طرز تهیه شامی کباب لرستانی یا شامی کوو
شامی کوو لرستان یک غذای بسیار خوشمزه مربوط به استان لرستان است که از گوشت چرخ کرده تهیه می شود. در این غذا از گردو و رب انار استفاده شده است که طعم مشابه فسنجان به غذا می دهد.
این غذا را می توان آب دار تهیه کرد و نان درون آن تلیت نمود یا خشک تر برداشت و در کنار برنج سرو کرد. این غذا نسبتا ترش و ملس است اما می توان بنابر ذائقه خانواده از رب انار شیرین یا شکر استفاده کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی کوو لرستان در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر |
گوشت چرخ کرده |
۵۰۰ گرم |
پیاز |
۱ عدد بزرگ |
مغز گردو |
۵۰ گرم |
آرد نخودچی |
۲ تا ۳ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ |
۱ عدد |
سبزی معطر |
۱۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن |
به مقدار کافی |
مواد لازم برای سس |
مغز گردو |
۱۰۰ گرم |
پیاز |
۴ عدد متوسط |
رب انار |
۴ قاشق غذاخوری |
سبزی معطر |
۵۰ گرم |
آب سرد |
۲ لیوان |
نمک و فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن |
به مقدار کافی |
طرز تهیه شامی کباب لرستانی
مرحله اول
برای تهیه شامی کباب لرستانی ابتدا پیاز را با رنده متوسط رنده می کنیم، سپس آنرا به خوبی فشار می دهیم تا آب اضافی اش خارج شود. در ادامه پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله مغز گردو را به صورت ریز خرد می کنیم، سپس به همراه آرد نخودچی، تخم مرغ و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه حاوی مواد اضافه می کنیم. در ادامه سبزی معطر را به صورت ریز خرد می کنیم.
مرحله سوم
حالا سبزی را هم به کاسه اضافه کرده، سپس مواد را به خوبی ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شوند. در ادامه روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه کباب استراحت کند.
مرحله چهارم
پس از گذشت یک ساعت کاسه را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه دستمان را خیس می کنیم و به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم.
مرحله پنجم
حالا آنرا به صورت گرد شکل می دهیم و با کف دست تخت می کنیم، سپس در روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه یک سمت شامی ها به خوبی سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود.
مرحله ششم
پس از اینکه شامی ها را به طور کامل سرخ کردیم، آنها را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. حالا تابه را با دستمال حوله ای تمیز می کنیم، سپس مجددا کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم داغ شود.
مرحله هفتم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک شود. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا مواد یکدست شوند.
مرحله هشتم
در این مرحله سبزی معطر را به صورت ریز خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم، سپس به خوبی تفت می دهیم تا سبزی سرخ شود. در ادامه مغز گردوی خرد شده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس آب سرد را می افزاییم.
مرحله نهم
حالا اجازه می دهیم سس به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم به روغن بیفتد، سپس شامی ها را درون سس می چینیم و اجازه می دهیم شامی ها به مدت یک ساعت درون سس بپزند تا سس به طور کامل به خوردشان برود.
مرحله دهم
پس از اینکه سس کاملا غلیظ شد، شامی کباب ما آماده است. در پایان شامی کباب ها را درون ظرف مورد نظرمانی می چینیم، سپس سس باقیمانده را روی شامی ها می ریزیم. در پایان شامی کباب را به همراه برنج سرو می کنیم.