طرز تهیه پاناکوتای زعفرانی شیک و مجلسی
پاناکوتا زعفرانی یکی از انواع دسرهای بین المللی خوشمزه و پرطرفدار در سراسر دنیا می باشد که در کشور عزیزمان ایران هم طرفداران خاص خودش را دارد. این دسر خوشمزه یک دسر ایتالیایی است و با طعم های بسیار متنوعی تهیه می شود.
با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر پاناکوتا زعفرانی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری پاناکوتا زعفرانی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
این دسر خوشمزه به دلیل اینکه حاوی ژلاتین می باشد، حالتی ژله ای دارد و برای مهمانیها و مجالس یک گزینه بسیار مناسب میباشد. این دسر را با دسرهای دیگر مثل ژله هم میتوانیم ترکیب کنیم تا دسر جذابتری داشته باشیم، البته باید از ژلههایی مثل موز و آناناس استفاده کنیم تا رنگ پاناکوتا و ژله در یک طیف رنگی باشند، برای مشاهده آموزش طرز تهیه پاناکوتا زعفرانی در ادامه با بخارمگ همراه باشید.
مواد لازم پاناکوتا زعفرانی |
شیر |
۳ لیوان |
شکر |
۱۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده |
۲ قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین |
۳ قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه |
۳ قاشق غذاخوری |
گلاب |
۳ قاشق غذاخوری |
وانیل |
نوک قاشق چایخوری |
مرحله اول
برای تهیه پاناکوتا زعفرانی خوشمزه ابتدا نصف لیون شیر را به همراه ژلاتین داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا حالت اسفنجی پیدا کند. در ادامه کاسه را به روش بن ماری روی بخار آب کتری یا سماور قرار می دهیم.
مرحله دوم
حالا به آرامی شیر را هم می زنیم تا ژلاتین به طور کامل درون شیر حل شود. در ادامه باقیمانده شیر را به همراه شکر داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد.
مرحله سوم
در این مرحله پس از اینکه شیر شروع به جوشیدن کرد، وانیل را به همراه زعفران دم کرده، خامه، گلاب و ترکیب شیر و ژلاتین بن ماری شده به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه مواد را ترکیب کرده و قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
حالا اجازه می دهیم مواد کاملا خنک شوند، سپس یک قالب مناسب را با کمی روغن چرب می کنیم، سپس مایه پاناکوتا را درون قالب می ریزیم. در ادامه قالب را در یخچال قرار می دهیم تا دسر حالت بگیرد و به اطلاح کدبانوها ببندد.
مرحله پنجم
حدود ۵ تا ۶ ساعت زمان می دهیم تا دسر کاملا سفت شود، سپس آنرا از یخچال خارج می کنیم. برای خارج کردن دسر از قالب ابتدا نوک یک چاقوی تیز را با کمی روغن چرب می کنیم، سپس لبه های دسر را با چاقو آزاد می کنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه سر تا سر لبه های دسر را از قالب جدا کردیم، یک ظرف مناسب روی درب قالب قرار می دهیم، سپس قالب را روی ظرف بر می گردانیم. در نهایت دسر را تا زمان سرو در یخچال قرار می دهیم تا منسجم باقی بماند.