فوت کوزهگری سه خورش محبوب ایرانی
در این مطلب به فوت وفن های خوشمزه تر شدن سه خورش قیمه ، قورمه سبزی و خورش قوره بادمجان ایرانی می پردازیم:
فوت و فن تهیه خورش قیمه:
1- بهتر است برای تهیه خورشهای ایرانی از قابلمههای مسی یا رویی استفاده کنید. اگر به خاطر بیاورید، سال های نه چندان دور که عطر غذای ایرانی فضای خانه و حتی محله را می گرفت، همه غذا ها در قابلمه های رویی پخته می شدند.
2- برای تهیه گوشت خورش قیمت، ایتدا پیاز را طلایی کنید و کمی زردچوبه و نمک هم باآن بزنید و بعد گوشت را هم اضافه کنید و کمی تفت داده و آب جوش بریزید و زمان بدهید تا بپزد.
3- در یک روغن خوش طعم رب را تفت دهید، و لپه را هم به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید بعد آب جوش اضافه کنید تا بپزد.
4- لپه و گوشت هر دو پخته شده، البته نه در حد خیلی نرم پخته شده، به همدیگر اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیافتد.
5- برای اضافه کردن دارچین، یک عدد چوب دارچین را در ده دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید تا باعث سیاه شدن رنگ قیمه نشود.
6- در پایان پخت پس از خاموش کردن گاز کمی گلاب اضافه کنید.
7- برای جلوگیری از تلخی حاصل از لیمو عمانی که گاهی پیش می آید، لیمو عمانی ها را شکسته و فقط مغز آن را به خورش اضافه کنید. و نصف یک لیموی تازه را هم به خورش بچکانید. برای تزیین می توانید دو سه لیمو را درسته نگه دارید.
8- هل ساییده شده و زعفران را برای چاشنی امتحان کنید.
8- برای سیب زمینی های قیمه از چیپس خلالی استفاده نکنید و سیب زمینی های باریک خرد شده را سرخ کنید.
فوت و فن تهیه قورمه سبزی:
1- گوشت قورمه سبزی بهتر است گوشت گوسفند و قسمت های چرب تر آن مانند ماهیچه باشد.
2- پیاز فراوان را سرخ کنید. پیازی که در همه خورشها برای پختن گوشت تفت می دهید، در قورمه سبزی مقدارش بیشتر باشد و کمی بیشتر از طلایی شدن، سرخ شود.
3- یک حبه سیر کوچک را هم رنده یا ریز خرد کرده به پیاز اضافه کنید. دارچین را هم به عنوان چاشنی کمی داشته باشید.( سیر فقط برای طعم بهتر گوشت با مقدار خیلی کم)
4- اگر خورش را تیره دوست دارید، سبزی قورمه را زیاد سرخ کنید.
5- اگر آب و روغن قلم دارید حتما به خورش خود اضافه کنید.
6- لوبیا چیتی را جداگانه بپزید و زمانی که گوشت و لوبیا تقریبا پخته شدند(نه در حد له) لوبیا را به همراه سبزی سرخ شده به قابلمه گوشت اضافه کنید.
7- اگر دوست دارید لعاب دار باشد حتما در ترکیب سبزی، اسفناج را در نظر بگیرید. اما ترکیب اصلی تره و جعفری و شنبلیه به نسبت 1و1و0.3 است.
8- از نصف استکان آب زعفرانی در اواخر پخت غافل نشوید که عطر بسیار خوبی به قورمه سبزی می دهد.
9- از مغز لیمو عمانی که هسته های آن را جدا کرده اید بجای لیموی کامل استفاده کنید. ( مغز لیمو عمانی را ابتدا در یک کاسه آب جوش بخیسانید)
10- در آخر کمی شنبلیله خشک را در روغن داغ کنید و اضافه کنید.
11- کمی لیموی تازه را هم در آخر بچکانید.
فوت و فن تهیه خورش بادمجان
1- بادمجان های کوچک و قلمی را انتخاب کنید تا نیازی به برش نداشته باشد.
2- قسمت سر بادمجان را جدا نکنید، زیرا خورش شما را زیباتر می کند.
3- نیاز به مدت زمان طولانی برای جا افتادن این خورش نیست، زیرا بادمجان ها له می شود.
4- گوشت پخته شده و بادمجان های سرخ شده را در یک ماهیتابه بزرگ با نظم و بچینید،
5- برای تهیه سس یا آب خورش:
آب گوشت را از صافی بگذرانید تا پیازهایش جدا شود، زعفران آب شده، رب گوجه، آب غوره، نمک و یک قاشق روغن کرمانشاهی یا حیوانی را به آب گوشت اضافه کنید، و در ماهیتابه حاوی گوشت و بادمجان بریزید.آب زیاد نباشد.
6- از غوره تازه( به جز آبغوره) حتما استفاده کنید.
7- در صورت تمایل به استفاده از گوجه فرنگی، اجازه دهید گوجه ها فقط پخته شوند و پوست آن ترک نخورد و سالم بماند.
8- پیاز داغ خلالی را که با کمی نمک و زردچوبه تفت داده اید را در دو دقیقه آخر روی خورش بریزید، پیازداغ ها نباید آب بخورد و حالت خمیری پیدا کند.
شما هم اگر نظری برای خوش طعم تر شدن این غذاها دارید با ما به اشتراک بگذارید.