خالق دسر محبوب تیرامیسو درگذشت
آدو کمپیول، رستوراندار ایتالیایی، معروف به «پدر تیرامیسو»، در سن ۹۳ سالگی درگذشت.
هرچند ریشه و خاستگاه تیرامیسو اغلب محل بحث است، کمپیول و همسرش، آلبا، خالق این دسر محبوب شناخته شدهاند. آنها این دسر را که از زرده تخممرغ زدهشده در پنیر ماسکارپونه، لایههای بیسکوییت خیسانده در قهوه و پودر کاکائوی تلخ درست شده است، در سال ۱۹۷۲ به منوی رستورانشان اضافه کردند.
روبرتو لینگوانوتو، آشپزی که در رستوران کمپیول کار میکرد و به گفته بسیاری، در ابداع تیرامیسو نقش داشته است، میگوید این دسر پرطرفدار اتفاقی درست شد.
کارلو، پسر کمپیول، که اکنون مدیریت رستوران را بر عهده دارد، میگوید: «آلبا در دوره شیردهی به من، برای اینکه انرژیاش را بالا نگه دارد، ترکیب پنیر ماسکارپونه و شکر و بیسکوییت خیسانده در قهوه میخورد، که خوراکی سنتی شهر تریویزو است. بعد، با کمک آشپز رستوران، این مواد اولیه را تبدیل به پودینگ کرد.»
لوکا زایا، فرماندار منطقه ونتو، در واکنش به مرگ کمپیول، توییتر نوشت: «این شهر یک ستاره دیگر تاریخچه غذا و شرابش را از دست داد.» زایا در سال ۲۰۱۳، مجوز تیرامیسو را از اتحادیه اروپا گرفت و این دسر را با همان مواد اولیه که کمپیول استفاده کرده بود، ثبت کرد.
امروزه، دستورهای گوناگونی برای تیرامیسو وجود دارد. برخی آشپزها از کیکهایی مانند پانتون استفاده میکنند یا به آن نوشیدنیهای الکلی مانند رام اضافه میکنند. اما دستور اصلی که در سال ۲۰۱۰ به تایید آکادمی آشپزی ایتالیا رسید، فاقد الکل است.