طرز تهیه شیرینی نعلی ساده به روش قنادی با طعم عالی
شیرینی نعلی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و قدیمی ایرانی است که معمولا برای پذیرایی در عید نوروز درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی نعلی ساده در ادامه با ما همراه باشید.
شیرینی نعلی یا شیرینی اشکی یک نوع شیرینی حلقوی مانند ساده و مجلسی و خوشمزه می باشد و دو سر آن آغشته به شکلات می باشد. شاید در ابتدا تصور کنید درست کردن این شیرینی در منزل کار بسیار سختی میباشد اما ما به شما می گوییم اگر دست به کار شوید خواهید دید که درست کردن این شیرینی یا انواع شیرینیهای مجلسی دیگر در منزل بسیار آسان میباشد به شرطی که اندکی حوصله و سلیقه به خرج بدهید.
بهتر است بدانید این شیرینی به شیرینی اشکی، شیرینی نعلی اشکی و شیرینی نعلی اسبی معروف است.
به هر حال اگر با طرز تهیه و درست کردن شیرینی نعلی آشنایی ندارید، ما در این آموزش آشپزی بخارمگ، طرز تهیه و مواد لازم شیرینی نعلی اشکی را آماده کردهایم و شما با این آموزش ساده شیرینی پزی در خانه به راحتی میتوانید این شیرینی خوشمزه را در منزل درست کنید.
مواد لازم شیرینی نعلی |
|
آرد قنادی |
۳۴۰ گرم (۲ و ¼ پیمانه) |
پودر قند |
۸۰ گرم (⅔ پیمانه) |
زرده تخم مرغ |
۲ عدد |
کره گیاهی |
۲۰۰ گرم |
وانیل |
½ قاشق چایخوری |
شکلات تخته ای |
۱۰۰ گرم |
مرحله اول
برای تهیه شیرینی نعلی ساده ابتداه کره هم دمای محیط را به همراه پودر قند داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با دور تند همزن به مدت ۵ دقیقه مخلوط می کنیم تا رنگ ترکیب مواد روشن شده و حجم آن بیشتر شود.
مرحله دوم
در این مرحله زرده تخم مرغ را به همراه وانیل اضافه می کنیم و ۳ دقیقه دیگر با دور تند ترکیب می کنیم. در ادامه آرد را روی مواد الک می کنیم و به آرامی با لیسک مواد را مخلوط می کنیم تا آرد به طور کامل به خورد مواد برود.
مرحله سوم
این خمیر را به هیچ وجه نباید با دست ورز داد، چون باعث می شود که شیرینی ها پس از پخت خشک شوند و ترک بخورند. نکته دیگر اینکه به دلیل متفاوت بودن نوع آردها، ممکن است ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آرد کمتر یا بیشتر نیاز باشد.
مرحله چهارم
زمانی که خمیر جمع شود، باید اضافه کردن آرد را متوقف کنیم. یکی از دلایل ترک خوردن شیرینی این است که بیش از حد آرد به خورد خمیر داده باشیم. وقتی خمیر آماده شد، برای اینکه مطمئن شویم خمیر آماده است، کمی از خمیر را گلوله می کنیم.
مرحله پنجم
اگر خمیر کاملا صاف و بدون ترک باشد، یعنی آماده است. در ادامه فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا به طور کامل گرم شود، سپس درون سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم و به سراغ شکل دادن خمیر می رویم.
مرحله ششم
در این مرحله به اندازه یک گردو از خمیر بر میداریم، سپس آنرا به صورت لوله ای شکل می دهیم. در ادامه دو سمت خمیر را به سمت داخل جمع می کنیم تا شبیه نعل اسب شود، سپس شیرینی های فرم داده را درون سینی فر می چینیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه تمام خمیر را آماده کردیم، سینی فر را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۲ تا ۱۵دقیقه بپزند، سپس از فر خارج می کنیم. زمانی که اطراف شیرینی ها کمی طلایی شود، باید از فر خارج کنیم.
مرحله هشتم
حالا باید صبر کنیم تا شیرینی ها کاملا خنک شوند. در حین خنک شدن شیرینی ها، شکلات تخته ای را به روش بن ماری روی بخار آب ذوب می کنیم، سپس شیرینی ها را از یک سمت درون شکلات ذوب شده فرو می کنیم.
مرحله نهم
حالا مجددا روی کاغذ روغنی قرار می دهیم تا شکلات سفت شود. در پایان شیرینی ها را در ظرف مورد نظمان می چینیم و در یخچال قرار می دهیم. این شیرینی خوشمزه را تا دو هفته در یخچال می توانیم نگهداری کنیم.
طرز نگهداری
شما می توانید این شیرینی را در ظرف دربسته به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کنید. همچنین در صورتی که به فر دسترسی نداشتید می توانید شیرینی نعلی را بدون فر در فر دست ساز با قابلمه هم درست کنید.