طرز تهیه کتلت سویا ساده با سیب زمینی و جعفری
کتلت سویا یکی از انواع غذاهای سالم و خوشمزه بین المللی است که با مواد بسیار متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کتلت سویا با ما همراه باشید.
کتلت سویا از دسته کتلتهای رژیمی میباشد که خلاف عقیده برخی بسیار خوشمزه است و میتواند رقیب خوبی برای دیگر کتلتها باشد این کتلت را میتوانید با سیب زمینی خام یا آبپز تهیه کنید و بهتر است سویا را کمی خیس کرده سپس میکس کنید. مطمئن باشید با یک بار تهیه، این کتلت جزء روتین غذایی شما میشود و برای تنوع غذایی روزانه بسیار خوب است و بسیار مقرون به صرفه میباشد. مهم ترین نکته تهیه کتلت سویا استفاده از ادویههای مختلف برای طعمدار کردن این غذا میباشد شما میتوانید کتلت سویا را به عنوان وعده اصلی با نان و یا برنج میل کنید و از خواص خوب سویا مانند منگنز، ویتامین E، تقویت پوست و مو بهرمند شوید. امروز در بخارمگ طرز تهیه کتلت سویا ساده و رژیمی با سیب زمینی و جعفری و بدون گوشت را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر |
سویا |
۲ لیوان |
سیب زمینی |
۳ عدد متوسط |
گوجه فرنگی |
۲ عدد |
پیاز |
۱ عدد |
سیر |
۳ حبه |
فلفل دلمه ای |
۱ عدد |
تخم مرغ |
۳ عدد |
آرد نخودچی یا آرد سوخاری |
به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن |
به مقدار کافی |
مرحله اول
برای تهیه کتلت سویای خوشمزه ابتدا سویا را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و به اندازه ای آب اضافه می کنیم که روی سویا را بپوشاند، سپس اجازه می دهیم سویا به مدت حداقل یک تا چند ساعت خیس بخورد تا نرم شود.
مرحله دوم
در همین حین سیب زمینی، پیاز، سیر، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را به خوبی می شوییم، سپس پوست و قسمت های اضافی شان را جدا می کنیم. در ادامه مواد را با رنده ریز رنده می کنیم و داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله سوم
برای اینکه مواد کاملا یکدست شوند، می توانیم آنها را درون میکسر یا مخلوط کن بریزیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه سویای خیس خورده را با دست به خوبی فشار می دهیم و آب اضافی آنرا به طور کامل می گیریم.
مرحله چهارم
در این مرحله سویا را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد درون کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا یکدست شوند، سپس تخم مرغ ها را به مواد اضافه می کنیم و مجددا مواد را مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
به دلیل اینکه آب سبزیجات را نگرفته ایم، حالا مایه کتلت ما شل و آبکی است. در ادامه آرد نخودچی یا آرد سوخاری را کم کم اضافه می کنیم و در حین اضافه کردن آرد مواد را مخلوط می کنیم تا مایه کتلت حالتی منسجم پیدا کند.
مرحله ششم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه مایه روغن به خوبی داغ شد، دستمان را خیس می کنیم و به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بر می داریم، سپس آنرا به صورت گرد شکل می دهیم.
مرحله هفتم
حالا آنرا کمی تخت می کنیم و درون روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود. به همین ترتیب تمام مایه کتلت را آماده می کنیم. پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز به خوبی سرخ شود.
مرحله هشتم
در صورتی که بخواهیم کتلت های همه یک شکل و اندازه باشند، می توانیم برای قالب زدن کتلت ها از دستگاه فلافل زن استفاده کنیم. پس از اینکه کتلت ها به طور کامل سرخ شدند، آنها را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم.
مرحله نهم
حالا صبر می کنیم تا روغن اضافی شان به طور کامل گرفته شود، سپس در ظرف مورد نظرمان چینیم و به همراه نان سرو می کنیم. در کنار این کتلت خوشمزه می توانیم مقداری گوجه فرنگی و خیارشور خرد نیز سرو کنیم.