10 عکس که به ما نشان می دهند حیوانات چگونه جهان را با چشمان خود میبینند
در این مقاله قصد داریم توانایی بینایی چشمهای انسان را با چند گونهی جانوری دیگر مقایسه کنیم.
جهان ممکن است مانند مکانی رنگارنگ به نظر برسد ، اما واقعاً بستگی به آنچه چشم شما به شما اجازه می دهد ببیند دارد. به عنوان مثال ، انسانها فقط به 3 رنگ حساس هستند: قرمز ، آبی و سبز ، اما این به ما اجازه می دهد تا میلیون ها رنگ حاصل از آنها را ببینیم. در حالی که حیوانات چشمهایی دارند که انواع مختلفی از "بینایی" دارند ، برخی حتی قادر به دیدن رنگهایی هستند که ما فقط می توانیم تصور کنیم.
دنیا در چشم حیوانات و یا به طور کلی هر موجودی متفاوت است. تفاوت ایجاد شده به این دلیل است که نوع چشم هر حیوان بر روی زمین منحصر به فرد است و متناسب با مکانیزم زندگی اش خلق شده است. در اینجا تصاویری را از دید حیوانات مختلف در مقایسه با دید انسان ببینید:
1- تفاوت دید پرندگان و انسان
پرندگان در چشم خود چهار نوع سلول مخروطی دارند، در حالی که انسان ها فقط 3 نوع از این آن دارند. نه تنها آنها می توانند رنگ های بیشتری نسبت به ما ببینند بلکه ماوراء بنفش را نیز می بینند. به همین دلیل ، به عنوان مثال ، هنگامی که به یک پرنده سیاه نگاه می کنید، ممکن است پرنده دیگری همان را رنگی ببیند. گفته میشود که هیچ دو پرندهای یکسان نیستند. اعتقاد بر این است که فقط چند پرنده ، به عنوان مثال قناری ها ، قادر به دیدن رنگ آبی هستند.
2- تفاوت دید گربه و انسان
بزرگترین تفاوت بین بینایی انسان و گربه، شبکیهی چشم است. چشم گربهها دارای غلظت بالایی از گیرندههای میلهای و غلظت پایینی از گیرندههای مخروطی است. در انسان این گیرندهها برعکس است و به همین دلیل است که ما به خوبی گربهها نمیتوانیم در شب ببینیم و گربهها نمیتوانند به خوبیِ ما، رنگها را تشخیص دهند. گربهها نمیتوانند جزئیات یا رنگ واقعی را بهخوبی تشخیص بدهند، اما توانایی بالایی در دیدن در تاریکی دارند؛ زیرا شبکیهی آنها دارای تعداد زیادی گیرندههای میلهای است که به نور کم بسیار حساس هستند. در نتیجه، گربهها با استفاده از یکششم نور مورد نیاز برای چشم انسان، میتوانند ببینند.
بیشتر بخوانید: باورهای غلط رایج درباره عملکرد مغز انسان
3- تفاوت دید میگو آخوندک
شاید یکی از بهترین نمونه های شناخته شده چشم های میگوی آخوندکی است که چشم آن ۱۶ نوع گیرنده رنگی (در مقایسه با انسان ها که فقط سه نوع) دارند. اما مهمتر از همه، شبکه های نور پلاریزه این میگو می باشد. ویکتور گروف به زبان ساده توضیح میدهد: نور پلاریزه، به مسیر امواج نور زمانی که در فضا منتشر می شود می گویند. هم چنانکه اکثریت ما با عینک های آفتابی پلاریزه شده، که تشعشعات را رفع می کنند، آشنا هستیم. بسیاری از حیوانات از دید پلاریزه، به عنوان یک کانال ارتباطی مخفی، برای پیدا کردن غذا، یا برای تشخیص درست مسیر خود استفاده می کنند.گروف در ادامه می گوید که ما می توانیم از ترکیب گیرنده های رنگی و کانال های پولاریزه میگوی آخوندکی اطلاعات عینی بیشتری، نظیر آنچه در دوربین های پیشرفته امروزی کم و بیش استفاده می شود، به دست بیاوریم.
