بیوگرافی کامل عبدالله جاسبی
زندگی نامه عبدالله جعفرعلی جاسبی، تحصیلات و سمت های اجرای او را در این مطلب بخوانید:
بیوگرافی عبدالله جاسبی
عبدالله جعفرعلی جاسبی در چهارم آذر ماه ۱۳۲۳ در تهران چشم به جهان گشود.پدر و مادرش نیز از كودكی در تهران زندگی می كردند. محل زندگی آنها در دوران كودكی و مدرسه ابتدایی در خیابان سیروس ،سر پولك پشت مسجد بهبهانی ،از محله های قدیمی تهران بود .دوران دبستان را در مدرسه اعتضاد واقع در سرچنبک نزدیک امامزاده یحیی گذراند. دوره متوسطه ۶ ساله خود را در هنرستان تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم، دوره کارشناسی خود را در هنرسرای فنی (دانشگاه علم و صنعت کنونی) در رشته مهندسی صنایع چوب و تزئینات داخلی ساختمان به پایان رساند.
و با گرفتن مدرک کارشناسی و احراز رتبه نخست موفق به دریافت نشان و مدال درجه اول فرهنگ گردید. در سال ۱۳۴۵ پس از فراغت از تحصیل در دانشگاه علم و صنعت مشغول تدریس شد و در سال ۴۶ برای گذران دوره نظام وظیفه از طرح ۱۳ هفتهای اعضای هیئت علمی دانشگاهی استفاده کرد و ۱۳ هفته تابستان طرح خود را در پادگان فرح آباد تهران گذراند. در آنجا با سایر نیروهای علمی و مذهبی از جمله دکتر عباسپور، مهندس باکری و تعداد دیگری از افراد که امروز مسئولیتهای گوناگون در انقلاب دارند آشنا شد و با کمک آنها در محل پادگان اقدام به برگزاری نماز جماعت و بحث و تحلیل مسائل دینی و سیاسی نمود.

تحصیلات عبدالله جاسبی
1- لیسانس مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- فوق لیسانس مدیریت صنعتی، دانشگاه آستون، بیرمنگام، انگلستان
3- دکترای مدیریت تولید و فناوری، دانشگاه آستون، بیرمنگام، انگلستان
همزمان با تحصیلات متوسطه و دانشگاه، عصرها در مدرسه مهدیه، جامع المقدمات و علوم دینی را میآموخت و در همان مدرسه نیز به تدریس علوم روز و روش تدریس برای مدرسین آنجا پرداخت که جزوات روش تدریس او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به صورت کتابی به نام روش تدریس و فن کلاسداری توسط وزارت آموزش و پرورش به چاپ رسید.
ازدواج عبدالله جاسبی
او در سال ۱۳۵۱ با نسرین عباسپور (خواهر حسن عباسپور از دوستان خود) ازدواج نمود که ثمره آن ۵ فرزند، ۳ پسر و ۲ دختر میباشد.
ادامه تحصیل در انگلستان
در سال ۱۳۵۱ برای ادامه تحصیلات وارد دانشگاه آستون در انگلستان شد. ابتدا مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت صنعتی و سپس مدرک دکترای تخصصی خود را دررشته مدیریت تولید و تکنولوژی از دانشگاه آستون دریافت نمود و در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به میهن بازگشت.
جاسبی از دوره متوسطه به تشکیل گروهی مذهبی-انقلابی از همکلاسیهای خود همت گماشت و با مسافرت به قم برای دیدار خمینی -که با روز هجوم رژیم به حوزه علمیه قم همراه بود-فعالیتهای انقلابی خود را آغاز کرد. در این مقطع زمانی فعالیتهای او و دوستان با توزیع اعلامیههای آیتالله خمینی و شرکت در مجالس و محافل مذهبی و افشای چهره رژیم پهلوی و شرکت در راهپیمایی پس و روز ۱۵ خرداد همراه بود. پس از زخمی شدن برادرش در ۱۵ خرداد در اندیشه گسترش فعالیتهای مذهبی افتاد. در سال ۱۳۴۶ با کمک نامجو، دکتر عباسپور، وچند تن دیگر اقدام به گشایش تشکیلات زیر زمینی برای مبارزه با پهلوی کردند که اقارب پرست، کلاهدوز و آیت نیز از اعضای آن تشکیلات بودند.
در خارج از ایران نیز با تشکیل انجمن اسلامی در شهر بیرمنگام، هدایت و رهبری نیروهای اسلامی را به عهده داشت و رابط بین تشکیلات زیرزمینی خود با فعالیتهای خارج از کشور بود.
ثروت عبدالله جاسبی
چند سال پیش روزنامه یالثارات الحسین(توقیف شده است) در یکی از شماره های خود به نقل از دکتر زاکانی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ثروت واقعی جاسبی را معادل ۱۲۵٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ صد و بیست و بنج هزار میلیارد تومان ذکر کرد که آن زمان معادل دو سال از در آمد نفتی کشور ایران بود. عده ای آمار های ارائه شده از سوی یالثارات را تا حدی غرض ورزانه میدانند ولی حتی اگر نصف این مبلغ را برای ثروت جاسبی در نظر بگیریم مبلغ بی نهایت بزرگی است.

سمت های رسمی به نوشته ویکیپدیا
1- مشاور وزیر کشور 60-1359
2- معاون نخست وزیر 60-1359
3- معاون نخست وزیر و دبیر کل امور اداری و استخدامی کشور، 63-1360
4- معاون نخست وزیر در بازسازی نیروی انسانی برای موسسات دولتی و وزارتخانه ها، 1361 تا 1362
5- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1361 تاکنون
6- رئیس کمیسیون مدیریتی ستاد انقلاب فرهنگی، 1372- 1369
7- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی (منتصب از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی، از سال 1367 تاکنون
8- دبیر دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال 1368 تاکنون
9- عضو کمیسیون مشترک و کمیسیون معین شورای عالی انقلاب فرهنگی، از سال 1368 تاکنون
10- عضو شورای موسس دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1361 تاکنون
11- عضو و رئیس هیات ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1371 تاکنون
12- عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1361 تاکنون
13- عضو هیات ممیزه دانشگاه علم و صنعت از سال 1371 تا 73
14- رئیس کمیسیون برنامه ریزی در بخش آموزش و تحقیقات غیر دولتی، برنامه دوم پنجساله توسعه اقتصادی و اجتماعی از سال 1371 تاکنون
15- صاحب امتیاز خبرنامه دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1369 تاکنون
16- صاحب امتیاز نشریه اقتصاد و مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1368 تاکنون
17- صاحب امتیاز روزنامه آفرینش از سال 1370 تاکنون
18- عضو شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری از سال 1371 تا 1381
19- عضو شورای گسترش وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری از سال 1372 تا 1376
20- عضو افتخاری انجمن مدیران صنایع از 1372 تاکنون
21- عضو هیات ویراستاری نشریه بین المللی دانشگاه علم و صنعت ایران از 1372 تا 1376
22- عضو شورای عالی جوانان از 1372 تاکنون
23- عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران از 1345 تاکنون
24- عضو ستاد مرکزی اقامه نماز در دانشگاهها از 1373 تاکنون
25- عضو شورای اجرایی اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام از سال 1377 تاکنون
26- رئیس شورای اجرایی اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام از سال 1380 تاکنون
27- عضو شورای اجرایی انجمن دانشگاههای جهان از تیر ماه 1380 تاکنون
28- عضو هیأت رئیسه فدراسیون بین المللی کاراته
وی یکی از موسسین دانشگاه آزاد و ۳۰سال رئیس این دانشگاه بود و دو دوره کاندیداتوری ریاست جمهوری رژیم ایران را در کارنامه خود دارد.