چطور بدون اشک ریختن پیاز خرد کنیم؟

چطور بدون اشک ریختن پیاز خرد کنیم؟

برش پیاز یک سری واکنشهای شیمیایی ایجاد می کند که روپان تیال S- اکسید را که یک ترکیب گازی سولفور فرار است، تولید می کنند ، ماده ای تحریک کننده که باعث می شود چشم ها با اشک پر شود. اگر می خواهیدبدانید چه راههای وجود دارد تا این ماده محرک کمتر با چشم شما برخورد داسته باشد مطلب زیر را بخوانید:

ه عنوان یکی از محبوب ترین مواد غذایی موجود در هر آشپزخانه، چقدر خوب می شد که بتوانیم بدون اینکه اشک بریزیم با خیال راحت پیاز ها را خرد کنیم. هر بار که به جای عینک از لنز استفاده می کردم، به هیچ وجه از چشمانم اشک سرازیر نمی شد و تا سالیان سال فکر می کردم قدرت ماورا طبیعی نسبت به پیاز دارم و صد کیلو صد کیلو مسئولیت خرد کردن آن ها را به عهده می گرفتم تا اینکه یک روز با عینک پیاز ها را خرد کردم و نه تنها اشک ریختم بلکه… البته اگر نمی دانی لازم است بگویم از آنجایی که پیاز خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد، اشکی که بر اثر خرد کردن پیاز می ریزی نیز چشم هایت را ضد عفونی می کند ولی اشک ریختن در هر صورت خوشایند نیست به ویژه برای ما خانم ها!


همه ما این تجربه را داشته ایم که هنگام پوست گرفتن یا خرد کردن پیاز اشک هایمان سرازیر می شوند و هیچ کنترلی هم بر روی آن نداریم اما زمان آن رسیده است که نگذاریم پیاز اشکمان را در بیاورد اما چرا پیاز چشم ما را می سوزاند؟ بیا با علم عزیزمان یک مشورتی بکنیم: شروع همه این اتفاقات از زیر زمین است چرا که پیاز، گوگرد را از خاک جذب کرده و هنگام برش، این ترکیبات وارد چشم شده و طی واکنش با آب باعث تولید اسید سولفوریک و سوزش چشم می شود اما دیگر وقت آن رسیده است که اشک چشم های خود را پاک کنی. این چند نکته مفید را بخوان تا هنگام درست کردن پاستا بولونیز، کتلت یا هر غذایی که پیاز لازم داشته باشد با سرازیر شدن ریمل مواجه نشوی.

 

-پیش از خرد کردن پیاز، آن را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذار یا ده تا پانزده دقیقه در فریزر قرار بده؛


-سعی کن که پیاز را کنار یک پنجره باز یا هود آشپزخانه خرد کنی؛


-از تیز بودن کارد اطمینان حاصل کن چرا که با سریع تر بریدن پیاز، اسید کمتری آزاد می شود و کمتر اذیت خواهی شد؛


-از آنجایی که مغز پیاز حاوی اسید بیشتری است ابتدا پیاز را از وسط نصف کن تا به مغز آن برسی؛


-پس از جدا کردن ته پیاز ها، آن ها را داخل یک کاسه آب بگذار؛ این کار باعث می شود که اسید پیاز خارج شود ولی از طرفی باعث بی مزه شدن آن نیز می شود؛

 

-یک شمع روشن در کنار دستت قرار بده


-خرد کردن پیاز کنار بخار آب کتری یا قابلمه نیز ترفند جالبی است. بخار آب، گاز گوگرد خارج شده از پیاز را جذب خود می کند؛


-زبانت را در هنگام خرد کردن پیاز بیرون بیاور. زبان تو مرطوب است و این کار باعث حرکت گاز روی زبان می شود و مجرای اشکی را می بندد. در نتیجه اشکی از چشم هایت سرازیر نخواهد شد؛


-هر جریان هوا در اطرافت می تواند گوگرد موجود در پیاز را به سمت تو هدایت کند بنابراین حواست به جهت وزش باد نیز باشد. از پنکه استفاده کن و آن را در زاویه مناسب قرار بده؛

 

-پیاز را زیر شیر آب یا داخل آب خرد کن


-عمل جوییدن هنگام خرد کردن پیاز کمک بسیاری به جلوگیری از اشک ریختن می کند. نان را به آرامی بجو. جویدن آدامس هم در این مورد مؤثر است.

 

 


آیا این مطلب برایتان مفید بود؟

خبرهای مرتبط

دیدگاه‌ها

دیدگاه شما

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

تارنماگستر

تازه‌ترین‌ها