4- تفاوت دید بز و انسان
اگر تا به حال به یک بز نگاه کرده باشید ، ممکن است متوجه چیز خاصی در مورد چشمان آنها شوید: آنها مردمک های مستطیلی دارند. این به آنها امکان می دهد تا حس عمق بهتری داشته باشند و بینایی محیطی را بهبود بخشند. چشم آنها همچنین می تواند میزان نور ورودی را کنترل کند و به آنها کمک می کند تا هدر تاریکی بهتر ببینند و هم در طول روز نور زیاد خورشید آزارشان ندهد.
5- تفاوت دید عقرب و انسان
عقرب ها معمولاً 2 چشم در جلو دارند ، اما در اینجا متوقف نمی شوند: آنها می توانند تا 5 جفت چشم اضافی در کنار هم داشته باشند! فراموش نکنید ، آنها عنکبوت هستند ، مانند عنکبوت. اما با چشم های زیاد ، به نظر می رسد چشمان آنها فقط می توانند تفاوت بین تاریکی و نور و احتمالاً حرکت را حس کنند. برخی عقرب ها اصلاً چشم ندارند!
بیشتر بخوانید: 4 چیزی که از زمین محافظت می کنند؛ جهان بدون زنبور چگونه است؟
6- تفاوت دید خفاش و انسان
با وجود گفته های قدیمی ، خفاش ها در واقع کور نیستند. درست است که آنها از گوش های خود برای پیدا کردن غذا در فرآیندی به نام echolocation استفاده می کنند ، که به آنها اجازه می دهد در تاریکی "ببینند" ، اما هنوز از چشم های خود برای فعالیت های روزمره و تعاملات اجتماعی استفاده می کنند. آنچه که یک خفاش در واقع مشاهده می کند ، بر حسب گونه ها متفاوت است: بسیاری از آنها کاملاً از رنگ کور هستند ، در حالی که برخی دیگر می توانند به لطف پروتئین ها در چشمان خود رنگ خاصی را ببینند. برخی از آنها حتی قرمز را مشاهده می کنند ، رنگی که بسیاری از حیوانات اصلاً نمی توانند آن را ببینند.
7- تفاوت دید موش مول و انسان
موشهای مول از چشمانشان زیاد استفاده نمی کنند ، زیرا در زیر زمین زندگی می کنند ، اما می توانند تفاوت نور و تاریکی را تشخیص دهند. بر خلاف "خال های واقعی" ، اکثر موش های مول دارای چشمهای بسیار ریزی هستند، که ممکن است به آنها اجازه دهد رنگ را ببینند. چشمان آنها نسبت به نور آبی و سبز مایل به زرد حساسیت نشان می دهد، اما آنها نمی توانند قرمز ببینند و مشخص نیست که آیا آنها می توانند بین رنگ ها تفاوت قائل شوند. یک استثناء ، موش مول کور است که در واقع چشمان آنها توسط یک لایه از پوست پوشیده شده است و به نظر نمی رسد که به نور واکنش نشان دهد.
8- تفاوت دید خرگوش و انسان
مانند بسیاری از حیواناتی که تاکنون در مورد آنها صحبت کردیم ، خرگوشها نمی توانند رنگ قرمز را ببینند. خرگوشها نیز مردمک دارند اما مانند مردمک چشم انسان انحنا ندارد، که باعث می شود بینایی دانه ای داشته باشد. سرانجام ، به دلیل اینکه خرگوش ها در دو طرف سر خود چشم دارند ، معمولاً زاویه دید وسیع تری نسبت به انسان دارند.
9- تفاوت دید ماهیهای مرکب و انسان
اسکوئیدهای غول آسا یکی از بزرگترین چشم ها را در بین همه موجودات دارند، قدرت بینایی آنها برابر با دوربینهای شکاری است، آنها حتی برای دیدن بهتر طعمه در شب، قادر هستند با چشمان خود نور تولید کنند.
10- تفاوت دیدکرم و انسان
بسیاری از کرم ها ، به ویژه کرم های خاکی ، حتی چشمی برای دیدن ندارند ، اما این که آیا آنها می توانند ببینند یا نه، پیچیده است. آنها گیرنده های نوری دارند و به آنها امکان می دهند تفاوت بین تاریکی و نور را بفهمند. این به آنها کمک می کند تفاوت بین زیرخاک و روی خاک بودن را درک کنند.
تصاویر از : imgur.com