی خشک نشود.
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ پیتزا ، خمیر پیتزا تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خمیر پیتزا تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم برای ۴ پیتزا |
آرد نان فانتزی |
۳ پیمانه (۳۹۰ گرم) |
خمیر مایه فوری |
۱ قاشق غذاخوری |
شکر |
۱ قاشق غذاخوری |
آب جوشیده هم دمای محیط |
حدودا ۲۵۰ گرم (۱ پیمانه) |
روغن زیتون یا روغن مایع |
۲ قاشق غذاخوری |
نمک |
۱ قاشق چایخوری |
مرحل ه اول
برای تهیه خمیر پیتزا نیاز نیست که خمیر مایه را به صورت جداگانه عمل بیاوریم، اما باید از سالم بودن خمیر مایه مطمئن باشیم. در ادامه دو سوم از آب را به همراه شکر و خمیر مایه داخل یک کاسه جادار و مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله مواد را ترکیب می کنیم تا یکدست شوند، سپس روغن را به همراه نمک اضافه می کنیم و کمی مواد را هم می زنیم تا یکدست شوند. در ادامه آرد را روی مواد درون کاسه الک می کنیم مخلوط می کنیم تا خمیری نرم و لطیف جمع شود.
مرحله سوم
در صورتی که خمیر سفت و خشک بود، آب را به صورت کنترل شده کم کم اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا بافت خمیر نرم شود. این خمیر در پایان باید کمی چسبندگی داشته باشد و نباید بیش از اندازه خشک و سفت باشد.
مرحله چ هارم
پس از اینکه خمیر کمی چسبندگی داشت، آنرا به سطح کار منتقل می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه با دست ورز می دهیم تا سطح خمیر سیقلی و یکدست شود. در ادامه یک کاسه بزرگ را با روغن چرب می کنیم، سپس دستانمان را چرب می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله خمیر را به یک چونه بزرگ تبدیل می کنیم. در ادامه خمیر چونه گرفته را درون کاسه قرار می دهیم و روی آنرا با سلفون می پوشانیم. خمیر را در فضای محیط به مدت یک ساعت استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود.
مرحله ششم
پس از اینکه حجم خمیر دو برابر شد، آنرا از کاسه خارج می کنیم، سپس روی سطح کار آردپاشی می کنیم. در ادامه خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم تا هوای اضافی خمیر به طور کامل گرفته شود.
مرحله ه فتم
پس از اینکه هوای اضافی خمیر را گرفتیم، آنرا به ۴ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را به صورت جداگانه چونه می کنیم. در ادامه چونه ها را روی سطح آردپاشی شده قرار می دهیم و روی آنها را با یک پارچه تمیز می پوشانیم.
مرحله ه شتم
پس از گذشت ۱۵ دقیقه چونه ها را با وردنه باز می کنیم و هر کدام را درون یک قالب پیتزا قرار می دهیم. برای اینکه خمیر خیلی پف نکند، با چنگال سطح خمیر را سوراخ می کنیم. در ادامه سس، پنیر پیتزا و تاپینگ دلخواه خود را روی خمیر قرار می دهیم.
مر حله نهم
توجه داشته باشید که این خمیر نیازی به پخت جداگانه ندارد و می توانیم آنرا به همراه مواد به صورت یکباره درون فر قرار دهیم. فقط نکته ای که باید در نظر داشته باشیم این است که فر را باید با بالاترین حرارت ممکن روشن کنیم تا به خوبی گرم شود.
مرحله دهم
نکته دیگر اینکه حتما یک ظرف حاوی آب باید درون فر قرار دهیم تا رطوبت ایجاد کند و خمیر پیتزا خشک نشود. پس از اینکه پیتزا را درون فر قرار دادیم باید حرارت فر را روی ۲۳۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و اجازه دهیم پیتزا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد.