مطالعهای که از یک واقعیت شگفتانگیز درباره «ماه» پرده برداشت
کاوشگر فضایی چینی که سال گذشته به ماه ارسال شد، پرچم چین را بر سطح ماه نصب کرد.
در یک ماموریت فضایی بیسابقه پس از 4 دهه، نمونههای جمعآوری شده در سال گذشته از «ماه» توسط چین نشان داد که این جسم فعالیت آتشفشانی طولانیتر نسبت به آنچه دانشمندان تصور میکردند را تجربه کرده است.
سال گذشته، چین ماموریت «چانگی 5» را به فضا فرستاد که وظیفه آن جمع آوری و آوردن نمونههای سنگی از ماه به زمین بود. این ماموریت به شناسایی فناوریهای مورد نیاز برای ارسال فضانوردان چینی به ماه تا سال 2030 کمک میکند.
خبرگزاری فرانسه، به نقل از آکادمی علوم چین نوشت که نمونههای جمعآوری شده نشان میدهد که وجود مقادیر مواد بازالت بر سطح ماه به دو میلیارد سال پیش برمیگردد.
همچنین آکادمی طی یک کنفرانس مطبوعاتی روز سهشنبه اعلام کرد که تجزیه و تحلیلها تاکید کرده که در آن دوره ماه هنوز در مرحله توسعه بوده است.
آدری بوویر، استاد نجوم در دانشگاه بایروت آلمان، در یک پیام ویدئویی توضیح داد که «این نتایج بسیار جالب هستند، چراکه به درک بهتر شیوه شکلگیری ماه و تکامل آن در طول زمان کمک میکنند.»
آنچه دانشمندان گمان میکردند
قابل ذکر است که مشخص بود فعالیت آتشفشانی در «ماه» به 2.8 میلیارد سال پیش بازمیگردد. اما دانشمندان در مورد مراحل بعدی تاریخ «ماه» اطلاعات کافی نداشتند.
لی شانهوا، یکی از روزنامهنگاران شرکتکننده در این مطالعه، در جمع خبرنگاران گفت: «چگونه ماه فعالیت آتشفشانی خود را برای مدت طولانی حفظ کرد؟ با توجه به کوچک بودن ماه، گرما باید به سرعت از بین میرفت. حداقل این همان چیزی بود که ما فکر میکردیم.»
این اکتشافات روز سهشنبه در مجله علمی «نیچر» منتشر شده است.
سومین کشور
چین سال گذشته پس از ایالات متحده و روسیه در دهه شصت و هفتاد قرن بیستم سومین کشوری بوده که نمونههایی از ماه جمعآوری کرده است. آخرین تلاش در این زمینه را روسیه، با ماموریت موفقیت آمیز «لونا 24» در سال 1976 انجام داد.
کاوشگر فضایی چینی که سال گذشته به ماه ارسال شد، پرچم چین را بر سطح ماه نصب کرد.
این مأموریت یک ایستگاه جدید در برنامه فضایی پکن تشکیل داد. این کشور غول آسیایی همچنین در سال 2019 با ارسال موفقیتآمیز یک وسیله اکتشافی برای فرود بر روی قسمت پنهان ماه نیز یک دستاورد جهانی را کسب کرد.