8 ماده غذایی سالم که هرگز نباید در خوردن شان زیادهروی کرد
در مصرف مواد غذایی زیر اگر کمی زیاده روی کنید مشکلی پیش نمی آید ولی اگر به حد افراط برسد علاوه بر افزایش وزن می تواند موجب آسیب جدی به بدن شود. در مطلب زیر 8 ماده غذایی بسیار سالم را که زیاده روی در مصرف آنها باعث بروز مشکلاتی میشود را معرفی می کنیم:
بخارمگ- افراط در هر کاری می تواند مخرب باشد، حتی در خوردن مواد غذایی سالم. امروز رژیم غذایی مدیترانه ای به عنوان بهترین روش تغذیه سالم و تناسب اندام شناخته می شود، اما برخی فکر می کنند می توانند مواد غذایی پیشنهاد شده در این رژیم را به وفور مصرف کنند. اما اینطور نیست و مصرف زیاد خیلی از مواد غذایی می تواند با مضرات جدی همراه باشد. در این مطلب هشت ماده غذایی را کع زیاده روی در مصرف آنها خطرات جدی به دنبال دارد را معرفی می کنیم:
1- هویج
هویج مملو از بتاکاروتن است که بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل میکند. چیزی به نام ویتامین A در هویج وجود ندارد زیرا بدن شما مقدار مورد نیاز ویتامین آ خود را از بتاکاروتن موجود در مواد غذایی به ویتامین A تبدیل می کند. متأسفانه ،بتاکاروتن اضافی در بدن شما می تواند باعث کاروتنمی شود، بیماری ای که باعث زرد شدن پوست شما می شود. این زردی به تدریج از بین می رود و هیچ آسیبی به همراه ندارد.
2- آب
وقتی بیش از حد آب مصرف شود، کلیه های شما دیگر نمی توانند آن را پردازش کنند، آب زیاد می تواند عدم تعادل الکترولیت را با پایین آوردن سطح سدیم ایجاد کند. عادل اندازه سودیم در بدن برهم خورده و آب بیش از حد در بدن تنظیم فشار خون را با مشکل مواجه ساخته که این امر به نوبه خود می تواند به اختلال در عملکرد مغز، کما و حتا مرگ منجر گردد.
دانشمندان در جریان پژوهش متوجه شدهاند که رسیدن حجم زیاد آب به بدن میتواند باعث "هیپوناترمی" شود. هیپوناترمی کاهش سطح یون سدیم در خون است. تهوع، سردرد، گرفتگی عضلات و در نهایت تشنج و کما از پیآمدهای هیپوناترمی هستند.
علاوه بر این، پزشکان خاطرنشان می کنند که هیدراتاسیون" نوشیدن بیش از حد" آب نیز همانند کم آبی بدن خطرناک است و افرادی دارای مشکلات بیشتر آسیب پذیر هستند.
نتیجه دیگر ، در موارد شدید ، تجمع آب در مغز است که باعث تورم آن می شود و فشار را افزایش می دهد زیرا جمجمه های انسانی نمی توانند این فشار را تحمل کنند. اگرچه بسیار نادر است ، هر دو مورد در ورزشکاران پس از یک جلسه تمرینی طولانی دیده شده است. و یا در افرادی که مشکلات کلیوی دارند ، مجبور به نوشیدن آب زیاد هستند.
3- چغندر
چغندر منبع عالی از ویتامین ها و مواد معدنی است. این ماده همچنین حاوی بسیاری از اکسیدهای نیتریک است که در بدن شما به نیترات ها تبدیل می شود که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. اما ترکیب نیتریت با اسید آمینه در سیستم گوارش به نیتروزآمین تبدیل می شونددر واقع از ترکیب نیترات ها با آمین های نوع دوم یا سوم، نیتروزآمین تشکیل می شود. نیتروزآمین ها سرطان زاد هستند. بنابراین از خودرن چغندر قرمز یا لبو همراه با فراورده های گوشتی اجتناب کنید.
4- سویا و مشتقات آن
سویا و مشتقات آن سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین B، فیبر، پتاسیم ، منیزیم و پروتئین مرغوب هستند. و یک پروتئین کامل محسوب می شود زیرا حاوی 9 اسید آمینه ضروری است که بدن قادر به ساخت آن نیست. اما اگر اخیراً به دلیل مشکلات تیروئید رژیم خود را تغییر داده اید ، مراقب باشید: سویا ممکن است با داروهای هورمونی که برای درمان کم کاری تیروئید در بیماران زن استفاده می شود ، تداخل داشته باشد. اگرچه مطالعات قطعی نیستند ، اما ارزش ارزیابی دقیق دارد.
5- دانه چیا
اگرچه دانه های چیا به دلیل داشتن مقدار بالای امگا 3 به عنوان یک غذای عالی به فروش می رسد ، اما تاکنون هیچ مدرکی در مورد فواید سلامتی آنها ، به ویژه در مورد بیماری های قلبی عروقی یافت نشده است. جذب امگا 3 موجود در دانه های چیا نسبت به نوعی که توسط ماهی آزاد به بدن می رسد، دشوارتر است ، بنابراین با وجود داشتن مقدار بیشتری از آن ، شما نیاز به خوردن حدود 100 گرم دانه چیا برای جذب همان اندازه امگا3 دارید که با خوردن یک .عده ماهی بدست می آورید، 100 گرم دانه چیا حاوی حدود 500 کالری است که تقریباً برابر با یک همبرگر است.
6- آووکادو
آووکادو حاوی فیبر و مقدار زیادی ویتامین است. همچنین می تواند به شما در کاهش کلسترول بد (LDL) کمک کند و سلوهایتان را به دلیل داشتن مقدار بالای چربی های اشباع نشده حفظ کند. اما هنوز چربی باقی مانده بسیار است. یک آووکادو متوسط حاوی 240 کالری است که حدود 10٪ -20٪ از کالری مصرفی ایده آل هر فرد است و مصرف این مقدار زیاد کالری می تواند منجر به مشکلات گرفتگی عروق شود. هر فرد می تواند روزانه فقط نیمی از یک آواکادوی متوسط را بخورد.
7- اسفناج
این برگ همه کاره خوشمزه منبع عالی از پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی مختلف است. لوتئین اسفناج نیز بسیار بالا است. لوتئین یک کاروتنوئید است که ممکن است از دژنراسیون ماکولا وابسته به سن جلوگیری کند. با این حال اسفناج حاوی مقادیر زیادی اگزالات هم هست، ترکیبی که می تواند به تشکیل سنگ های کلیوی منجر شود. بنابراین افرادی که دچار سنگ های کلیوی اگزالات کلسیمی هستند باید از مصرف بیش از حد این سبزی خودداری کنند.
8- شیر
در واقع همه ی مواد لبنی را شامل می شود. در حالی که ترکیب هایی مثل شیر کم چربی و پنیر در برنامه غذایی خود می تواند سلامت استخوان را ترویج دهد و مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، پتاسیم و منیزیم را فراهم می کند، مصرف بیش از حد می تواند مشکل ساز شود. مصرف بیش از حد مواد لبنی در واقع می تواند باعث کم خونی شود زیرا کلسیم جذب آهن را کم می کند.
منبع: brightside , organicpowefoods