سیارکی پنهان در پشت خورشید از بیخ گوش زمین گذشت
سیارکی کوچک یکشنبه هفته گذشته با سرعتی زیاد از مجاورت قطب جنوب عبور کرده است. این جرم فضایی به اندازه یک یخچال موسوم به 2021 UA1 سومین سیارکی است که بدون حادثه اما بسیار به کره زمین نزدیک شد.
خبرنامه علمیCNET اندازه این سیارک را حدود دو متر تخمین زده و برآورد کرده است که اگر این سیارک به زمین برخورد هم میکرد، قسمت اعظم آن در همان ابتدا در برخورد با جو میسوخت.
سیارکی که در سال ۲۰۱۳ موجب شکسته شدن شیشه چندین هزار پنجره در شهر چلیابینسک روسیه شد دستکم ۲۰ برابر این سیارک بوده است.
طبق اطلاعات منتشر شده توسط CNET سیارک 2021 UA1 یکشنبه شب هفته گذشته بوقت محلی از ارتفاع حدودا ۳۰۰۰ کیلومتر جنوبگان رد شده است. مدار ایستگاه بین المللی فضایی در ارتفاع بیشتری است ولی بسیاری از ماهوارههای مخابراتی پایین تر از این سطح قرار دارند.
پیش از این دو مرتبه در اوت ۲۰۲۰ و در نوامبر گذشته عبور سیارکهای دیگری بنام های QG 2020 و 2020 VT4 تقریبا از همین ارتفاع ایستگاه بین المللی فضایی ثبت شده بود.
عبور سه سیارک تنها در عرض هجده ماه گذشته نگرانیهایی را در حفاظت از کره زمین برانگیخته است این در حالیست که دانشمندان معتقدند ثبت عبور سیارک ها از مجاورت زمین را نباید تهدیدی علیه کره خاکی دانست.
به نظر اخترشناسان اطلاعات اخیر تنها ثمره پیشرفت تلکنولوژی فضایی و بالا رفتن ظرفیت علوم فضایی در رصد و نظارت بر اجسام فرازمینی است.